fbpx
Tanfolyam hossza:
Képzés nyelve:
200 tanóra
Magyar
A képzés díja:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft


Tanfolyam időpontok és jelentkezés

Első oktatási nap: 2024. június 10.

Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2024. május 27.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft

Kedvezmények:

Első oktatási nap: 2024. június 10.

Hétköznap esti (hétfő és szerda 17.00 - 20.15)
Jelentkezési határidő:
2024. március 25.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft

Kedvezmények:
Jelentkezem

A jelentkezési határidő már lejárt. Ha szeretnél jönni, még leadhatod a jelentkezésedet és igyekszünk helyet biztosítani.

Első oktatási nap: 2024. június 10.

Hétvégi (szombat 09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2024. május 27.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft

Kedvezmények:

Első oktatási nap: 2024. augusztus 5.

Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2024. július 22.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft

Kedvezmények:

Zártcsoportos képzésre jelentkezem

Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet.

Jelentkezés időpont nélkül

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.

Ezeket a kedvezményeket veheted igénybe jelentkezéskor:

Karrier Program

 • 549 500 Ft, Áfamentes
 • Segítünk elhelyezkedni

Masterfield Karrier Program

Next Level Program

 • 649 500 Ft, Áfamentes
 • Támogatjuk a fejlődésed!

Masterfield Karrier Program

Karrier Program Képzési Hitellel

 • 549 500 Ft, Áfamentes
 • Segítünk elhelyezkedni
 • Képzési Hitellel (esti/hétvégi ütemezésen), Kamatmentesen

Masterfield Karrier Program

Képzési Hitel

 • Képzési Hitellel (esti/hétvégi ütemezésen), Kamatmentesen

Masterfield Karrier Program

A Masterfield Junior Tesztautomatizáló Akadémia célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a tesztelés egy speciális területével, az automata teszteléssel, gyakorlati tudást szerezzenek, valamint olyan készségeket és kompetenciákat szerezzenek, melyekkel junior tesztautomatizáló mérnökként el tudnak helyezkedni.

 A hallgatók a képzés során megismerik a legfőbb szoftvertesztelési eljárásokat, valamint olyan szoftvertesztelési eszközöket, melyek segítségével képessé válnak magabiztosan automatizált teszteket létrehozni, dokumentálni és futtatni önállóan, vagy egy tesztelői csapat részeként képzett tesztelők iránymutatása mellett.

A képzésben résztvevők megismerik a nagyvállalati környezetben, vagy felhőalapú alkalmazások automatizált tesztelésének technikáit, módszertanát, képessé válnak alap szinten programozási irányelveket használni, irányítás alatt, de önállóan programozott teszteket írni.

A képzés további célja, hogy a képzésben résztvevők a tanulmányok során megszerzett tudás birtokában államilag elismert Junior automata tesztelő szakképesítést (06135009) szerezhessenek.

Középfokú iskolai végzettséggel rendelkező, tankötelezettségi kort betöltött személyek, akik rendelkeznek a Junior szoftvertesztelő (06134007) szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciákkal, továbbá automata tesztelés területén szeretnének elhelyezkedni, vagy már ilyen területen dolgoznak és szeretnék elmélyíteni ismereteiket vagy szakképesítő vizsgát szeretnének tenni.

A képzés célcsoportja elsősorban olyan szoftvertesztelő alapismeretekkel rendelkező személyek, akik szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni, a szoftvertesztelés területén specializálódni és automata tesztelőként elhelyezkedni. A képzés elérhető minden olyan IT és szoftvertesztelés iránt érdeklődő egyén számára, aki a belépési feltételeknek megfelel és a képzési programmal elérhető új szakmai képesítés megszerzését tűzte ki célként.

 • Középfokú iskolai végzettség
 • Junior automata tesztelő (programkövetelmény azonosító: 06135009) államilag elismert képzésbe való bekapcsolódás és részvétel feltétele többek között a Junior szoftvertesztelő (06134007) szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciák megléte a végzettségről szóló tanúsítvánnyal, vagy ennek hiányában, a képző által szervezett manuális tesztelési ismereteket mérő előzetes szintfelmérő sikeres teljesítésével
 • A  Junior szoftvertesztelő (programkövetelmény azonosító: 06134007) szakképesítésben meghatározott szakmai kompetenciák  a következő ismeretekből állnak: Linux operációs rendszerek alapszintű ismerete és kezelése parancssorból; verziókezelő rendszerek kezelése, tesztesetek tervezése, írása, futtatása, értékelése és dokumentálása; SQL adatbázisok alapvető, egyszerű lekérdezéseinek megírása; a tesztelés során észlelt szoftverhibák és meghibásodások összefüggéseinek szakszerű dokumentálása; statikus tesztelési technikák alkalmazása, dokumentációk hibáinak, hiányosságainak keresése; alapvető specifikáció és struktúra alapú teszttervezési technikák alkalmazása; rendszerarchitektúrák UML alapú dokumentálása; UML alapon vagy pszeudokód segítségével készült folyamatábrák elemzése; alkalmazható automatizálási lehetőségek azonosítása adott szoftver tesztelése során

A szoftvertesztelésben belül a tesztautomatizálás az egyik legdinamikusabban fejlődő terület. Az egyre gyorsabb és a változásokra könnyen reagáló szoftverfejlesztési folyamatok gyors, jó minőségű tesztelést igényelnek, amelyet nehéz manuális teszteléssel megoldani. A tesztautomatizálás lehetővé teszi, hogy a szoftverfejlesztési ciklusok lerövidüljenek, a felhasználók egyre gyorsabban kapják meg a szoftverek új verzióit. Tesztautomatizálásra már most nagy igény van és egyre nagyobb igény lesz az elkövetkezendő években.

A tesztautomatizáló mérnökök fizetése a szoftverfejlesztőkével közel azonos, egyes területein pedig meghaladja azt, ezért anyagilag is megéri ezt a szakmát választani. Válassz minket Szoftvertesztelői karriered beindításához; a hűségedet megjutalmazzuk! Amennyiben a Junior Szoftvertesztelő szakképzést Akadémiánkon végezted el és Junior Automata Tesztelő tanfolyamunkon tanulnál tovább, akkor mi 50.000 Ft-ot elengedünk neked a tandíjból! (A kedvezmény csak a MFJTSTAK tanfolyamkódú szakképzésünkön végzett hallgatók számára elérhető, csak a teljes árú konstrukcióból kerül levonásra a Junior Automata Tesztelő képzés díjából, Karrier Program esetén nem érvényesíthető!). Továbbtanulásod emellett biztosított, hiszen mi rendelkezünk az ország legnagyobb, több mint 30 képzésből álló szoftvertesztelési tanfolyam kínálatával! Így az Akadémiai képzés végeztével továbbfejlesztheted szoftvertesztelői tudásodat nálunk.

A szoftvertesztelésben is vannak igen komoly területek, de a kezdéshez nem szükséges mély technikai ismeret. Bárkiből ugyan nem lehet szoftvertesztelőt faragni, de ebben a szakmában sincs semmi misztikus, ez is egy tanulható hivatás.

A szoftvertesztelésen belül a tesztautomatizálás a technikaibb részekhez tartozik, ezért informatikai oldalon mélyebb ismeretek szükségesek. Az automatizálás magasabb szintjeihez programozási ismeretek is kellenek, amelyeket a képzésen elsajátítasz a kellő mértékben, de ehhez elengedhetetlen a programozáshoz szükséges képességek megléte.

 • Erős számítástechnikai, hálózati ismeretek
 • Manuális szoftvertesztelési ismeretek
 • Kiváló logikai és analitikus készség
 • Precizitás

Tananyagaink magyar nyelvűek és az oktatás is magyarul zajlik. Az informatikában az angol nyelv azonban sokszor előjön, egyes segédanyagok is angol nyelvűek, így előnyt jelent a tanulásban és később az elhelyezkedésben is az angol írott szöveg középfokú megértése.

Az intenzív programon 2 hónap alatt zajlik az Akadémia, hétköznap, napközben, normál munkaidőben 9 órától 16.30-ig. Tapasztalatunk szerint szükség van lazább napokra is ahhoz, hogy ez a rengeteg új tudás ne legyen túl megterhelő és tényleg rögzüljön, ezért nincs minden munkanap oktatás.

Az Akadémia elérhető esti (hétköznap 2 este: 17.00-20.15) és hétvégi (szombatonként 09.00-16.30) ütemezésben is, ahol 5 hónapig tart a képzés.

Az élő oktatások mellett rendszeres telefonos és személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk. Oktatóink, mentoraink és oktatásszervezőink a résztvevők számára az oktatásokon kívüli időszakban is folyamatosan elérhetők chat felületen.

A Masterfield Oktatóközpont Junior Tesztautomatizáló Akadémiája segítséget nyújt az automata tesztelői pályán való induláshoz, biztos elméleti és gyakorlati alapismeretekkel ruház fel Téged. A program megkezdése előtt természetesen tisztában kell lenned azzal, hogy senki nem válik néhány hónap alatt profi tesztautomatizálóvá. Mint minden új szakma elsajátítása, ez is sok tanulást és gyakorlást igényel, mely egy hosszabb folyamat. Mi megadjuk neked az induláshoz szükséges alapokat, piacképes tudásod lesz, amely lehetőséget ad junior tesztautomatizálóként való elhelyezkedésre.

Az OKJ rendszer átalakítása után 2021-től egy új, államilag elismert szakképesítés, a Junior Automata Tesztelő (06135009) jelent meg. A Masterfield Oktatóközpont felnőttképzési engedéllyel rendelkezik (felnőttképzési engedély szám: E/2021/000015), képzési programunk a szakképesítés követelményeinek megfelelően épül fel, szakértői minősítéssel rendelkezik. A képzésünk sikeres elvégzése esetén lehetőséged van az országban az elsők között ezt a minősítést egy államilag koordinált képesítő vizsgán megszerezned.

Az államilag elismert szakképesítés mellett az Akadémián kapott ismeretek birtokában leteheted az ISTQB egész világon elismert hivatalos Test Automation Engineer vizsgáját is, amely kiváló ajánlólevél az elhelyezkedéshez.

Továbbtanulásod biztosított, hiszen mi rendelkezünk az ország legnagyobb, több mint 30 képzésből álló szoftvertesztelési tanfolyam kínálatával! Így az Akadémiai képzés végeztével továbbfejlesztheted szoftvertesztelői tudásodat nálunk.

A Masterfield Junior Tesztautomatizáló Akadémiát elvégzett résztvevők nagyon jó eséllyel indulnak, amikor az álláskereséshez érnek. Akadémiai programjainkon a szakmai felkészítés mellett magánszemély résztvevők számára karrier tanácsadást is nyújtunk és biztosítjuk a lehetőséget, hogy válogassanak partnereink állásajánlatai között. A képzésen történő részvétel ugyanakkor nem jelent a hallgatóknak kötelezettséget az ajánlatok elfogadására.
Választhatod a kedvezőbb díjazással és partnernél történő elhelyezés lehetőségével járó Masterfield Karrier Programot vagy a teljesen önálló finanszírozást. 

A Masterfield Karrier Program az Akadémia résztvevőinek nyújtott további támogatás, segítség az elhelyezkedésben. Képzés, karrier tanácsadás, állásajánlatok nyújtása és interjúra felkészítés egyben.  A Masterfield Karrier Programban résztvevő hallgatóknak lehetőséget biztosítunk, hogy a képzést követő 4 hónapon belül elhelyezkedjenek valamely partnerünknél. A Masterfield Karrier Program résztvevői kedvezményes áron vehetnek részt az Akadémián.

Amennyiben a Masterfield Karrier Programot választod, vállalod, hogy a képzést követően rajtunk keresztül helyezkedsz el. Ez azt jelenti, hogy amennyiben partnerünktől kapsz egy legalább havi bruttó 500 ezres kezdő fizetésről szóló ajánlatot, azt elfogadod és legalább egy évet eltöltesz a választott cégnél. A Masterfield Oktatóközpont partnereitől kapott ajánlatok közül szabadon választhatsz.

Előzetesen szükségünk lesz az életrajzodra, majd telefonos interjún bizonyíthatod rátermettségedet. Ezt követően egy skype interjún szeretnénk virtuálisan találkozni veled, és egy online teszt során a számítógép használatban való jártasságot és a szoftverteszteléshez szükséges készségeidet is bemutathatod. 

Tudjuk, hogy egy ekkora összeget nem könnyű kigazdálkodni, ugyanakkor már erre is van megoldás: igényelj államilag támogatott, kamatmentes hitelt a képzési költségeid finanszírozásához az esti és a hétvégi ütemezésen! A szak- és felnőttképzésben tanulók esetében igénybe vehető Képzési Hitel felvétele egyszerű és gyors. A Képzési Hitelről bővebb tájékoztatást itt találsz.

Ha nem tudod a jelentkezési határidőig a teljes összeget kifizetni, és Képzési Hitel felvételére sem vagy jogosult, akkor választhatod a részletfizetést. Ekkor 50% előleget az Akadémia indulásáig, a fennmaradó összeget pedig 5 hónap alatt, 5 egyenlő részletben kell befizetned. A részletfizetéses konstrukcióban kifizetendő teljes összeggel és a pontos feltételekkel kapcsolatban érdeklődj munkatársainknál!

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémián megtanulsz tesztelni, átfogó ismereteket kapsz, amely nemcsak elméleti tudás, hanem a gyakorlatban is jól hasznosítható lesz. A módszertanokon, technikai tudáson és eszközökön kívül megismered a valódi munkakörnyezetet és valódi csapatjátékossá válsz.

 • Tesztautomatizálás bemutatása, szerepe az IT-n belül
  • IT architektúrák (webes, mobil, szerver oldal, job), technológiák, interface-ek, protokollok
  • Tesztautomatizálás elméleti háttere
 • Webes alkalmazások
  • Fejlesztőkörnyezet bemutatása, összeállítása
  • Webes alkalmazások és technológiák
  • HTML és CSS ismeretek
  • XML és kapcsolódó technikák
 • Programozási alapismeretek
  • Programozás alapjai (utasítások, adattípusok)
  • Programozás alapjai (vezérlési szerkezetek)
 • Java nyelv programozási szerkezetei
  • Java programok általános felépítése
  • Java nyelv alapszintű elemei
 • Java nyelv tesztautomatizálást támogató technikái
  • Szövegfeldolgozás és teszteredmények ellenőrzése
  • Reguláris kifejezések
 • Webes alkalmazások tesztautomatizálása
  • Selenium IDE használata, capture & playback technika
  • Selenium lokátorok
  • Selenium WebDriver tesztautomatizálás
  • Form elemek tesztelése Seleniummal
  • Selenide használata
 • SOAP és REST webszolgáltatások automatizált tesztelése
  • SOAP és REST webszolgáltatások bemutatása
  • SOAP és REST webszolgáltatások automatizált tesztelése
 • Tesztautomatizálási keretrendszer alapfunkciói
  • Tesztautomatizálási rendszer megtervezése
  • Naplózás és jelentések készítése
 • Tesztautomatizálási keretrendszer bővített funkciói
  • Page Object Model
  • Adatvezérelt rendszer létrehozása
 • Tesztautomatizálási keretrendszer beépítése a vállalati automatizálási folyamatokba
  • Folyamatautomatizálás (CI/CD pipeline integráció)

Persze, hiszen sok időt fogsz nálunk tölteni. Megnézheted a helyszínt vagy akár belenézhetsz az éppen futó tanfolyamokba. Kérünk, hogy előre jelezd érkezésed, így munkatársaink számítanak Rád!

További információt partnereinknek szóló oldalunkon találsz.

Az oktatás szakmai vezetője


Kérdésed van a tréninggel kapcsolatban?ALAPOZÓ TRÉNINGEK EHHEZ A KÉPZÉSHEZ

Még nincs elegendő tudásod a kurzus elvégzéséhez? Akkor ezekkel a képzésekkel szerezheted meg a szükséges alapokat.


Junior Szoftvertesztelő (06134007)
(MFJTSTAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
szept. 09
Junior Szoftvertesztelő (06134007)
(MFJTSTAKE)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
szept. 09
Junior Szoftvertesztelő (06134007)
(MFJTSTAKH)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft 

Kedvezmény:
Időpontok:
szept. 09

Ezek a tanfolyamok és e-learningek is érdekelhetnek

Tekintsd meg néhány további képzésünket a témában


ISTQB Advanced Test Automation Engineer vizsgafelkészítő
(MFCTALAUT)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
229 500 Ft + Áfa
Kedvezmény:
Időpontok:
jún. 24
nov. 18
Bevezetés a tesztelés automatizálásba Selenium keretrendszerrel
(MFTSTSEL1)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
159 500 Ft + Áfa
Időpontok:
május 27
aug. 26
nov. 11
Haladó tesztelés automatizálás Selenium keretrendszerrel
(MFTSTSEL2)

Hossz:
16 tanóra
Ár:

169 500 Ft + Áfa helyett 139 500 Ft + Áfa

Időpontok:
júl. 18
okt. 10
dec. 12
Teljesítmény tesztelés Apache JMeter alkalmazással
(MFTSTJME1)

Hossz:
16 tanóra
Ár:

129 500 Ft + Áfa helyett 119 500 Ft + Áfa

Kedvezmény:
Időpontok:
okt. 07
Tesztautomatizálás Micro Focus Silk Test Classic eszközzel
(MFTST8)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
199 500 Ft + Áfa
Időpontok:
jún. 03
okt. 07
Ranorex tesztautomatizálás workshop
(MFRANWS1)

Hossz:
16 tanóra
Ár:
199 500 Ft + Áfa
Időpontok:
május 30
szept. 26
Webszolgáltatások tesztelése SoapUI használatával workshop
(MFSOAPUI)

Hossz:
8 tanóra
Ár:
89 500 Ft + Áfa
Időpontok:
júl. 12
nov. 15
Postman API menedzsment és tesztelés automatizálás workshop
(MFPOSTMAN)

Hossz:
8 tanóra
Ár:
89 500 Ft + Áfa
Időpontok:
szept. 06
dec. 13
Behavior-Driven Development (BDD) a gyakorlatban: GUI tesztautomatizálás Cucumber, Selenium WebDriver és Java alkalmazásával tanfolyam
(MFCUCUMBER)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
189 000 Ft + Áfa
Időpontok:
júl. 24
nov. 04
Bevezetés a tesztelés automatizálásba Playwright keretrendszerrel
(MFPLAYWRIGHT)

Hossz:
24 tanóra
Ár:
149 500 Ft + Áfa
Időpontok:
jún. 17
szept. 18