Munkatársaink

A közel 150 választható kurzus mellé természetesen komoly oktatói gárdára van szükségünk. A mennyiségnél sokkal fontosabb számunkra a minőség, amelyet az itt jegyzett, a területükön kiemelkedő szakemberek biztosítanak számunkra, számotokra

Oktatóink

Bakos István

Az Esterházy Károly Főiskolán és az ELTE-n szerzett tanári képesítéseket, több szakterületen. A felnőttképzések iránti elhivatottságát a BME-n szerzett közoktatási vezető mesterképzése is bizonyítja. Több mint 20 éves felsőoktatási tapasztalattal és egy évtizedes programozói jártassággal rendelkezik. Munkavégzése során a tréneri tevékenység mellett, fontosnak tartja a gyakorlati életben szerzett tapasztalatokat az oktatói hitelesség megőrzésének érdekében. Hivatalos ECDL vizsgáztatói jogosítvánnyal rendelkezik.

Fő kompetencia területei: PHP és Java programozás, Microsoft Office (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Access)

Bakos István

Barcsay Lívia

A Once Technologies vezető tanácsadója Microsoft Project Server valamint Microsoft SharePoint Portal Server témában. 2006 óta több mint 20 bevezetési és továbbfejlesztési projektben vett részt, főként Project Server témában. Tréneri tevékenységét a bevezetésekhez kapcsolódó felhasználói oktatásokkal kezdte Project és Project Server témakörben. Azóta az oktatott termékek köre kibővült a Microsoft Office valamint SharePoint felhasználói és adminisztrátori ismeretekkel. Microsoft Certified Professional, IT Professional, Technology Specialist, Certified Trainer minősítésekkel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Project, OneNote, Publisher, Visio), Project Server, SharePoint Portal Server.

Barcsay Lívia

Birkás János

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar programtervező matematikus szakán végzett, de felsőfokú programozói képesítéssel is rendelkezik. Ennek ellenére a programozást háttérbe szorítja, igazi elhivatottsága a számítógépes hálózatok tervezése és kivitelezése. CCNA és CCNP vizsgával rendelkezik, többnyire CISCO eszközökkel dolgozik változatos projektjei során, amelyekben irodai hálózatoktól kezdve országos távközlési hálózatokig mindenféle méretű és típusú architektúra tervezésében, kiépítésében és üzemeltetésében részt vett már.

Fő kompetencia területei: operációs rendszerek, számítógépes hálózatok, CISCO eszközök.

Birkás János

Borsos Imola

A Debreceni Egyetem Angol és Művelődésszervező szakán végzett, a tanári képesítés mellett a felnőttképzés szakirányon is szerzett tapasztalatokat. Angol nyelvoktatással foglalkozott, majd a nyelv tanítása helyett az angol nyelven tartott kurzusok mellett állapodott meg. Elhivatott a felnőttek oktatásában, s évek óta napi szinten tart képzéseket. Fontosnak tartja a gyakorlatorientált tréningeket, és ha elméleti oktatásra kerül sor, ott saját – vagy életből vett példákat használ szemléltetésnek. A sikeres munkavégzéshez elengedhetetlennek tartja az alap Office programok ismeretét. Ezért különösen az olyan képzésekben jártas, mely ezekre a programokra irányulnak.

Fő kompetencia területei: Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote)

Borsos Imola

Bujdosó Géza

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki informatikai szakán végzett multimédia és távközlési szakirányon, majd posztgraduális képzésben ugyanott bankinformatikus mérnöki diplomát is szerzett.
Több mint 15 éve fejlesztője távközlési számlavezető rendszereknek, ma már vezető fejlesztő és tanácsadó szerepkörben. Munkája során elsősorban középrétegi szoftverfejlesztési technológiákkal foglalkozik, de alkalmazásszerverek üzemeltetésében és finomhangolásában is jelentős gyakorlattal bír.
Számos sikeres tesztautomatizálási projektben is részt vett. Mérnöki tevékenységei között kiemelhetjük a teljesítmény tesztek tervezését, illetve a nagyvállalati környezetek finomhangolását.
Certified Tester Foundation és Advanced minősítésekkel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: Oracle WebLogic szerver, J2EE architektúra, egyéb Java alkalmazások fejlesztése, objektumorientált programozás és algoritmuselmélet, tesztelési módszertanok, teljesítménytesztelés tervezése és kivitelezése, nagyvállalati rendszerek finomhangolása és tesztelés automatizálás.

Bujdosó Géza

Csomós Dávid

Villamosmérnök, aki a projektekben áramló feszültségeket igyekszik vezetni több mint 20 éve. Olyan beruházásoknak volt a vezetője mint nemzetközi szolgáltató központok kialakítása, ipari, pénzügyi rendszerek bevezetése, átalakítása nagyvállalatoknál Magyarországon és Európában. Mindemellett egy civil egyesületben a lakóhelyén, Szentgotthárdon, különféle művészeti projektek irányítója. A célt ért és a céltévesztett projektekben mindig sokat tanult másoktól, ezért is vallja, hogy a tapasztalatok megosztása és az éles helyzet megélése, élménye a projekt menedzsment szakma elsajátításának hatékony módja.

Fő kompetencia területei: projektmenedzsment, projektvezetési módszertanok (PRINCE2, PMI PMP), folyamatszervezés, vezetői ismeretek.

Csomós Dávid

Doma Dénes

A Debreceni Egyetemen végzett programtervező matematikusként és rendelkezik angol szakfordítói diplomával is. Munkája során végig az adatbázisok közelében tevékenykedett, tervezőként, fejlesztőként és projektvezetőként. Oracle 10g DBA vizsgát tett, és lelkesen foglalkozik az adatbázisok hangolásával, adminisztrálásával is. Jelenleg érdeklődése az adattárházak tervezése és fejlesztése felé fordult.

Fő kompetencia területei: Oracle adatbázis tervezés, fejlesztés, PL/SQL, hangolás, adminisztrálás.

Doma Dénes

Dr. Gergely Tamás

A Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékének adjunktusa. Az oktatói munkája mellett aktív a kutatói életben is, számos szoftverfejlesztéssel és szoftverteszteléssel kapcsolatos kutatása jelent meg angol nyelven. 

Fő kompetencia területei: Információ biztonság, programozás, követelmény-menedzsment, szoftvertesztelés

Dr. Gergely Tamás

Dr. Guta Gábor

A Research Institute for Symbolic Computation (Johannes Kepler University, Linz)-ben végzett, ahol modell vezérelt fejlesztéssel foglalkozott. Számos Java és Python projekten dolgozott: forráskód elemző és generáló eszköz fejlesztéstől vállalati web service alapú back-end tervezésig. Rendelkezik nemzetközi környezetben szerzett vezető fejlesztői tapasztalattal és Certified Scrum Product Owner képesítéssel is. Fejlesztői munkája mellett rendszeresen foglalkozik tanácsadással is.

Fő kompetencia területei: Modell alapú szoftverfejlesztés, Web Services és Semantic Web alkalmazások.

Dr. Guta Gábor

dr. Mozsik Tibor

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett jogászként. Ügyvédjelölti gyakorlatát a budapesti Ormós Ügyvédi Irodánál töltötte, ahol elsősorban az információtechnológiához és elektronikus kereskedelemhez kötődő jogterületekkel, így a szellemi alkotások jogával (szoftver-, védjegy- és know-how védelme), távközlési joggal és médiajoggal kapcsolatos ügyekkel foglalkozott. Az újságírást még az egyetemi tanulmányai mellett kezdte el: 1996-1999 között a Népszabadság gazdasági rovatánál dolgozott, 1999-2002 között az [origo] gazdasági rovatvezetőjeként, majd az Üzleti Negyed szerkesztőjeként tevékenykedett; 2002-ben az Index gazdasági rovatánál dolgozott. 2003-tól a Computerworld-Számítástechnika szerkesztője és újságírója. Az elmúlt évtized során több száz üzleti informatikai, illetve az ehhez kapcsolódó jogi kérdésekkel kapcsolatos cikke jelent meg.

Fő kompetencia területei: szellemi alkotások joga, távközlési és média jog, üzleti informatika

dr. Mozsik Tibor

dr. Tarján Lívia

Jogi diplomáját az ELTE Állam- és Jogtudományi karán szerezte. Mielőtt önálló irodáját megalapította, a Csuka és társa ügyvédi irodánál töltötte ügyvédjelölti éveit. Szakterülete a polgári jog, azon belül a szerződések joga. Munkájának legnagyobb részét kis – és középvállalkozások jogi koordinálása adja, jórészt az informatika különböző területein tevékenykedő cégek vonatkozásában. Elkötelezett híve a gyors problémamegoldásnak; mind ügyvédi, mind oktatói munkája során a gyakorlati kérdésekre helyezi a hangsúlyt.

Fő kompetencia területei: adatvédelem, szerzői jog, eDM, IT szerződések.

dr. Tarján Lívia

Dutkay Kata

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar műszaki informatika szakán végzett informatikusként, majd ugyanitt posztgraduális képzésben a Közgazdaságtudományi Kar közgazdasági szakokleveles szakán pénzügyi menedzser diplomát szerzett. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a felnőttoktatás és tréningszervezés területén. Fő feladata számítástechnikai OKJ-s, ECDL tanfolyamokon, valamint céges továbbképzéseken az informatikai modulok oktatása és vizsgáztatás. Tréneri tevékenységéhez hozzátartoznak az informatikai rendszerek bevezetéséhez kapcsolódó felhasználói oktatások, valamint az ezekhez kapcsolódó tananyagok fejlesztése.

Fő kompetencia területei: Microsoft Windows és Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, OneNote)

Dutkay Kata

Endrődi Béla

A Budapest Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán végzett, majd a Villamosmérnöki oklevél megszerzése után 2 évvel Minőségügyi szakmérnöki képesítést szerzett a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetének posztgraduális képzése keretében. A felsőfokú tanulmányok befejezése után viszonylag rövid idő elteltével az informatika területén helyezkedett el, elsősorban az informatikai rendszerek üzemeltetése területén szerzett sok éves tapasztalatot. Munkája során részt vett több nagyobb rendszer-integrációs projektben, teljes IT infrastruktúra migrációban, szeperációs projektekben, IT rendszerek fejlesztésében, bevezetésében, kiváltásában. Több mint másfél évtizedes vezetői és szakmai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkezik informatikai rendszerekkel kapcsolatos tervezési, üzembe helyezési, üzemeltetési és fejlesztési feladatok tekintetében - mind szolgáltatói, mind a szolgáltatást igénybe vevő felhasználói oldalon. ITIL szakértői (ITIL Expert) minősítéssel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: Informatikai szolgáltatások, IT projektmenedzsment, IT szolgáltatásmenedzsment, ITIL, Menedzselt szolgáltatások, IT outsourcing, Informatikai Service Desk.

Endrődi Béla

Fagyal Csongor

A Trefort Ágoston Kéttannyelvű Műszaki SZKI elvégzése (számítástechnikai műszerész) után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem villamosmérnöki szakán szerzett diplomát, szoftvertevezés / beágyazott rendszerek szakirányokon. Közel húsz éve foglalkozik elsősorban web alapú, jellemzően nyílt forrású (FOSS) technológiákkal - egyfelől mint fejlesztő és tanácsadó, másfelől mint rendszer -és szoftvertervező (IT Architect), üzleti tanácsadó (Business Analyst).

Fő kompetencia területei: Linux (Fedora/CentOS), virtualizáció, LAMP, OOP, Perl, PHP, JavaScript, HTML-CSS, MySQL/MariaDB, MongoDB, NoSQL, full stack development, e-kereskedelem.

Fagyal Csongor

Frei Dávid

A Budapesti Műszaki Főiskola Mobil Informatika szakán szerzett diplomát, amelyet egy világelső telekommunikációs cégnél kamatoztatott, mint szoftver tesztelő mérnök. Ezután újabb nemzetközi IT nagyvállalatnál szerzett több mint 5 éves tapasztalatával vált szoftver tesztelési szakértővé. Ezen stabil szakmai alapokat kiegészítve ennél a cégnél az ISTQB tesztelési módszertan elemzője, a vizsgafelkészítő tanfolyam kidolgozója, majd számos alkalommal tanfolyam előadója lett. Mindennapi teszt koordinációs, teszt konzultánsi és teszt specialista tevékenységeit jelentős önkéntes munkával egészítette ki a Hungarian Testing Board irányában amelynek 2011 tavaszától támogató tagja lett. Ezen úton továbbhaladva vett részt az ISTQB Expert Level Test Manager vizsgapéldasorának review-jában is.

Fő kompetencia területei: tesztelési módszertanok és technikák, teszt menedzsment, tesztelést támogató eszközök, tesztelési folyamatok elemzése és fejlesztése.

Frei Dávid

Gáspár Attila

Különböző iparági projektek vezetőjeként, tudásmenedzsment kutatóként, valamint egy több ezer ügyfelet támogató ügyfélszolgálat irányításával szerzett tapasztalatokat. Elhivatott a személyes és csoportos hatékonyságot növelő megoldások iránt. 6 évig dolgozott a BME Villanykarán nevelőtanárként, a Magyar Atlassian Meetup alapítója.

 

Fő kompetencia területei: Jira, tudásmenedzsment, projektmenedzsment

Gáspár Attila

Győri György

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán szerzett diplomát, mint számítástechnika tanár. Hivatalos Microsoft tréner és rendszermérnök a hálózati infrastruktúra területén. Szakterülete az Active Directory, Exchange, SQL Server bevezetése, tervezése, üzemeltetése. Projektvezetőként főleg Microsoft csoportmunka (Office SharePoint Server) és ügyfélkapcsolati (Microsoft Dynamics CRM) termékek bevezetésében szerzett tapasztalatot.

Fő kompetencia területei: Windows szerverek, Exchange, Microsoft SQL Server, Sharepoint, CRM rendszerek.

Győri György

Gyúri Attila

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki informatikai szakán végzett szoftvertechnológiák és távközlési szakirányon, de informatikai tanulmányait már a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola és Gimnáziumban elkezdte. Már ekkor bizonyította képességeit országos tanulmányi versenyeken elért kiváló helyezésekkel programozás tárgyból. Posztgraduális formában a BME bankinformatikus mérnöki és a Budapesti Corvinus Egyetem mérnök-közgazdász képzését is elvégezte. Kezdetben a Borland technológiáival, különösen a Delphi környezettel foglalkozott, emellett Microsoft SQL Server és Oracle alapú pénzügyi alkalmazásokat fejlesztett 12 évig. Oracle és Microsoft Certified Professional, Certified Tester Advanced Level Test Manager, Test Analyst és Technical Test Analyst, Test Automation, Agile Tester, ITIL, IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) képesítésekkel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: Borland technológiák, Microsoft SQL Server, Oracle Database Server, objektumorientált programozás és algoritmuselmélet, szoftver ergonómia, szoftver tesztelés, teszt automatizálás, üzleti modellezés, bankinformatika.

Gyúri Attila

Hámori András

Több mint 15 éves, nemzetközi IT vállalatoknál szerzett tapasztalattal rendelkezik rendszerfejlesztés, tesztelés és bevezetés területén. 2008 óta vezet tesztelési projekteket. Fő feladatai közé tartozik a tesztcsapatok felépítése és mentorálása, a tesztelési folyamatok átláthatóvá és nyomon követhetővé tétele, valamint a teszteszközök kiválasztása és bevezetése. Advanced Level Test Manager, PMI, PMP és ScrumMaster képesítésekkel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: projekt menedzsment, teszt menedzsment, tesztelési folyamatok elemzése és fejlesztése, automatizált tesztelési eszközök.

Hámori András

Hargitai Zsolt

Részt vett az egyik legtöbb tesztelőt foglalkoztató multinacionális cégnél a tesztelői üzletág 2002-ben kezdődő kialakításában, s azóta tartó folyamatos fejlesztésében. A tesztelés alapjainak lefektetése mellett érdeklődése hamar kiterjedt a kapcsolódó diszciplínák (minőség-, tudás- és projektmenedzsment, követelménykezelés, üzleti elemzés, stratégiai tervezés, ügyfélkezelés) irányába, ezek mentén pedig teszt menedzseri tevékenysége mellett részt vett tesztelési projektek felmérésében, projektek irányításában, egy leányvállalatuknál a tesztelési üzletág kialakításában, az első magyarországi akkreditált ISTQB tréninganyag megírásában, majd a tesztelési csoport vezetése került előtérbe. Megszerezte a PMI PMP képesítését, valamint a budapesti Corvinus School of Management executive MBA diplomáját, melyet jelenleg a teszt kompetencia központ üzletfejlesztési területén kamatoztat.

Fő kompetencia területei: teszt menedzsment, tesztelési folyamatfejlesztési módszertanok, szervezetfejlesztés, projekt menedzsment

Hargitai Zsolt

Hegyi Tibor

Atlassian szakértőként 2007 óta sok hazai és külföldi vállalatnak segített bevezetni, és használni az Atlassian termékeit. Megalapítója a META-INF-nek. Sokéves fejlesztői múlttal rendelkezik, lelkes híve az agilis fejlesztői módszertanoknak, Certified Scrum Master.

Fő kompetencia területei: Jira, Scrum, Scrum Master, Agilis módszertanok

Hegyi Tibor

Hidvégi Timót

A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán végzett, egyetemi oktatásban és felnőttképzési területen szerzett több éves tapasztalattal rendelkezik. Dolgozik egyetemi docensként a Széchenyi István Egyetemen, illetve igazságügyi szakértő. Több mint hat éve fejleszt C# nyelven különböző szerveroldali és desktop alkalmazásokat, például egy befektetési szövetkezetnek. Forensic programcsomagot fejleszt C# nyelven, de készített C# nyelven online magazint is. A C# nyelv mellett másfél évtizedes VHDL-es és C fejlesztői tapasztalata is van, amely kutatóintézetben (MTA-SZTAKI) és különböző cégekben kamatoztatott.

Fő kompetencia területei: Beágyazott rendszerek (uC, FPGA), ASP.NET, C#, Forensic

Hidvégi Timót

Juhász Erika Anna

Nyíregyházi Főiskolán szerzett informatika szakos tanár diplomát. Felnőtt oktatásban szerzett több éves tapasztalattal rendelkezik. Emellett tapasztalatokat szerzett szervezet fejlesztésben, folyamatkövető és vállalati rendszerek fejlesztésében, tesztelés, bevezetés szakaszaiban való aktív részvétellel. Fő feladata számítástechnikai OKJ-s, ECDL tanfolyamokon, valamint céges továbbképzéseken az informatikai modulok oktatása és vizsgáztatás.

Fő kompetencia területei: Microsoft Windows és Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint, Access)

Juhász   Erika Anna

Kávási Mihály

Nemzetközi Bankár Képző központban szerzett bank szakmai képesítést, mely minősítéssel több pénzintézetnél is dolgozott. Fokozatosan fordult az informatika, mint az üzleti problémákat hatékonyan támogatni tudó terület felé. Több éves üzleti és adat elemzői tapasztalattal rendelkezik. Az önkiszolgáló üzleti intelligencia irányzat egyik magyarországi szószólója. Az üzlet és informatikai területek közötti hatékony információ áramlás megteremtését tekinti az egyik legfontosabb feladatának. Kiváló nyelvtudásának köszönhetően angolul is tart képzéseket.

Fő kompetencia területei: Adatelemzési technológiák és technikák, Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Project, OneNote, Publisher, Visio), PL/SQL, T-SQL, PowerBI.

Kávási Mihály

Kiss Csaba

Az ELTE Informatikai Karán végzett programtervező matematikus szakon. Oktatói pályafutását már az egyetemi évek alatt elkezdte, amikor megbízott gyakorlatvezetőként alsóbb éves hallgatók számára programozási ismereteket tanított. Ezt követően szoftverfejlesztőként tevékenykedett, hazai és külföldi szoftverek megvalósításában vett részt. Az évek során több programozási nyelvet magas szinten elsajátított, értékes gyakorlati tapasztalatot szerezve. Több szakmai vizsgával is rendelkezik szoftverfejlesztés, adatbáziskezelés és szoftvertesztelés témakörökben.

Fő kompetencia területei: adatbáziskezelés (SQL Server, Oracle), C# programozási nyelv, objektumorientált programozás, szoftvertesztelés, teszt automatizáció

Kiss Csaba

Kreisz József

SA Budapesti Műszaki Főiskolán (mai Óbudai Egyetem) végzett informatikusként, menedzserként és tanárként. Szakmai pályafutása során kezdetben szoftverfejlesztőként tevékenykedett, 2003-ban szoftvertesztelő lett. Később információbiztonsági és auditori területeken is jártasságot szerzett. Jelenleg egy multinacionális cég keretein belül kiemelt pénzügyi rendszerek teszttervezésével, a tesztelések menedzselésével és konkrét végrehajtásával, valamint automatikus tesztelési keretrendszerek tervezésével és implementálásával foglalkozik.

Főbb képesítései: ISTQB CTAL Test Manager, ISO27001 Internal Auditor, Data Security Officer, MSF Expert. Fő kompetencia területei: automatikus szoftvertesztelés, tesztmenedzsment, tesztelés.

Kreisz József

Lázár Viktor

Az első C64-es program elkészítése után 20 évnyi tapasztalatot szerzett a szoftverfejlesztés folyamatosan változó világában. Fejlesztett már üzleti szoftvert, mobil alkalmazásokat, sőt, járőr robotok programozásában is segédkezett. Hobbiként játékfejlesztéssel foglalkozik. Jelenleg vezető fejlesztőjeként a jövő webes technológiai lehetőségeit kutatja. Részes a platform-független JavaScript library, a JayData elkészítésében, elsősorban ennek szerver oldali felhasználásában node.js platformon.

Fő kompetencia területei: JavaScript, CSS3, HTML5, node.js, angular.js, web alapú platform-független mobilalkalmazás-fejlesztés, játékfejlesztés

Lázár Viktor

Marosi Attila

10 éve dolgozik az IT szakmában, mely idő során naprakészen karbantartott informatikai alapokra épülő alkotó munkát végzett. Az elmúlt 6 évben kizárólagos feladata állami érdekkörben felmerülő egyedi informatikai projektek megtervezése, menedzselése, implementálása, alkalmazás támogatása, az életciklus nyomon követése. Nemzetközi minősítések: Offensive Security Certified Professional (OSCP) Offensive Security Certified Expert (OSCE) EC-Council Certified Ethical Hacker (CEH) EC-Council Certified Security Analyst (ECSA)

Fő kompetencia területei: IT biztonság és forensics (kriminalisztika), IP hálózatok, biztonságos szoftverfejlesztés, betörési technikák és elhárításuk, reverse engineering.

Marosi Attila

Micskei Zoltán

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett mérnök-informatikusi oklevelet 2005-ben, majd 2013-ban PhD doktori fokozatot. Certified Tester Advanced Level minősítéssel rendelkezik. Több mint 10 éves kutatási és oktatási tapasztalata van. Rendszeresen vesz részt nemzetközi kutatási projektben, tagja konferenciák programbizottságának és ad elő szakmai rendezvényeken. Fő kutatási területe a szoftvertesztelés, azon belül is a tesztelési nyelvek és a tesztgenerálás. Célja, hogy kutatásai során innovatív, a gyakorlatban is használható eszközöket és módszereket dolgozzon ki. A BME kiváló oktatója, egyetemi munkásságáról bővebben.

Fő kompetencia területei: szoftvertesztelés MBT, tesztelési nyelvek és tesztgenerálás

Micskei Zoltán

Miroslav Sedlak

30 éve van a pályán. Az első egyetemét Szlovákiában végezte, a Safarik Egyetemen, kitüntetéssel diplomázott angol és orosz nyelvtanárként. Egyből ezután PhD képesítést is szerzett. A tanítás mellett 2010-ben Master of Business Administration képzést végzett a Czech University of Technology Praha/Sheffield Hallam University United Kingdom nemzetközi egyetemen. Itt kezdett el érdeklődni a PRINCE2 módszertan iránt. Egymás után teljesítette a vizsgákat, így 2013-ban már akkreditált tréner lett. 2015-ben hivatalos ECL vizsgát tett Magyarországon. Miroslav szakmai életútja példanélküli, számos országot megjárt európai országok követeként. Idén pedig már elmondhatja, hogy 10 éve dolgozik a PRINCE2 standardjaival, és oktatja azokat a legmagasabb szinten.

Fő kompetencia területei: PRINCE2, Projektmenedzsment

Miroslav Sedlak

Mizsák Krisztián

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi Kar programtervező matematikus szakán és ugyanitt a Gazdálkodástudományi Kar közgazdász szakán végzett. Kezdetektől fogva a webes alkalmazásfejlesztés és a tesztelés volt a kedvenc területe, az elmúlt 10 év során nagy szakértője lett az internetes technológiáknak és multimédiás tartalmaknak. Számos magyarországi és nemzetközi weboldal tervezése, programozása és tesztelése kapcsolódik a nevéhez. Certified Tester Advanced Level minősítéssel rendelkezik.

Fő kompetencia területei: HTML, CSS, JavaScript, PHP és más szerveroldali technológiák, Java, MySQL, Flash és ActionScript, tesztelési módszertanok, automatizált tesztelési eszközök.

Mizsák Krisztián

Molnár András

A nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző főiskolán végzett, mint matematika-számítástechnika szakos tanár. Közel 13 éve foglalkozik Oracle termékekkel, főleg OLTP Oracle adatbázisok adminisztrálása, hangolása, üzemeltetése, üzemeltetés támogatási területeken. Nagy tapasztalata van Oracle adatbázisok terén egészen a 7.1.3-as verziótól a 11gR2-ig mind egy szerveres, mind clusteres implementációkban. Mintegy 4 éve napi rendszerességgel alkalmazásszerverek adminisztrálásával, üzemeltetésével bővült tevékenységi köre, ezek közé tartoznak az Oracle IAS és Oracle Weblogic szerverek single és clusteres kiépítésekben.

Fő kompetencia területei: Oracle adatbázisok és alkalmazásszerverek adminisztrálása, üzemeltetése és hangolása.

Molnár András

Molnár Tamás

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdász diplomát, majd a Budapesti Műszaki Egyetem MBA képzésén folytatta tanulmányait. 8 évet dolgozott pénzügyi területen könyvvizsgálóként, és kontrollerként. A megszerzett tapasztalatai, és személyes érdeklődése nyomán döntött úgy, hogy ezt a tudást felhasználva valami teljesen újba vág bele, és üzleti intelligencia megoldásokkal szeretne foglalkozni.

Az elmúlt időszakban így BI tanácsadóként, és oktatóként dolgozott a legkülönfélébb méretű, és tevékenységű cégeknél változatos projekteken.

Érdeklődésének középpontjában elsősorban a Microsoft Power BI, és az ehhez kapcsolódó technológiák állnak. Fontosnak tarja, hogy az ezekben az eszközökben rejlő lehetőségeket ügyfelei is megismerjék, képesek legyenek adat alapú döntéseket hozni, és ezek segítségével hatékonyabbá váljanak.

 

Fő kompetencia területei: Adatelemzési technológiák és technikák, PowerBI, Microsoft Excel, Microsoft PowerPivot.

 

Molnár Tamás

Nagy Ákos

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MSc. képzésén, Alkalmazott Informatika szakirányon folytatta tanulmányait. Több éve aktívan részt vesz az egyetemi oktatásban, kutatásban és ipari projektekben. Többszörös TDK és OTDK első helyezett, nemzetközi konferenciák előadója. Elsődleges kutatási területei a kódgenerálás és a kódanalízis, az ipari projektek során elsősorban az alkalmazások szerveroldali komponenseinek a fejlesztéséért felelős, mindezt a vonatkozó Microsoft technológiákat alkalmazva.

Nemzetközi minősítések: Microsoft Certified Technology Specialist Microsoft Certified Professional Developer ISTQB Certified Tester Foundation Level

Fő kompetencia területei: szoftverarchitektúrák, C#, .NET fejlesztés, Windows Communication Foundation, ASP.NET Web API, Entity Framework, Microsoft Azure.

Nagy Ákos

Nagy Domokos

Okleveles mérnök informatikus, rendszermérnök, IT biztonsági mérnök. Elméleti ismereteit az Óbudai Egyetem - Neumann János Informatikai Karán és az EC-Council szervezetnek köszönhetően sajátította el. Gyakorlati tapasztalatait a későbbiek során a nemzetközileg is jelentős szerepet betöltő Offensive Security-nál, a szintén internacionálisan ismert és elismert Cisco Academy-nél, illetve egyéb nagyvállalatoknál és állami cégeknél szerezte. Széles körben kitüntetett publikációi a drótnélküli eszközök biztonsági problémáival és jelszótörési-, illetve auditálási-esetekkel foglalkoznak. Nemzetközi minősítések: Offensive Security Certified Professional (OSCP) Implementing Cisco IOS Network Security EC-Council Certified Ethical Hacker (CEH) EC-Council Certified Security Analyst (ECSA)

Fő kompetencia területei: vezetékes és vezeték nélküli hálózatok, IP technológiák, betörési technikák – detektálás/elhárítás.

Nagy Domokos

Németh Ádám

Mérnök-informatikus MSc végzettséggel rendelkezik, a BME-n szerezte diplomáját, mert azt gondolta, az informatikus mérnök az, aki a szoftvereket tervezi. Nos, tévedett, de olyan cégeknek a szoftvereit tervezte, mint a Nokia HERE, a MÁV-Start, a LogMeIn vagy az Index. A saját garázscég vezetése után első munkahelye az EPAM Systems volt, ahol technical architectként dolgozott PHP-Java vegyes projekteken, majd immár Nokiás senior javascript developerként váltott a műszaki tervezés felől a UX vonalra. Másfél évtizede tanít, ő tartotta az első JavaScript és Frontend képzéseket az EPAM Systems-nek, a LogMeIn-nek, több meetup - budapest.js, frontend budapest, budapest new technology, ux budapest - rendszeres előadója, a usersfirst blog szerzője, jelenleg a UXStratégia tanácsadója.

Fő kompetencia területei: UX design, felhasználóbarát felületek tevezési

Németh Ádám

Németh Gábor

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), Villamosmérnöki és Informatikai Karán szerzett PhD diplomát, később itt is dolgozott tanszéki mérnökként. A felnőttképzések iránti elhivatottságát a BME-n egy-egy tantárgy fejlesztésében, oktatásán keresztül bizonyította. Gyakran jár vissza az egyetemre egy-egy gyakorlatot, illetve labort tartani. Emellett szakmája kiváló képviselője, az egyetemi tevékenységek mellett C++ és Qt programozóként lézerszkenner mikroszkópokat gyártó cégnél dolgozott, illetve több projektben segítette a Nokiát.  Több mint 10 éves egyetemi oktatói tapasztalattal és szintén egy évtizedes programozói jártassággal rendelkezik.

Fő kompetencia területei: C/C++ (Linux/Windows), Qt, Java, HTML, CSS, SQL, Javascript, jQuery, PHP

Németh Gábor

Oroszi Norbert

Oroszi Norbert, információbiztonsági szakember. A KÜRT Zrt. munkatársa, az itSMF Magyarország elnökségi tagja. Az elmúlt 10 évben 45 informatikai menedzsment és biztonsági projektben vett rész. Tapasztalatait egyaránt kiterjednek pénzintézetekre, állami intézményekre és termelővállalatokra. Gyakorlati tapasztalatokra épülő oktatási tevékenységét 4 évvel ezelőtt kezdte meg, ITIL és Cobit területen.

Fő kompetencia területei: informatikai irányítás (Cobit), informatikai rendszerek üzemeltetése és fejlesztése (ITIL), kockázatmenedzsment, informatikai rendszerek auditálása, információbiztonság

Oroszi Norbert

Pásztori Bernadett

A Budapesti Corvinus Egyetem pénzügyi befektetéselemző szakán szerzett diplomát, majd az Eötvös Lóránd Tudományegyetem jogi szakokleveles közgazdász képzését is elvégezte. Az egyetem elvégzése után egy pénzügyi informatikai szoftvereket fejlesztő cégnél helyezkedett el, majd pedig egy hazai bank kockázatkezelésén kamatoztatta tudását. Oktatás területén már több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik, ugyanis már az egyetemi tanulmányai mellett az Általános Vállalkozási Főiskolán tanított statisztikai ismereteket. Később pedig rendszeresen oktatott vállalati pénzügyek tárgyat a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Fő kompetencia területei: vállalati pénzügyek, kockázatkezelés, Basel II.

Pásztori Bernadett

Rácz György

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Műszaki Informatika szakán végzett Szoftvertechnológiák és Üzleti távközlés szakirányokon, majd posztgraduális képzésben ugyanott bankinformatikus mérnöki diplomát is szerzett. Már az egyetem alatt kapcsolatba került globális távközlési cégekkel, ahol az elmúlt 10 év alatt az üzleti távközlés és a hozzá kapcsolódó projektvezetés területén dolgozott vezető távközlési cégek magyar és európai központjaiban.

Fő kompetencia területei: üzleti távközlés, projektmenedzsment, projektvezetési módszertanok (PRINCE2, PMI PMP, MSP).

Rácz György

Sándor Dénes György

A Dunaújvárosi Főiskolán és a Pannon Egyetemen szerezte diplomáit, Mérnöktanár, Informatikus és Multimédia informatikusként. Számos Microsoft Certified végzettséggel rendelkezik, többek közt MCSE és MCITP minősítésekkel. Pár év oktatást követően több mint 5 éve dolgozik multinacionális környezetben informatikus mérnökként és tervezőként.

Fő kompetencia területei: Microsoft operációs rendszerek, felhasználói és rendszer adminisztrátori alkalmazások, Office (Word, Excel, Access, Power Point).

Sándor   Dénes György

Stefan Ondek

1997 óta foglalkozik Project menedzsmenttel. Mérnöki diplomát szerzett Pozsonyban a Közgazdasági Egyetemen, majd a svájci Universität St. Gallen egyetemen folytatta tanulmányait. Folyékonyan beszél angol, német és cseh nyelven, anyanyelve a szlovák. Tanúsított senior project manager, PRINCE2 tanácsadó és vezető tréner. Munkássága során nagy tapasztalatra tett szert az információ és távközlési technológia, valamint a bankszektor területén. Rendszeresen tart előadásokat szakmai rendezvényeken, továbbá a projektmenedzsment területén képzéseket tart Szlovákiában, Cseh Köztársaságban, Lengyelországban, Ausztriában és Nagy-Britanniában.

Fő kompetencia területei: PMI PMP, PRINCE2 Registered Practitioner, IPMA B+ - CIPM/CSPM, PMI PMP, PRINCE2 Registered Practitioner, MSP - Managing Successful Programmes Practitioner, P3O - Porfolio, Programme & Project Offices Foundation, TOCICO Certificate of Achievement

Stefan Ondek

Szabó Imre

Tanulmányait oktatásinformatikus és Angol bölcsész szakokon végezte. 2002 óta dolgozik trénerként, tanácsadóként és vezetőként jellemzően informatikához, felnőttképzéshez közel eső területeken. 2004 óta vezet projekteket PRINCE2 és PMP módszertan szerint. Amellett, hogy folyamatosan képzi magát az üzleti és technológiai területeken megjelenő újdonságok terén sikerült megőriznie pedagógiai beállítottságát.

Fő kompetencia területei: projektmenedzsment, kommunikáció, prezentáció módszertan, prezentációk vizuális támogatása (Prezi, Videoscribe, PPT, Keynote, stb.), Business English Communication.

Szabó Imre

Száraz Tibor

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán végezte tanulmányait. Az egyetem után egyből elhelyezkedett, 10 évig szoftverfejlesztőként dolgozott leginkább Pascal, Cobol, Assembly, C++ nyelven. Állami- és versenyszférából érkező projektekben egyaránt kivette a részét, dolgozott többek között az Unileverek és a CIB banknak is. A 2000-es években jött el a váltás, amikor karrierútja a tesztelés felé vette az irányt a Nokiánál, már kezdéskor Senior QA mérnökként. A 15 éves tesztmenedzseri tapasztalat megkérdőjelezhetetlenné tette Tibor szakértelmét a nemzetközi szoftvertesztelő berkekben. Bár a koordinálás és vezetés mindig is a munkája szervez része volt, oktatással komolyabban az elmúlt 5 évben kezdett el foglalkozni, igaz számos angolul írott értekezése már régóta informálja és okítja a szoftvertesztelőket online.

Fő kompetencia területei: Szoftvertesztelés, teszt automatizáció, tesztmenedzsment, SQL, UNIX, C++, C#, Java, Scrum, JIRA

Száraz Tibor

Szentirmai Róbert

Szentirmai Donát

1995-ben végzett a GATE gépészmérnöki karán, ahol mérnökmatematikusi és mérnöktanári diplomát is szerzett. 1995-től dolgozik a felnőttoktatásban, főleg programozó- és rendszergazda képzésben oktat, készít normál és távoktatási tananyagokat. Emellett 2005-ben diplomázott a BMGE Építészmérnök karán. 2003-tól tart MS Project tanfolyamokat. 2008-2012 között Projektmenedzsment, Adatbázis kezelés és Ügyvitel témákban OKJ-s feladatokat készített és lektorált. 2008-tól több cég esetében segíti az MS Project Server használatának bevezetését, testreszabását, használatának oktatását. Emellett egyéb Office alkalmazások oktatásával, tananyagfejlesztéssel, illetve cégek konkrét Excel, Project, Word, PPt, Outlook, Access problémáinak VBAs megoldásával is foglalkozik.

Fő kompetencia területei: MS Project, MS Project Server, Access, Excel, Word, PPt, Outlook, Visio valamint Visual Basic for Applications: Excel, Project, Access, Word, PPt, Outlook.

Szentirmai Donát

Szentpéteri Zsolt

A Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett. Csaknem 15 éve dolgozik IT területen. Nagy multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatot különböző projekteken mint fejlesztő, tervező, minőségbiztosító, projektvezető és csoportvezető. Több mint 8 éves projektvezetői tevékenysége alatt részt vett számos nemzetközi fejlesztési és integrációs projekten.

Fő kompetencia területei: rendszerfejlesztés, projektmenedzsment, projektvezetési módszertanok (PRINCE2, PMI PMP), folyamatszervezés, vezetői ismeretek.

Szentpéteri Zsolt

Tóth Árpád

Szoftvertesztelő mérnök és okleveles programozó matematikus. 2007 óta foglalkozik szoftverteszteléssel. Kezdetben a Nokia Siemens Networks, jelenleg pedig a Deutsche Telekom különböző projektjeiben dolgozik, mint tesztmérnök. Érdeklődési területe a modell alapú tesztelés, valamint a terheléses tesztelési technikák. Korábban kifejezetten funkcionális, jelenleg pedig teljesítmény tesztekkel foglalkozik. Publikációi rendszeresen olvashatóak a Tesztelés a gyakorlatban tesztelői magazinban.

Fő kompetencia területei: tesztelési módszertanok és tesztelés automatizálás, tesztelési technikák, teszt menedzsment, tesztelést támogató eszközök, tesztelési folyamatok elemzése és fejlesztése, automatizált tesztelési eszközök.

Tóth Árpád

Varga Emma

Gyógypedagógus és Általános Informatikus Szakember. Az elmúlt 10 évben számítástechnikát oktat felnőttképzésben, tanfolyamokon, szakiskolákban, OKJ-s képzéseken. ECDL vizsgabiztos. Nagy tapasztalata van a Windows és az Office összes verziójának különböző szintű oktatásában, céges képzésektől, minisztériumi tanfolyamokon át, egyéni felkészítésekig. Felnőttképzésben óriási empátiával, türelemmel oktatja az időseket, a kezdőket. Igazi pedagógus hozzáállás és gyakorlat, informatikus tudással és nagy rutinnal.

Fő kompetencia területei: Microsoft Windows és Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, Project, OneNote, Publisher, Visio)

Varga Emma

Zentai Péter Áron

Már a Széchényi István Egyetemen folytatott tanulmányait megelőzően, több mint 20 éve szoftverfejlesztéssel foglalkozik. Számos projektben bizonyított már, általában ő felelős a tervezési döntésekért, de vezető fejlesztőként mindig részt vesz a tényleges kódolásban is. Több programnyelvben otthon van, de igazán a legújabb technológiákkal szeret foglalkozni. Jelenleg a JayStack Technologies elnökeként tevékenykedik, és részt vesz a platform-független JavaScript library – a JayData - fejlesztésében architektként.

Fő kompetencia területei: JavaScript framework-ök, jQuery, C#, .NET, ASP.NET MVC, Agile módszertan XML.

Zentai Péter Áron

Zieger Milán

Jelenleg elemzőként dolgozik a RAS digitális igazgatóságánál és mellette a Corvinus gazdaságelemzés szakos hallgatója, előtte az ELTE-n elméleti matematikát hallgattott. Programozás iránti érdeklődése kezdetben csak az algoritmuselméletekre és az algoritmus tervezésekre korlátozódott. Ezek után kezdett el nyitni a gyakorlati alkalmazások felé is, aminek következtében az utóbbi években részese volt sok izgalmas projektnek (főleg web és mobilalkalmazás fejlesztések). Már elsőéves egyetemista korától fogva vállal oktatásokat a legkülönbözőbb területeken (gazdaság és elméleti matematika, operációkutatás, statisztika, pénzügy stb.) és azt reméli, hogy ez végig fogja kísérni a pályafutását.

Fő kompetencia területei: Office alkalmazások/alkalmazásfejlesztések

Zieger Milán

További munkatársaink

Csomó Viktória

Kommunikációs, művelődésszervező és andragógiai tanulmányai mellett a felnőttképzés területén csaknem 10 éves tapasztalattal rendelkezik, melyből jelentős időt az OKJ területén töltött. A képzésszolgáltatás fő feladatait látja el, ezek közé tartozik a közbeszerzési és egyéb pályázati dokumentációk elkészítése, koordinálása, akkreditációk és minőségbiztosítási dokumentációk készítése, az oktatások szervezése, adminisztrálása, pénzügyi elszámolások elkészítése. A képzések, tréningek és rendezvények szervezése, illetve lebonyolítása, esetenként oktatási feladatok ellátása mellett 2008 óta, mint a Masterfield Oktatóközpont oktatási igazgatója, az üzletág összefogásával, irányításával, fejlesztésével is foglalkozik.

 

Fő kompetencia területei: oktatásszervezés, felnőttképzés, akkreditáció, OKJ

Csomó Viktória

Jákfalvi Ádám

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg nemzetközi gazdálkodás BA diplomáját. Később a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karán másoddiplomázott. Jelenleg a BME-n végzi a marketing mesterképzést. Mindig is szeretett tanulni, fejlődni, ezért is megfelelő számára a jelenlegi munkakörnyezet, ahol folyamatosan új kihívásokkal találkozhat. Munkaköri feladatai közé tartozik grafikai módosítások, rendezvényszervezés, online felületek, tartalomgyártás. 

Fő kompetencia területei: Social media, online felületek, tartalomgyártás, grafikai megoldások

Jákfalvi Ádám

Kéri Balázs

A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett mérnöki diplomát, melyet kereskedelem és marketing szakirányultsággal egészített ki. 10 éve dolgozik a hazai informatikai szolgáltatások piacán, több rendszerintegrációs cégnél látott el kereskedelmi menedzsmenthez kapcsolódó feladatköröket. Munkaadóinál és ügyféloldalon is tapasztalatokat szerzett értékesítési rendszerek felépítésében és optimalizálásában, ügyfélkapcsolati modellek kialakításában. Számos kereskedelmi munkafolyamatokat támogató szoftverbevezetési projektben vett részt konzulensként, tanácsadóként. A Masterfield Oktatóközpontnál sales menedzsment feladatokat lát el, key account tevékenységet folytat a kiemelt ügyfélkörben, illetve felelős az üzletfejlesztési tevékenységekért is.

Fő kompetencia területei: sales menedzsment, ügyfélkapcsolati menedzsment, pre-sales konzultáció

Kéri Balázs

Osváth Kinga

Az ELTE Interkulturális Pszichológia és Pedagógia karán szerezte meg diplomáját. Pszichológiai ismereteit és angol, valamint román nyelvtudását a hatékony és ügyfélbarát kommunikációban kamatoztatja. Oktatásszervezőként a képzések szervezésében, továbbá a vizsgákkal és az e-learningekkel kapcsolatos teendőkben vesz részt.

Fő kompetencia területei: oktatásszervezés, ügyfélkapcsolat-menedzsment, vizsgaszervezés, akkreditáció. 

Osváth Kinga

Pehártz Dániel

Villamosmérnöki tanulmányai befejezését követően csaknem 10 éves üzemeltetői tapasztalatot szerzett irodai környezetben, erről tanúskodik MCSA minősítése is. Kiváló problémamegoldó képességének segítségével garantálja képzéseink zavartalanságát a mindennapokban. Oktatóközpontunkban rendszergazdai feladatokat lát el, de fontos szerepet vállal a képzések technikai előkészítésében és lebonyolításában is.

Fő kompetencia területei: üzemeltetés, Microsoft, adatbázis, infrastruktúra fejlesztés

Pehártz Dániel

Tóth Nikolett

A Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdászként diplomázott. Kiváló kommunikációs és konfliktuskezelési képességgel, valamint erős angol nyelvtudással rendelkezik. Demonstrátorként az egyetemi évei alatt jelentős tapasztalatot szerzett az oktatás területén is. Oktatásszervezőként a képzések, tréningek és rendezvények szervezése, illetve lebonyolítása tartozik a feladatai közé.

Fő kompetencia területei: oktatásszervezés, ügyfélkapcsolat-menedzsment.

Tóth Nikolett

Varga Orsolya

Diplomáját andragógia szakon szerezte, a Kodolányi János Főiskolán. Eddigi pályafutása során az oktatásszervezés valamint az ügyfélkapcsolat-menedzsment különböző területein tudott szakmailag kiteljesedni. 7 év rendezvényszervezői tapasztalattal rendelkezik. Főbb feladatai közé a tanfolyamok szervezése, adminisztrálása és ügyfélkapcsolat-tartás tartozik.

Fő kompetencia területei: oktatásszervezés, ügyfélkapcsolat-menedzsment, vizsgaszervezés, akkreditáció. 

Varga Orsolya