fbpx

Végzős tanulónkkal beszélgettünk:

"Szerintem az, ahogy az anyag össze van állítva, egyenesen első osztályú. Mindent megkaptunk letisztult formában, szépen kifejtve és elmagyarázva."

Interjút készítettünk Andrási Alexszel, akadémiai szoftvertesztelő képzésünk egyik kiemelkedő hallgatójával, aki már bele is kezdett új szoftvertesztelői karrierjébe partnercégünknél, Karrierprogramunk segítségével. Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgájához és sok sikert kívánunk az új szakmájában!

Andrási Alex - végzett junior szoftvertesztelő hallgató

 

Honnan jött az ötlet, hogy a szoftvertesztelés területén fejleszd tovább magad?

Alex: Vendéglátásban dolgoztam, de szerettem volna karriert váltani és az IT mindig érdekelt, ezért sokat olvastam a témával kapcsolatban. Kipróbáltam magam több területen is, sajnos a fejlesztési oldalon nem értem el sikereket, ekkor kezdtem el érdeklődni a tesztelés iránt, ami végül nagyon megtetszett.

 

Emlékszel, hogy végül miért a Masterfieldet választottad?

Alex: Megkérdeztem IT-s ismerőseimet, hogy melyik képzést tudják ajánlani, illetve több cégnek is írtam e-mailt, elsősorban olyanoknak, akik junior szoftvertesztelőt kerestek, hogy milyen irányban érdemes elindulni. A Masterfieldet többen is dicsérték, ezért felkeltette az érdeklődésem. Megnéztem az ajánlatukat és szimpatikus volt, úgyhogy jelentkeztem.

 

Milyen korábbi előtanulmányaid, tapasztalataid voltak IT területen?

Alex: Még a Masterfield előtt jártam egy Fullstack programozó képzésre, amit végül nem fejeztem be, tehát bizonyos dolgok ismerősek voltak, de nem voltam tapasztalt a szoftvertesztelői témában.

 

Milyen volt online, távolról elvégezni ezt a tanfolyamot?

Alex: Személy szerint én szeretem az online oktatást/home officet, úgyhogy nekem kifejezetten üdítő volt. A tanárok szervezettek voltak és az anyag is remekül össze volt szedve, ezért nem éreztem egyáltalán hiányát a tantermi oktatásnak. Slacken folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a csoporttársakkal illetve a tanárokkal, bármikor lehetett kérdést feltenni, tehát nem volt senki magára utalva.

 

Mi a véleményed a Szoftvertesztelői Akadémiáról képzésről, mivel foglalkoztatok?

Alex: Átfogó ismereteket kaptam a szoftvertesztelésről, voltak részek amiket teljesen kibontottunk, voltak, amiket csak érintettünk, de úgy gondolom, hogy remek alapot kaptam. Elsősorban manuális teszteléssel foglalkoztunk, illetve olyan szoftverekről/technológiákról tanultunk amik elengedhetetlenek szinte minden cégnél. Ilyen például a Jira, Confluence, SQL, HTML, BlackBox technikák, stb. Beszéltünk az automata tesztelésről és test managementről is, de természetesen nagyobb szerepet kaptak az alapok és azok a skillek, amiket egy juniornak tudnia kell. 

 

Tudnál mondani valamit, ami kifejezetten tetszett az Akadémiával kapcsolatban?

Alex: Szerintem az, ahogy az anyag össze van állítva, egyenesen első osztályú. Mindent megkaptunk letisztult formában, szépen kifejtve és elmagyarázva. Kényelmes volt így dolgozni, mert bár szükséges volt utánaolvasni a dolgoknak és extra munkát belefektetni a tanulásba, de az órai munka során a tanárok végigmentek velünk az anyagon, így óra végére szinte alig maradt homályos rész. Folyamatosan lehetett kérdezni és a képzés gyakorlat orientált, tehát sok órai/házi feladatot kaptunk, de ezek nehézsége és mennyisége sosem lépet át egy határt, a leadási határidők és elvárások korrektek voltak. 

 

Mikor kaptál a végzést követően először állásajánlatot a Karrier programban?

Alex: Vizsga után körülbelül 2-3 héttel kaptam meg az első ajánlatom, aztán nem sok időre rá még kettőt. Az első interjúm sikeres volt, úgyhogy utána már nem kerestek tovább a cégek. Egyébként mind a 3 cég nagyon korrekt volt és a Masterfield is folyamatosan rendelkezésemre állt az álláskeresési időszakban, úgyhogy én meg vagyok elégedve a karrier programmal. A munkát pedig imádom, vannak kihívások, de csak pozitív élmény ért, mióta dolgozom.

 

Mit üzennél azoknak, akik tartanak a távoktatásos, online tanfolyamoktól?

Alex: Szerintem felesleges tartani tőle, mindent megkaptam online, amire szükségem volt. Természetesen nem vagyunk egyformák, megértem, hogy valaki a tantermi oktatást kedveli, de a videóhívásban látjuk egymást, folyamatos kapcsolatban vagyunk és ugyanúgy lehet kérdezni, dolgozni, mint normál környezetben. Egyébként szerintem érdemes hozzászokni az online munkához, mert rengeteg lehetőség nyílik meg azok előtt, akik rugalmasak és nyitottak ilyen téren, többek között külföldi állások is.

 

Ajánlanád az Akadémiai képzésünket másoknak?

Alex: Már ajánlottam, egyik ismerősöm is nemrég fejezte be a képzést és pár napja helyezkedett el ő is, úgyhogy természetesen mindenki másnak is ajánlom, akit tényleg érdekel a szoftvertesztelés!

 

Csatlakozz hallgatóinkhoz TE is a november 8-án induló szoftvertesztelő akadémiánkra!
Kattints IDE a részletekért!