fbpx

WCAG megfelelőség vizsgálat, WCAG tanácsadás

Az európai akadálymentesítési intézkedéscsomag (European Accessibility Act vagy EAA) egy olyan törvény, amely egy jogilag kötelező érvényű, közös szabályozásban egyesíti az akadálymentesítést. Önmagában az EAA nem tartalmaz gyakorlati útmutatásokat az akadálymentesítés betartásával kapcsolatban, de a Web Content Accessibility Guideline-t használja referenciaként.

Az amerikai Americans with Disabilities Act (ADA) szervezetének megfelelően minden publikus szoftver akadálymentes és elérhető kell legyen minden ember számára. Ez magába foglalja a webalkalmazásokat, mobil alkalmazásokat és desktop alkalmazásokat is. Az Európai Unió által kiadott EAA 2022. június 28-án lépett érvénybe.


A cégeknek 2025. június 28-ig meg kell, hogy feleljenek az EAA által kiadott szabályoknak.
Mindez most még távolinak tűnhet, azonban, ha figyelembe vesszük, hogy egy alkalmazás megtervezése és fejlesztése mennyi időt vesz igénybe, ez az időkorlát máris nagyon sürgetővé válik.

Elég visszagondolunk a GDPR (General Data Protection Regulation) 2018. május 25-i határideje körüli káoszra, mely dátumot évekkel korábban publikálták, mégis bevezetésekor a cégek 80%-a nem felelt meg a GDPR-nak, 27%-uk pedig még el sem kezdett dolgozni a szabályozással.

Megelőzéssel mindig sokkal több időt és pénzt lehet megtakarítani, mint utólagos reagálással.

 

Miben tud segíteni a Masterfield?

Nagy tapasztalattal rendelkezünk használhatósági tesztelésben és jól ismerjük a WCAG speciális területét. Felmérjük a weboldalt, jelezzük a hiányosságokat, külön kitérve arra, hogy az irányelv egyes követelményeivel szemben milyen szintű megfelelőséget sikerült eddig elérni, és miben kell még fejlődni, hol kell változtatni, hogy a teljes körű megfelelés sikerüljön. Vizsgálatunk elvégzése után a honlap fejlesztőinek konkrét lépéseket tudunk adni a WCAG megfelelőség eléréséhez.

Bízd csapatunkra a WCAG-hez kapcsolódó feladatok elvégzését!

 

 

Amennyiben képzésben gondolkodsz, a Masterfield kínálatában több kapcsolódó tanfolyamot is találsz:

  Kérj díjmentes konzultációt!
  Töltsd ki az alábbi formot és igényelj Te is
  ingyenes felmérést szakértő kollégáinkkal!

   

  Lépj kapcsolatba velünk:

  Nagy Péter
  vállalati tanácsadás

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  +36-1-800-9892

  Egedi Eszter
  értékesítési menedzser

  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  +36-1-288-0179