fbpx

Szoftvertesztelési feladatok Pythonnal online

Tanfolyam kódja:
MFPYTHTEST
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
119 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A hallgatóink a tanfolyam keretében elsajátítják a Python alkalmazások tesztelésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Előfeltételek:

A tanfolyamon való részvételnek előfeltétele a Python programozási alapok ismerete, ezért kérjük, hogy töltsd ki 20 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel leellenőrizheted, hogy milyen szinten ismered a Python programozási nyelvet, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani. 

Kattints IDE a kérdéssorért! 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik már elvégezték a Python programozás alapok tanfolyamunkat, vagy már rendelkeznek Python ismeretekkel és szeretnének átfogó képet kapni a Python alapú alkalmazások hatékony tesztelését segítő technikákról.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjainkban a fejlesztést támogató szoftvertesztelés egyre inkább központi szerepet kap az IT-n belül. A jó minőségű szoftverek mögött komoly tesztelési irányelvek, módszertanok és rengeteg tesztelési munka áll. A nagy volumenű és időigényes tesztelés miatt ma már elengedhetetlen a tesztek automatizálása. Ezen szempontok teljes körű érvényesítéséhez kíván hozzájárulni tanfolyamunk, melynek során a fejlesztéshez szorosan integrálódó szoftvertesztelési lehetőségeket ismerik meg hallgatóink.

A jó minőségi kód eléréséhez ezen kívül szükség van a dokumentációs lehetőségek megismerésére is, melyeket szintén tárgyal tanfolyamunk.

Az alábbi ábrán összefoglaltuk a Python nyelv teljes körű elsajátításához vezető általunk javasolt tanulási útvonalat. Természetesen adott tudással már rendelkező hallgatóink köztes ponton is bekapcsolódhatnak az útvonalba.

 

Azon hallgatóinknak, akik még nem rendelkeznek programozási ismeretekkel első lépésnek a Programozási alapok (MFPROG1) tanfolyamunkat ajánljuk. Azon hallgatóink, akik már ismerik a Python programozás alapjait kérjük, hogy tekintsék meg Python haladó tanfolyamunkat (MFPYTH2). A Python programozás alap, vagy haladó tanfolyamunkat elvégezve hallgatóink tovább léphetnek a specifikus Python programozási területek irányába. Teszteléswebfejlesztés  és adatelemzés, adatfeldolgozás  területek közül választhatnak.

 
Tematika: 

1. TESZTELÉSI ELVEK ÉS TECHNIKÁK PYTHONBAN

1.1. Tesztelési szintek (unit, component integration, system, acceptance)
1.2. Test Driven Development (TDD) megvalósítása Pythonban
1.3. Behavior Driven Development (BDD) és Acceptance Test Driven Development (ATDD) megvalósítása Pythonban
 

2. HALADÓ HIBAKEZELÉS ÉS KIVÉTELKEZELÉS PYTHONBAN

2.1. Python debugger (pdb)
2.2. Kivételek kezelése
2.3. Kivételek előidézése
2.4. Saját kivételek
2.5. Assertion
 

3. EGYSÉGTESZTELÉS PYTHONBAN

3.1. Tesztek írása és futtatása
3.2. Egységtesztek készítése unittest modullal
3.3. Egységtesztek készítése PyTest modullal
3.4. Karbantartható tesztek készítése
3.5. Python Mock könyvtár
3.6.Egységtesztek integrálása Continuous Integration (CI) környezetbe

 

4. KÓD LEFEDETTSÉG MÉRÉS PYTHONBAN

 

5. TESZTELÉS ÉS DOKUMENTÁCIÓ, A DOCTEST KÖNYVTÁR

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python adatelemzést, adatfeldolgozást támogató lehetőségeivel.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel, a Microsoft Visual Studio-val és a C# programozási nyelvvel.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek napjaink még mindig az egyik legfontosabb, legnagyobb múltú és legnagyobb elterjedtségű programozási nyelvével.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítanak több fontos, haladó C++ programozási technikát.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a méltán népszerű és rendkívül hatékony Perl programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Megismerik az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Python programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektumorientált programozási módszertan alapvető elemeit.

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python programozási nyelv haladó technikáival. Gyakorlati példákon keresztül sajátítják el a haladó szintű programozási ismereteket. Megismerik a Python objektumorientált felépítését, a konkurenciakezelést, a clean-code elveket, és a Python alapú adatbáziskezelést.

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python webes alkalmazások hatékony fejlesztését támogató technikáival.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-08-23  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-12

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-12-20  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-12-10

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is