fbpx

ISTQB Advanced Level Test Analyst vizsgafelkészítő

Tanfolyam kódja:
MFCTALTA
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:

Jelentkezz december 31-ig 189 500 Ft + ÁFA áron 199 500 Ft + ÁFA helyett!

Akciók:

Online kedvezmény

ISTQB Törzshallgatói akció

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési analízist, a tesztek tervezését és végrehajtását elsősorban a funkcionális tesztelésre koncentrálva. A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát.

Előfeltételek:

Sikeres ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsga és másfél éves szoftvertesztelői gyakorlat, továbbá angol nyelvismeret, tekintettel arra, hogy a tananyag és a vizsga is angol nyelvű. (A képzés magyar oktatóval, magyar nyelven zajlik.)

Kiknek ajánljuk?

Szoftvertesztelőknek, akik a tesztek tervezésében és az azt megelőző elemzésben dolgoznak, vagy szeretnének elhelyezkedni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

300-nál is több szoftvertesztelő segítségével ismét elkészítettük szakmai kimutatásunkat a szoftvertesztelés magyarországi helyzetéről.

30 kérdést dolgoztunk fel, és egy nagyobb lélegzetvételű, infografikus elemzésben publikáljuk az eredményeinket a 2018-as évről.

A kimatutás eléréséhez kattints IDE

Köszönjük szépen a segítségeteket!


Ez a tanfolyam e-learning formában is elérhető!

This course provides test engineers with advanced skills in test analysis, design, and execution.  This hands-on course provides test engineers with the ability to define and carry out the tasks required to put the test strategy into action.  The course will teach attendees how to analyze the system, taking into account the user’s quality expectations.  They will learn how to evaluate system requirements as part of formal and informal reviews, using their understanding of the business domain to determine requirement validity.  Attendees will know how to analyze, design, implement, and execute tests, using risk considerations to determine the appropriate effort and priority for tests.  They will be able to report on testing progress and provide necessary evidence to support their evaluations of system quality.  Attendees will learn how to implement a testing effort that supports the explicit and implicit testing objectives.

 

By the end of this course, an attendee should be able to:

•    Perform the appropriate testing activities based on the software development lifecycle being used.

•    Determine the proper prioritization of the testing activities based on the information provided by the risk analysis.

•    Select and apply appropriate testing techniques to ensure that tests provide an adequate level of confidence, based on defined coverage criteria.

•    Provide the appropriate level of documentation relevant to the testing activities.

•    Determine the appropriate types of functional testing to be performed.

•    Assume responsibility for the usability testing for a given project.

•    Effectively participate in formal and informal reviews with stakeholders, applying knowledge of typical mistakes made in work products.

 

ISTQB portfóliónk

CONTENTS:

1. TESTING PROCESS

1.1 Introduction
1.2 Testing in the Software Development Lifecycle
1.3 Test Planning, Monitoring and Control
1.3.1 Test Planning
1.3.2 Test Monitoring and Control
1.4 Test Analysis
1.5 Test Design
1.5.1 Concrete and Logical Test Cases
1.5.2 Creation of Test Cases
1.6 Test Implementation
1.7 Test Execution
1.8 Evaluating Exit Criteria and Reporting
1.9 Test Closure Activities

 

2. TEST MANAGEMENT: RESPONSIBILITIES FOR THE TEST ANALYST

2.1 Introduction
2.2 Test Progress Monitoring and Control
2.3 Distributed, Outsourced and Insourced Testing
2.4 The Test Analyst’s Tasks in Risk-Based Testing
2.4.1 Overview
2.4.2 Risk Identification
2.4.3 Risk Assessment
2.4.4 Risk Mitigation
 

3. TEST TECHNIQUES 

3.1 Introduction
3.2 Specification-Based Techniques
3.2.1 Equivalence Partitioning
3.2.2 Boundary Value Analysis
3.2.3 Decision Tables
3.2.4 Cause-Effect Graphing
3.2.5 State Transition Testing
3.2.6 Combinatorial Testing Techniques
3.2.7 Use Case Testing
3.2.8 User Story Testing
3.2.9 Domain Analysis
3.2.10 Combining Techniques
3.3 Defect-Based Techniques
3.3.1 Using Defect-Based Techniques
3.3.2 Defect Taxonomies
3.4 Experience-Based Techniques
3.4.1 Error Guessing
3.4.2 Checklist-Based Testing
3.4.3 Exploratory Testing
3.4.4 Applying the Best Technique
 

4. TESTING SOFTWARE QUALITY CHARACTERISTICS

4.1 Introduction
4.2 Quality Characteristics for Business Domain Testing
4.2.1 Accuracy Testing
4.2.2 Suitability Testing
4.2.3 Interoperability Testing
4.2.4 Usability Testing
4.2.5 Accessibility Testing
 

5. REVIEWS

5.1 Introduction
5.2 Using Checklists in Reviews
 

6. DEFECT MANAGEMENT

6.1 Introduction
6.2 When Can a Defect be Detected?
6.3 Defect Report Fields
6.4 Defect Classification
6.5 Root Cause Analysis
 

7. TEST TOOLS

7.1 Introduction
7.2 Test Tools and Automation
7.2.1 Test Design Tools
7.2.2 Test Data Preparation Tools
7.2.3 Automated Test Execution Tools
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk az ISTQB Automotive Software Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva az autóipari szoftvertesztelés sajátosságait, sok gyakorlati példával és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

Tanfolyamunk az ISTQB Mobile Application Tester vizsgára készíti fel a résztvevőket, részletesen tárgyalva a mobilalkalmazások tesztelésének sajátosságait, gyakorlati példákkal és feladatokkal kiegészítve. A tananyag követi az ISTQB által kiadott hivatalos ajánlást.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a mérnöki és üzleti elemzésről, és megtanulják hatékony technikák segítségével kiválasztani a megfelelő személyeket és nyomon követni a követelmények teljesítését. Az IREB vizsga által lehetősége van a hallgatónak a nemzetközi szinten elismert Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) minősítés megszerzésére.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nemfunkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl. karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Technical Test Analyst vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a tesztelendő rendszer forráskódjának statikus és a rendszer egészének dinamikus analíziséről, megismeri a TTA-hoz tartozó elsősorban nem funkcionális követelmények tesztelésének technikáit (pl.: karbantarthatóság, teljesítmény, megbízhatóság, hordozhatóság, biztonság) és megérti a teszt automatizálás feladatait és nehézségeit.

A tananyag elsajátításával a hallgató képes lesz értelmezni és végrehajtani a helyzetnek megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát. A tanfolyam által a hallgatónak lehetősége van a nemzetközi szinten elismert Test Analyst minősítés megszerzésére.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Security Tester vizsgát és elsajátítani a biztonsági tesztelés módszertanát. A képzésen a hallgató átfogó képet kap a biztonsági tesztelés megközelítéseiről, megtervezéséről és kivitelezéséről.

A tanfolyamot azon tesztelők számára ajánljuk, akik szeretnék letenni az ISTQB Advanced Level Test Automation Engineer vizsgát. A tananyag elsajátításával a hallgató átfogó képet kap a teszt automatizálás módszertanáról, feladatairól és nehézségeiről.

A képzést azon tesztelők számára ajánljuk, akik magas szinten szeretnék elsajátítani a tesztelési folyamat tervezését, a tesztelés menedzsmentjét, monitorozását és vezérlését. A képzés elvégzésével a hallgató képes lesz teljes körűen definiálni a tesztelési célokat és a megfelelő tesztelési stratégiát.

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára. A minősítő vizsga standard angol nyelven, de magyarul is elérhető.

A tananyag segítségével a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a szoftvertesztelés elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgára.

A képzés során a résztvevők átfogó képet kapnak az ISTQB Expert Level Test Management Strategic Test Management modul elvárásairól, felkészítjük őket a kapcsolódó vizsgára. A tanfolyam a teljes 3x3 napos képzés első három napja. A vizsgafelkészítés mellett nagyon hasznos gyakorlati tudást is ad a tesztelési stratégia kialakítása területén. Egyedülálló lehetőség, mivel a tanfolyamot a szoftvertesztelés egyik legelismertebb szaktekintélye, az ISTQB korábbi elnöke és az ISTQB Expert Level egyik kialakítója, Rex Black tartja.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára. Az Agile Tester add-on a Foundation Level egy kiegészítése, amely bemutatja a napjainkban nagyon népszerű agilis fejlesztési módszertanok sajátosságait, és az ehhez kapcsolódó speciális szoftvertesztelési technikákat.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait agilis fejlesztési módszertant követő környezetben, és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Agile Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók megismerik szoftvertesztelés sajátosságait modell-alapú környezetben és felkészítjük őket az ISTQB Foundation Level - Model-Based Tester Extension vizsgára

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a teszteléshez és a tesztelés automatizálásához használható legfontosabb és legismertebb Micro Focus (HP) alkalmazásokat.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés automatizálásához használható egyik legfontosabb és legismertebb alkalmazást, a Micro Focus (HP) Unified Functional Testing rendszert (korábbi nevén QuickTest Professional).

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Ranorex tesztautomatizációs eszközzel. Workshop jelleggel, gyakorlati példákon keresztül elsajátítják az eszköz használatához szükséges tudnivalókat és megismerik a benne rejlő lehetőségeket. 

A workshop segít elsajátítani a teszteléssel kapcsolatos fogalmakat és módszertanokat a gyakorlatban. Kiváló kiegészítő lehetőség az ISTQB CTFL vizsgára való felkészüléshez, de nagyon hasznos az elméleti tudással már rendelkező tesztelőknek is a gyakorlati munka megismeréséhez.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a legszélesebb körben elterjedt TMMi tesztelési folyamatfejlesztési modellt, annak hátterét, felépítését, szolgáltatásának módjait, részleteit és a tanfolyam egyben felkészítő a TMMi Professional vizsgára.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-01-13  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-01-03
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-03-16  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-03-06
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-05-18  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-05-08
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-08-24  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-08-10
Akciók:

Első oktatási nap:

2020-10-19  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-09
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is