fbpx

Magas rendelkezésre állású Microsoft SQL Server infrastruktúra kialakítása

Tanfolyam kódja:
MFMSQL4
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
59 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatokkal. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek adminisztrálni és önállóan üzemeltetni egy MSSQL alapú magas rendelkezésre állású adatbázis infrastruktúrát.

Előfeltételek:

Alapszintű adatbázis-kezelési és SQL ismeretek, jártasság az MSSQL szerver üzemeltetésében.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetőknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft SQL Server napi működtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

1. MAGAS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS ALAPOZÓ

1.1. Hibatűrő rendszerek alapelvei
1.2. Redundancia
1.2.1. Adat
1.2.2. Eszköz                
 

2. TRANSACTION LOG SHIPPING

2.1. A tranzakciós napló-átvitel előfeltételei
2.2. A tranzakciós napló-átvitel konfigurálása
2.3. A tranzakciós napló-átvitel menedzselése és hibakeresése                
 

3. MIRRORING

3.1. Az adatbázis tükrözés előfeltételei
3.2. Az adatbázis tükrözés konfigurálása
3.3. Az adatbázis tükrözés menedzselése és hibakeresése    
                

4. REPLIKÁCIÓ

4.1. Replikációs alapismeretek
4.2. Replikáció típusai és konfigurálásuk
4.2.1. Snapshot
4.2.2. Merge
4.2.3. Transactional
4.3. Replikáció menedzselése és hibakeresése
 

5. FAILOVER CLUSTERING

5.1. Hibatűrő fürtök működése
5.2. Hibatűrő fürt kialakítása
5.3. SQL Server telepítése hibatűrő fürtre
5.4. Hibatűrő fürt monitorozása
5.5. Hibatűrő fürt menedzselése és hibakeresése
 

6. ALWAYS-ON HIGH AVAILABILITY DATABASE GROUPS

6.1. Always-On High Availability Database Group működése
6.2. Hibatűrő fürt kialakítása
6.3. Always-On telepítése hibatűrő fürtre
6.4. Always-On monitorozása
6.5. Always-On menedzselése és hibakeresése
 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunkon a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Analysis Services, az OLAP technikák és adatbányászati modellek használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Integration Services használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Reporting Services használatát, az egyszerűbb és összetettebb jelentések készítését, jelentésmodell létrehozását illetve a programozott jelentések beállítását.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL szerver Transact SQL nyelv alapjait

A tanfolyamon a hallgatók mélyebb ismereteket szerezhetnek a Microsoft SQL szerver Transact SQL nyelvről

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server adatbáziskezelő tuning lehetőségeivel. Áttekintjük az optimalizáláshoz is szükséges belső felépítést és átvesszük a monitorozási lehetőségeket is. Az indexelési technikák, a lekérdezési tervek elemzése és a lekérdezések optimalizálása fontos része a tanfolyamnak. Foglalkozunk a tranzakciók és a zárolások teljesítménnyel való kapcsolatával és memória optimalizált táblákkal.

Tanfolyamunkon a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait.

A tanfolyam során a hallgatók elsajátíthatják az Oracle adatbázisok telepítésével, üzemeltetésével és hangolásával kapcsolatos feladatokat.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

A hallgatók a tanfolyam elvégeztével képesek lesznek a Windows kliens operációs rendszer telepítésére, frissítésére, a felhasználói- és a hardverhibák kijavítására, kezelésére, valamint a Windows kliens operációs rendszer otthoni, kis-, közép- és nagyvállalati infrastruktúrába való beillesztésére.

Tanfolyamunkon a Windows Server alkalmazás platform szolgáltatásaiból szemezgetünk, úgymint: Remote Desktop Services, Internet Information Services, Hyper-V és még sok-sok érdekesség. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server szolgáltatásait.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-11-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-10-23

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is