fbpx

Ismét megújult a palettánk és ezúttal az ISTQB Expert képzéseire esett a választás.

Nézd meg legújabb angol nyelvű, élő online tanfolyamainkat és válaszd a neked legmegfelelőbbet!

A tréningeket mindazok számára ajánljuk, akik tesztmenedzserként vagy tanácsadóként folytatnak magas színvonalú szakmai tevékenységet és szakmai tudásukat a tesztmenedzsment, illetve a tesztelési folyamat fejlesztésének területén szeretnék tovább bővíteni. A kurzusok kifejezetten azok számára hasznosak, akik az ISTQB szakértői (expert) cím megszerzését tűzték ki célul maguk számára. A tesztelési szakértő széles körű tesztelési ismeretekkel rendelkezik, és ezáltal képes irányítani egy tesztfolyamat projekt- vagy szervezeti szintű megtervezését és megvalósítását.

 

 

A képzésekhez legalább középfokú angol nyelvismeret ajánlott, tekintettel arra, hogy a kurzusok, valamint a tananyagok is angol nyelvűek, valamint a minősítő vizsgához tartozó gyakorló kérdések is angolul vannak. Ezen felül minden jelentkezőnek rendelkeznie kell az ISTQB Advanced Test Manager minősítéssel.


Mik ezek az új, tesztelésre épülő témakörök?

Szakértői szinten is különböző irányokban lehet tovább bővíteni a korábban megszerzett tesztelői tudást. Az egyik lehetőség a tesztmenedzsment irány, melyen belül három modul közül választhatnak az érdeklődők: stratégiai tesztmenedzsment, operatív tesztmenedzsment és a tesztcsapat-menedzsment. A másik lehetséges irány a tesztelés fejlesztése, melyen belül két modul közül választhatnak az érdeklődők: tesztelési folyamat értékelése, tesztelési folyamatfejlesztés végrehajtása. Ha valaki mindhárom modult sikeresen elvégzi, akkor hivatalosan is használhatja a Certified Tester Expert Level (CTEL) címet.

 

Ismerd meg jobban a legújabb képzéseinket, kattints a linkekre és olvasd el bővebb tájékoztatónkat a kurzusok adatlapján!

 

Az ISTQB ismertetése 
 

2002 novemberében a Nemzetközi Szoftvertesztelési Minősítő Testületet (ISTQB) azzal a céllal hozták létre, hogy a tesztelői minősítő programokat tovább nemzetköziesítse és harmonizálja. Azóta egy minden tekintetben elismert és globálisan is összehangolt minősítő rendszer jött létre, melynek 3 szintjét különböztetjük meg: 

  • Alapszint (Foundation)
  • Haladó szint (Advanced)
  • Szakértői szint (Expert)