fbpx
Tanfolyam hossza:
Képzés nyelve:
200 tanóra
Magyar
A képzés díja:
849 500 Ft (Áfamentes)

Tanfolyam időpontok és jelentkezés

Első oktatási nap: 2023. március 6.

Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2023. február 24.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:
849 500 Ft (Áfamentes)
Kedvezmények:

Első oktatási nap: 2023. március 6.

Hétköznap esti (17.00 - 20.15)
Jelentkezési határidő:
2023. február 24.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:
849 500 Ft (Áfamentes)
Kedvezmények:

Első oktatási nap: 2023. március 6.

Hétvégi (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2023. február 24.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:
849 500 Ft (Áfamentes)
Kedvezmények:

Zártcsoportos képzésre jelentkezem

Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet:

Jelentkezés időpont nélkül

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.:

Ezeket a kedvezményeket veheted igénybe jelentkezéskor:

Karrier Program

 • 549 500 Ft, Áfamentes
 • Segítünk elhelyezkedni

Masterfield Karrier Program

A Masterfield Junior Tesztautomatizáló Akadémia célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a tesztelés egy speciális területével, az automata teszteléssel, gyakorlati tudást szerezzenek, valamint olyan készségeket és kompetenciákat szerezzenek, melyekkel junior tesztautomatizáló mérnökként el tudnak helyezkedni.

 A résztvevők a képzés során megismerik a legfőbb szoftvertesztelési eljárásokat, valamint olyan szoftvertesztelési eszközöket, melyek segítségével képessé válnak magabiztosan automatizált teszteket létrehozni, dokumentálni és futtatni önállóan, vagy egy tesztelői csapat részeként képzett tesztelők iránymutatása mellett.

A képzésben résztvevők megismerik a nagyvállalati környezetben, vagy felhőalapú alkalmazások automatizált tesztelésének technikáit, módszertanát, képessé válnak alap szinten programozási irányelveket használni, irányítás alatt, de önállóan programozott teszteket írni.

A képzés további célja, hogy a képzésben résztvevők a tanulmányok során megszerzett tudás birtokában államilag elismert Junior automata szakképesítést (06135009) szerezhessenek.

Középfokú iskolai végzettséggel rendelkező, tankötelezettségi kort betöltött személyek, akik rendelkeznek a Junior szoftvertesztelő (06134007) szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciákkal, továbbá automata tesztelés területén szeretnének elhelyezkedni, vagy már ilyen területen dolgoznak és szeretnék elmélyíteni ismereteiket vagy szakképesítő vizsgát szeretnének tenni.

A képzés célcsoportja elsősorban olyan szoftvertesztelő alapismeretekkel rendelkező személyek, akik szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni, a szoftvertesztelés területén specializálódni és automata tesztelőként elhelyezkedni. A képzés elérhető minden olyan IT és szoftvertesztelés iránt érdeklődő egyén számára, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új szakmai képesítés megszerzését tűzte ki célként.

 • Középfokú iskolai végzettség
 • Junior szoftvertesztelő (06134007) szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciák megléte a végzettségről szóló tanúsítvánnyal, vagy ennek hiányában, a képző által szervezett manuális tesztelési ismereteket mérő előzetes szintfelmérő sikeres teljesítésével

A szoftvertesztelésben belül a tesztautomatizálás az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. Az egyre gyorsabb és a változásokra könnyen reagáló szoftverfejlesztési folyamatok gyors, jó minőségű tesztelést igényelnek, amelyet nehéz manuális teszteléssel megoldani. A tesztautomatizálás lehetővé teszi, hogy a szoftverfejlesztési ciklusok lerövidüljenek, a felhasználók egyre gyorsabban kapják meg a szoftverek új verzióit. Tesztautomatizálásra már most nagy igény van és egyre nagyobb igény lesz az elkövetkezendő években.

A tesztautomatizáló mérnökök fizetése a szoftverfejlesztőkével közel azonos, egyes területein pedig meghaladja azt, ezért anyagilag is megéri ezt a szakmát választani.

A szoftvertesztelésben is vannak igen komoly területek, de a kezdéshez nem szükséges mély technikai ismeret. Bárkiből ugyan nem lehet szoftvertesztelőt faragni, de ebben a szakmában sincs semmi misztikus, ez is egy tanulható hivatás.

A szoftvertesztelésen belül a tesztautomatizálás a technikaibb részekhez tartozik, ezért informatikai oldalon mélyebb ismeretek szükségesek. Az automatizálás magasabb szintjeihez programozási ismeretek is kellenek, amelyeket a képzésen elsajátítasz a kellő mértékben, de ehhez elengedhetetlen a programozáshoz szükséges képességek megléte.

 • Erős számítástechnikai, hálózati ismeretek
 • Manuális szoftvertesztelési ismeretek
 • Kiváló logikai és analitikus készség
 • Precizitás

Tananyagaink magyar nyelvűek és az oktatás is magyarul zajlik. Az informatikában az angol nyelv azonban sokszor előjön, egyes segédanyagok is angol nyelvűek, így előnyt jelent a tanulásban és később az elhelyezkedésben is az angol írott szöveg középfokú megértése.

Az intenzív programon 2 hónap alatt zajlik az Akadémia, hétköznap, napközben, normál munkaidőben 9 órától 16.30-ig. Tapasztalatunk szerint szükség van lazább napokra is ahhoz, hogy ez a rengeteg új tudás ne legyen túl megterhelő és tényleg rögzüljön, ezért nincs minden munkanap oktatás.

Az Akadémia elérhető esti (hétköznap 17.00-20.15) és hétvégi (szombatonként 09.00-16.30) ütemezésben is, ahol 5 hónapig tart a képzés.

Az élő oktatások mellett rendszeres telefonos és személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk. Oktatóink, mentoraink és oktatásszervezőink a résztvevők számára az oktatásokon kívüli időszakban is folyamatosan elérhetők chat felületen.

A Masterfield Oktatóközpont Junior Tesztautomatizáló Akadémiája segítséget nyújt az automata tesztelői pályán való induláshoz, biztos elméleti és gyakorlati alapismeretekkel ruház fel Téged. A program megkezdése előtt természetesen tisztában kell lenned azzal, hogy senki nem válik néhány hónap alatt profi tesztautomatizálóvá. Mint minden új szakma elsajátítása, ez is sok tanulást és gyakorlást igényel, mely egy hosszabb folyamat. Mi megadjuk neked az induláshoz szükséges alapokat, piacképes tudásod lesz, amely lehetőséget ad junior tesztautomatizálóként való elhelyezkedésre.

Az OKJ rendszer átalakítása után 2021-től egy új, államilag elismert szakképesítés, a Junior Automata Tesztelő (06135009) jelent meg. A Masterfield Oktatóközpont felnőttképzési engedéllyel rendelkezik (felnőttképzési engedély szám: E/2021/000015), képzési programunk a szakképesítés követelményeinek megfelelően épül fel, szakértői minősítéssel rendelkezik. A képzésünk sikeres elvégzése esetén lehetőséged van az országban az elsők között ezt a minősítést egy államilag koordinált képesítő vizsgán megszerezned.

Az államilag elismert szakképesítés mellett az Akadémián kapott ismeretek birtokában leteheted az ISTQB egész világon elismert hivatalos Test Automation Engineer vizsgáját is, amely kiváló ajánlólevél az elhelyezkedéshez.

Továbbtanulásod biztosított, hiszen mi rendelkezünk az ország legnagyobb, több mint 30 képzésből álló szoftvertesztelési tanfolyam kínálatával! Így az Akadémiai képzés végeztével továbbfejlesztheted szoftvertesztelői tudásodat nálunk.

A Masterfield Junior Tesztautomatizáló Akadémiát elvégzett résztvevők nagyon jó eséllyel indulnak, amikor az álláskereséshez érnek. Akadémiai programjainkon a szakmai felkészítés mellett magánszemély résztvevők számára karrier tanácsadást is nyújtunk és biztosítjuk a lehetőséget, hogy válogassanak partnereink állásajánlatai között. A képzésen történő részvétel ugyanakkor nem jelent a hallgatóknak kötelezettséget az ajánlatok elfogadására.
Választhatod a kedvezőbb díjazással és partnernél történő elhelyezés lehetőségével járó Masterfield Karrier Programot vagy a teljesen önálló finanszírozást. 

A Masterfield Karrier Program az Akadémia résztvevőinek nyújtott további támogatás, segítség az elhelyezkedésben. Képzés, karrier tanácsadás, állásajánlatok nyújtása és interjúra felkészítés egyben.  A Masterfield Karrier Programban résztvevő hallgatóknak lehetőséget biztosítunk, hogy a képzést követő 4 hónapon belül elhelyezkedjenek valamely partnerünknél. A Masterfield Karrier Program résztvevői kedvezményes áron vehetnek részt az Akadémián.

Amennyiben a Masterfield Karrier Programot választod, vállalod, hogy a képzést követően rajtunk keresztül helyezkedsz el. Ez azt jelenti, hogy amennyiben partnerünktől kapsz egy legalább havi bruttó 500 ezres kezdő fizetésről szóló ajánlatot, azt elfogadod és legalább egy évet eltöltesz a választott cégnél. A Masterfield Oktatóközpont több száz partnerrel dolgozik együtt, akiknek az ajánlatai közül szabadon válogathatsz.

Előzetesen szükségünk lesz az életrajzodra, majd telefonos interjún bizonyíthatod rátermettségedet. Ezt követően egy skype interjún szeretnénk virtuálisan találkozni veled, és egy online teszt során a számítógép használatban való jártasságot és a szoftverteszteléshez szükséges készségeidet is bemutathatod. 

Tudjuk, hogy egy ekkora összeget nem könnyű kigazdálkodni, ugyanakkor már erre is van megoldás: igényelj államilag támogatott, kamatmentes hitelt a képzési költségeid finanszírozásához! A szak- és felnőttképzésben tanulók esetében igénybe vehető Képzési Hitel felvétele egyszerű és gyors. A Képzési Hitelről bővebb tájékoztatást itt találsz.

Ha nem tudod a jelentkezési határidőig a teljes összeget kifizetni, és képzési hitel felvételére sem vagy jogosult, akkor választhatod a részletfizetést. Ekkor 50% előleget az Akadémia indulásáig, a fennmaradó összeget pedig 5 hónap alatt, 5 egyenlő részletben kell befizetned. A részletfizetéses konstrukcióban kifizetendő teljes összeggel és a pontos feltételekkel kapcsolatban érdeklődj munkatársainknál!

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémián megtanulsz tesztelni, átfogó ismereteket kapsz, amely nemcsak elméleti tudás, hanem a gyakorlatban is jól hasznosítható lesz. A módszertanokon, technikai tudáson és eszközökön kívül megismered a valódi munkakörnyezetet és valódi csapatjátékossá válsz.

 • Tesztautomatizálás bemutatása, szerepe az IT-n belül
  • IT architektúrák (webes, mobil, szerver oldal, job), technológiák, interface-ek, protokollok
  • Tesztautomatizálás elméleti háttere
 • Webes alkalmazások
  • Fejlesztőkörnyezet bemutatása, összeállítása
  • Webes alkalmazások és technológiák
  • HTML és CSS ismeretek
  • XML és kapcsolódó technikák
 • Programozási alapismeretek
  • Programozás alapjai (utasítások, adattípusok)
  • Programozás alapjai (vezérlési szerkezetek)
 • Java nyelv programozási szerkezetei
  • Java programok általános felépítése
  • Java nyelv alapszintű elemei
 • Java nyelv tesztautomatizálást támogató technikái
  • Szövegfeldolgozás és teszteredmények ellenőrzése
  • Reguláris kifejezések
 • Webes alkalmazások tesztautomatizálása
  • Selenium IDE használata, capture & playback technika
  • Selenium lokátorok
  • Selenium WebDriver tesztautomatizálás
  • Form elemek tesztelése Seleniummal
  • Selenide használata
 • SOAP és REST webszolgáltatások automatizált tesztelése
  • SOAP és REST webszolgáltatások bemutatása
  • SOAP és REST webszolgáltatások automatizált tesztelése
 • Tesztautomatizálási keretrendszer alapfunkciói
  • Tesztautomatizálási rendszer megtervezése
  • Naplózás és jelentések készítése
 • Tesztautomatizálási keretrendszer bővített funkciói
  • Page Object Model
  • Adatvezérelt rendszer létrehozása
 • Tesztautomatizálási keretrendszer beépítése a vállalati automatizálási folyamatokba
  • Folyamatautomatizálás (CI/CD pipeline integráció)

Persze, hiszen sok időt fogsz nálunk tölteni. Megnézheted a helyszínt vagy akár belenézhetsz az éppen futó tanfolyamokba. Kérünk, hogy előre jelezd érkezésed, így munkatársaink számítanak Rád!

További információt partnereinknek szóló oldalunkon találsz.

Az oktatás szakmai vezetője


Kérdésed van a tréninggel kapcsolatban?ALAPOZÓ TRÉNINGEK EHHEZ A KÉPZÉSHEZ

Még nincs elegendő tudásod a kurzus elvégzéséhez? Akkor ezekkel a képzésekkel szerezheted meg a szükséges alapokat.


Masterfield Akadémia - Junior Szoftvertesztelő (06134007) Képzés
(MFJTSTAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

749 500 Ft (Áfamentes)

Kedvezmény:
Időpontok:
jan. 30
márc. 27
máj. 15
Masterfield Akadémia - Junior Szoftvertesztelő (06134007) Képzés Hétvégi
(MFJTSTAKH)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

749 500 Ft (Áfamentes)

Kedvezmény:
Időpontok:
jan. 30
márc. 27
máj. 15
Masterfield Akadémia - Junior Szoftvertesztelő (06134007) Képzés Esti
(MFJTSTAKE)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

749 500 Ft (Áfamentes)

Kedvezmény:
Időpontok:
jan. 30
márc. 27
máj. 15

Ezek a tanfolyamok és e-learningek is érdekelhetnek

Tekintsd meg néhány további képzésünket a témában


ISTQB Advanced Test Automation Engineer vizsgafelkészítő
(MFCTALAUT)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
199 500 Ft + Áfa
Kedvezmény:
Időpontok:
febr. 27
jún. 28
szept. 04
Bevezetés a tesztelés automatizálásba Selenium keretrendszerrel
(MFTSTSEL1)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
139 500 Ft + Áfa
Időpontok:
febr. 20
máj. 15
aug. 28
Haladó tesztelés automatizálás Selenium keretrendszerrel
(MFTSTSEL2)

Hossz:
16 tanóra
Ár:
109 500 Ft + Áfa
Időpontok:
márc. 27
júl. 24
nov. 20
Teljesítmény tesztelés Apache JMeter alkalmazással
(MFTSTJME1)

Hossz:
16 tanóra
Ár:
109 500 Ft + Áfa
Időpontok:
máj. 04
nov. 02
nov. 02
Tesztautomatizálás Micro Focus (Borland) Silk Test Classic eszközzel
(MFTST8)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
149 500 Ft + Áfa
Időpontok:
jún. 19
okt. 16
Ranorex tesztautomatizálás workshop
(MFRANWS1)

Hossz:
16 tanóra
Ár:
119 500 Ft + Áfa
Időpontok:
febr. 21
máj. 30
szept. 12
Webszolgáltatások tesztelése SoapUI használatával workshop
(MFSOAPUI)

Hossz:
8 tanóra
Ár:
89 500 Ft + Áfa
Időpontok:
márc. 29
júl. 26
nov. 29
Postman API menedzsment és tesztelés automatizálás workshop
(MFPOSTMAN)

Hossz:
8 tanóra
Ár:
89 500 Ft + Áfa
Időpontok:
ápr. 03
aug. 07
dec. 04