fbpx

Elsőként Magyarországon: haladó szintű IREB követelménymérnöki képzések a Masterfield kínálatában!

Ismerd meg Advanced szintű, legújabb tanfolyamainkat a témában!

Az informatikai szektor legfőbb jellemzője az innováció és a folytonos megújulás. Hogy lépést tartsunk a változásokkal, felvettünk a portfóliónkba három új, haladó szintű kurzust, melyek elsajátítása hamarosan elengedhetetlen lesz a hazai követelménymérnöki szakmában – vagy ha így ismerősebb, a requirements engineering területen.


Ez a három, IREB által kidolgozott és hitelesített képzés Magyarországon jelenleg csak a Masterfield kínálatában érhető el:

IREB CPRE Advanced RE@Agile tanfolyam (MFREAGILE)

IREB CPRE Advanced Modeling tanfolyam (MFCPREAM)

IREB CPRE Advanced Elicitation tanfolyam (MFCPREAE)

 

Mi az az IREB, és mi a CPRE?

Az IREB, az International Requirements Engineering Board olyan nonprofit szervezet, amely a követelménymérnöki területen kínál nemzetközi szabványokat és tanúsításokat. Elismert szakértői testület, melynek CPRE (Certified Professional for Requirements Engineering) tanúsítási rendszere az üzleti elemzés, követelménytervezés és tesztelés területén dolgozó szakemberek számára nyújt fejlődési lehetőséget, a témakört oktatók számára pedig átlátható és egységesen használható keretrendszert.

 


Kiknek ajánljuk az új képzéseket?

Ezek a kurzusok ideálisak lehetnek követelménymérnökök, üzleti elemzők, fejlesztők számára és mindenki másnak, aki szeretné elmélyíteni tudását és nemzetközi elismerést szerezni a követelmények tervezése és menedzselése terén. A képzés elsajátítását igazoló IREB tanúsítvány megszerzésének feltétele a CPRE Foundation Level tanúsítvány megléte.

 

Miért érdemes részt venni ezeken a tanfolyamokon?

Az IREB égisze alatt futó képzések az iparág legújabb trendjeire és gyakorlataira épülnek. A résztvevők nemcsak elmélyíthetik tudásukat, de nemzetközi szinten elismert tanúsítványokat is szerezhetnek, ami jelentős mértékben előremozdíthatja karrierjüket és versenyképességüket a piacon.

 

Mit kell tudni az Advanced képzésekről?

 

IREB CPRE Advanced RE@Agile tanfolyam (MFREAGILE)

A kurzus célja, hogy átfogó betekintést nyújtson abba, hogyan lehet hatékonyan alkalmazni a követelménymérnöki módszereket és technikákat az agilis fejlesztési folyamatokban. A RE@Agile megközelítés céljai közé tartozik, hogy a fejlesztés során az érintett felek megfelelő részletességben ismerjék a releváns követelményeket, ezekkel kapcsolatban egyetértésre jussanak, az elvárásoknak megfelelően rögzítsék és dokumentálják őket. Emellett az is, hogy a követelményekkel kapcsolatos valamennyi tevékenységet az agilis gondolkodásmódnak megfelelően végezzék. A résztvevők megismerhetik az IREB által meghatározott RE@Agile keretrendszer lépéseit és technikáit.

 

IREB CPRE Advanced Modeling tanfolyam (MFCPREAM)

Ez a képzés részletesen foglalkozik a követelmények modellezésének gyakorlatával. A követelmények központi szerepet töltenek be a szoftveralapú rendszerek fejlesztési folyamatában, ezen rendszerek összetettsége pedig az utóbbi időben jelentősen megnőtt. A követelmények közötti kölcsönös függőségek specifikációjának rögzítésére a jövőben egyre kevésbé lesz alkalmas a szöveges formátum. A képzés résztvevői haladó szinten sajátíthatják el a grafikus modellek használatát, melyek segítségével ez az összetettség kontrollálható, feldolgozható és elemezhető.

 

IREB CPRE Advanced Elicitation tanfolyam (MFCPREAE)

Ezen képzés célja, hogy fejlessze a résztvevők követelményfeltárási és konszolidálási készségeit. Egy követelménymérnök fontos feladata, hogy pontosan megértse az érdekelt felek kívánságait és igényeit, miközben biztosítja azt is, hogy a követelményeket az összes releváns követelményforrásból összegyűjtsék. Ez azt jelenti, hogy képesnek kell lennie e források azonosítására, a különféle követelmények jellegének és fontosságának megértésére, valamint a feltáráshoz szükséges technikák használatára. Egyszóval: az implicit igényeket és kívánságokat explicit követelményekké kell tudnia alakítani. Képzésünk ehhez nyújt megbízható módszertant.

 

 

Haladó szintű képzéseink csak most kerültek a kínálatunkba, de Foundation Level szintű IREB CPRE tanfolyamunk régóta sikerrel fut. Olvasd el interjúnkat Balogh Katalin hallgatónkkal, aki a masterfieldes tanúsítvány megszerzése után a nemzetközileg elismert IREB (CPRE) vizsgát is letette.

 

Ha készen állsz arra, hogy magasabb szintre lépj a requirements engineering területén, ha szert tennél a legnaprakészebb tudásra, esetleg velünk készülnél fel az IREB vizsgára, csak kattints a választott képzésre, és csatlakozz a hamarosan induló csoportok valamelyikéhez!