fbpx

Újabb interjú készült:

"Nagyon hiteles és biztonságérzetet adó volt az is, hogy a tanárok olyan szakemberek voltak az Akadémián, akik nap mint nap ebben a szakmában dolgoznak."

Interjút készítettünk Csizmadia Jánossal, akadémiai szoftvertesztelő képzésünk egyik kiemelkedő hallgatójával, aki már bele is kezdett új szoftvertesztelői karrierjébe partnercégünknél, Karrierprogramunk segítségével. Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgájához és sok sikert kívánunk az új szakmájában!

Csizmadia János - végzett junior szoftvertesztelő hallgató

 

Honnan jött az ötlet, hogy a szoftvertesztelés területén fejleszd tovább magad?

Szétnéztem az interneten, hogy mi az a tudás, amit pár hónap alatt fel lehet venni, piacképes és gyorsan el lehet helyezkedni vele IT területen. Így találtam rá a szoftvertesztelésre, amivel szakmai vizsgát is le tudok tenni. A fejlesztésben is gondolkoztam, de az túl szerteágazó és hosszabb a tanulási folyamat, túl sok a kódolás is. Ez egy sokkal változatosabb terület, tesztelés-programok-toolok, izgalmasabb az egész.

Emlékszel, hogy végül miért a Masterfieldet választottad?

Ismerősöm sajnos nem volt, aki szoftvertesztelést tanult volna, így kb. teljesen az internetre támaszkodtam. Több iskolát is végignéztem, a Masterfieldnél volt a legszélesebb és legszínesebb a kínálat, illetve fontos volt az is, hogy már régóta vagytok a piacon. A továbbtanulási kupon is nagyon szimpatikus volt, hogy továbbtanulásomat is támogatjátok.  A weboldalatok összeszedett volt, illetve az is sokat számított, hogy pont jókor is indult a képzés.

Milyen korábbi előtanulmányaid, tapasztalataid voltak IT területen?


Volt már korábban informatikai tapasztalatom, mérnök informatikus diplomám van, fejleszteni tanultam. Ez viszont egyáltalán nem volt izgalmas terület számomra, nagyon általános volt a tudás, amit megszereztem. Én mindenképpen gyakorlati tudást szerettem volna megszerezni, specifikusabban, akár vizsgával is, hogy legyen róla elism
ert papírom is. Itt nálatok pedig  az ISTQB vizsga is letehető a tanfolyam során, ami meg egy nemzetközileg elismert bizonyítványt ad, így számomra nem volt kérdéses, hogy titeket foglak választani.

Milyen volt online, távolról elvégezni ezt a tanfolyamot?

Mindenképpen tanteremben akartam elvégezni a képzést, ez volt az elképzelésem. Azonban nagyon gördülékenyen megoldottam az otthoni környezetet, a végére nagyon komfortos volt, jó volt, gyorsan hozzá lehetett szokni az otthoni tanuláshoz. Nem kellett utaznom, nem ment el ezzel egy csomó szabadidőm, munka után pedig egyből be tudtam csatlakozni, így nagyon hamar elmúltak a félelmeim az élő online oktatással kapcsolatban.

Mi a véleményed a Szoftvertesztelői Akadémiáról, mivel foglalkoztatok?

Az Akadémia során minden anyag meg volt elektronikusan, nem kellett jegyzetelni, előre el tudtam mindent olvasni, így oda tudtam rendesen figyelni, nagyon rendszerezett tananyag volt. Nagyon hiteles és biztonságérzetet adó tény volt az is, hogy a tanárok olyan szakemberek voltak az Akadémián, akik nap mint nap ebben a szakmában dolgoznak. A gyakorlat és elmélet aránya teljesen optimális volt számomra, az egyetemi 80% elmélet 20% gyakorlattal szemben. Itt lényegesen több volt a gyakorlati képzés.

Tudnál mondani valamit, ami kifejezetten tetszett az Akadémiával kapcsolatban?

 

Ami számomra kiemelkedő volt a tanfolyammal kapcsolatban, az a tananyag rendszerezése volt, egybe összegyűjtve, gyakorlati példákkal, tehát az elmélet mellett egyből ott voltak a gyakorlatok, így be lehetett gyakorolni, amit megtanultunk előtte. Érthető volt az egész és átlátható.

Mikor kaptál a végzést követően először állásajánlatot a Karrier programban?

 

A tanfolyamon történő végzésem utáni egy héten belül kaptam már állásajánlatot, de ez a folyamat a vizsga előtt is már elindult, a vizsga utáni héten interjúk voltak, 2 héten belül pedig már jöttek az első ajánlatok. Nagyon hamar sikerült így elhelyezkednem a szoftvertesztelői szakmában.

 

Mit üzennél azoknak, akik tartanak a távoktatásos, online tanfolyamoktól?

 

Mindenképpen azt mondanám azoknak, akik félnek az online oktatástól, hogy vágjanak bele! A végén már be se mennének legszívesebben, annyira kényelmes és egyszerű így tanulni. Nyugodtan vágjanak bele.

Ajánlanád az Akadémiai képzésünket másoknak?

 

Igen persze, mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretnének használható, piacképes tudást! Rendszerezett tanfolyam, a megfelelő szakmai tudást is biztosítja, összeszedett az egész Akadémiai kurzus.

 

 

Csatlakozz hallgatóinkhoz TE is a szeptember 6-án induló szoftvertesztelő akadémiánkra!