fbpx

Adatelemzés, adatfeldolgozás Pythonnal online

Tanfolyam kódja:
MFPYTHDATA
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
119 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python adatelemzést, adatfeldolgozást támogató lehetőségeivel.

Előfeltételek:

A tanfolyamon való részvételnek előfeltétele a Python programozási alapok ismerete, ezért kérjük, hogy töltsd ki 20 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel leellenőrizheted, hogy milyen szinten ismered a Python programozási nyelvet, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani. 

Kattints IDE a kérdéssorért! 

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik már elvégezték a Python programozás alapok tanfolyamunkat vagy már rendelkeznek Python ismeretekkel és szeretnék megismerni a Python által nyújtott adatelemzési és adatfeldolgozási technikákat.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A modern nagyvállalati IT rendszerek egyre nagyobb és nagyobb adatmennyiségekkel dolgoznak. Az adatok tárolásán, archiválásán túl az egyik legfontosabb feladat az így tárolt adatokból a tényleges, üzleti információ kinyerése. Az adatelemzés és a hozzá kapcsolódó technikák (adatvizualizáció, adatminőség ellenőrzése és biztosítása, adattisztítás, stb.) az utóbbi idők legdinamikusabban fejlődő informatikai területei.
Tanfolyamunkon átfogó ismereteket szereznek hallgatóink az adatelemzéshez és adatfeldolgozáshoz segítséget nyújtó Python lehetőségekről, többek között a Numpy, Pandas és Matplotlib eszközökről. Tanfolyamunkat egy ízelítővel zárjuk, amely során betekintést adunk az adatok mesterséges intelligenciával történő feldolgozásába, a gépi tanulás és neurális hálók világába.

Az alábbi ábrán összefoglaltuk a Python nyelv teljes körű elsajátításához vezető általunk javasolt tanulási útvonalat. Természetesen adott tudással már rendelkező hallgatóink köztes ponton is bekapcsolódhatnak az útvonalba.

 

Azon hallgatóinknak, akik még nem rendelkeznek programozási ismeretekkel első lépésnek a Programozási alapok (MFPROG1) tanfolyamunkat ajánljuk. Azon hallgatóink, akik már ismerik a Python programozás alapjait kérjük, hogy tekintsék meg Python haladó tanfolyamunkat (MFPYTH2). A Python programozás alap, vagy haladó tanfolyamunkat elvégezve hallgatóink tovább léphetnek a specifikus Python programozási területek irányába. Tesztelés, webfejlesztés  és adatelemzés/adatfeldolgozás területek közül választhatnak.

 
Tematika:

1. A PYTHON ÉS AZ EXCEL ELŐNYEINEK EGYESÍTÉSE

1.1. Excel manipulálási lehetőségek Pythonban
1.2. Excel fájlok feldolgozása (openpyxl, pyexcel)
 

2. SQL HASZNÁLATA PYTHONBÓL

2.1. Adatbázisok közvetlen elérése Pythonból
2.2. SQL lekérdezés alapok áttekintése (szűrések, rendezések, aggregálások, összekapcsolások)
 

3. ADATELEMZÉS PANDAS KÖNYVTÁRRAL

3.1. Vektorizált adatok pandasban
3.2. Wrangling alapok (variable-observation koncepció)
3.3. Feldolgozó műveletek (melt, pivot, concat)
3.4. Rendezések és szűrések
3.5. Aggregáló műveletek (sum, count, min, max)
3.6. Csoportosítások és ablakok
3.7. Idősorok feldolgozása
 

4. NUMPY KÖNYVTÁR

4.1. Vektorok és mátrixok Numpyban
4.2. Vektorok létrehozása
4.3. Numpy műveletek vektorokon
4.4. Univerzális függvények (ufuncs)
4.5. Teljesítmény javítás ciklusok kiváltásával
 
 

5. ADAT VIZUALIZÁCIÓ

5.1. Diagramok matplotlibbel
5.2. matplotlib használata Pandasból
5.3. Adat vizualizáció Jupyter notebookban
5.4. További vizualizációs lehetőségek (bokeh, plotly)

 

6.BEVEZETÉS A GÉPI TANULÁS ÉS NEURÁLIS HÁLÓK TÉMAKÖRBE

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel, a Microsoft Visual Studio-val és a C# programozási nyelvvel.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek napjaink még mindig az egyik legfontosabb, legnagyobb múltú és legnagyobb elterjedtségű programozási nyelvével.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítanak több fontos, haladó C++ programozási technikát.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a méltán népszerű és rendkívül hatékony Perl programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Megismerik az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Python programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektumorientált programozási módszertan alapvető elemeit.

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python programozási nyelv haladó technikáival. Gyakorlati példákon keresztül sajátítják el a haladó szintű programozási ismereteket. Megismerik a Python objektumorientált felépítését, a konkurenciakezelést, a clean-code elveket, és a Python alapú adatbáziskezelést.

A hallgatóink a tanfolyam keretében elsajátítják a Python alkalmazások tesztelésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python webes alkalmazások hatékony fejlesztését támogató technikáival.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-05-31  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-05-20

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-10-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-09-24

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is