fbpx

Felhasználóbarát felületek tervezése online

Tanfolyam kódja:
MFFF1
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
129 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a modern, felhasználóbarát felületek tervezését. Programozási nyelvektől függetlenül,  gyakorlati példákon keresztül tanulják meg a hallgatók, hogy milyenek a jó és rossz felhasználói felületek.

Előfeltételek:

Nincs

Kiknek ajánljuk?

Azon szoftverfejlesztőknek, üzleti elemzőknek, szoftver használhatósági tesztelőknek, akik munkájuk során felhasználói felületeket is terveznek, készítenek vagy tesztelnek.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Gyakori probléma az alkalmazásokkal, hogy felhasználói felületük nem kényelmes, körülményes, lassú vagy áttekinthetetlen. Egy igazán jó felhasználói felületet azzal is lehet jellemezni, hogy bárki, aki jártas azon a területen, amivel az alkalmazás foglalkozik, felhasználói kézikönyv nélkül, első találkozásra el tudja végezni a megvalósított feladatok nagy részét.

A képzésen megtanuljuk, hogyan lehet olyan felhasználói felületeket tervezni és készíteni, amelyek nemcsak funkcionálisan teljesítik az elvárt működést, hanem valóban magától értetődőek, könnyen tanulhatók és könnyen kezelhetők.

Nagyon fontos figyelembe venni, hogy milyen célra és milyen célcsoportnak készítik az alkalmazást. Nyilvánvalóan teljesen más elveknek kell megfelelni egy bolti POS rendszer és egy vezetői információs rendszer esetén. A tanfolyamon végigvesszük a tipikus alkalmazások jellemzőit, elsősorban a webes technológiákra koncentrálva.

Szó lesz röviden a szoftver ergonómia elméleti hátteréről is, de a képzésen a gyakorlaton van a hangsúly. A tanfolyamon sor kerül több "állatorvosi ló" bemutatására, jó és rossz valódi alkalmazásokat is vizsgálunk. A legfontosabb részekben önálló és csoportos feladatokat végzünk, amelyek során felhasználói felületeket kell tervezniük a résztvevőknek.

Igény szerint a tanfolyam tematikájából egyedi tananyagot készítünk, kifejezetten a megrendelő által használt technológiákra és platformokra koncentrálva. Lehetőség van továbbá közös felhasználói felület tervezésre a megrendelő saját projektjei alapján.

Tematika: 

1. A SZOFTVER ERGONÓMIA ELMÉLETI HÁTTERE ÉS SZABÁLYOZÁSA

1.1. Fogalmak
1.2. Tudományos háttér
1.3. Jogszabályok és szabványok
1.4. Tervezési folyamatok, metodológiák
 

2. A TERVEZÉST MEGELŐZŐ ÉS KÖVETŐ TEVÉKENYSÉGEK

2.1. A felhasználó bevonása a szoftvertervezésbe
2.2. Használhatósági tesztelés
2.3. Eszközök használhatósági tesztelésre
 

3. ÜGYVITELI ALKALMAZÁSOK TERVEZÉSE

3.1. Vastagkliensek, vékonykliensek
3.2. Információs architektúra
3.3. Navigáció és folyamat, menük, fülek
3.4. Várakozás és időkezelés
3.5. Ablakok és dialógusok
3.6. Képernyő elrendezések
3.7. Információ listázása és megjelenítése
3.8. Keresés és szűrés
3.9. Műveletek, eszközök és eszköztárak
3.10. Adatbevitel
3.11. Adatvizualizáció
3.12. Segítségnyújtási formák
 

4. TIPOGRÁFIA ÉS WEBDESIGN

4.1. modern tipográfia
4.2. A vizuális hierarchia
4.3. A CRAP model
4.4. Térhálók
4.5. Betűk
4.6. Dizájn ökölszabályok programozóknak
4.7. Reszponzivitás alapjai
4.8. Pozitív tér
 

5. MODERN WEB 

5.1. Web régen és most
5.2. Web vs Desktop vs Mobil
5.3. Weboldal vs Webalkalmazás
5.4. Modern webes technológiák
5.5. Vékonykliensek felépítése és mintái
5.6. Weboldalkészítés alapjai
5.7. Reszponzív web
 

6. MOBILFELÜLETEK TERVEZÉSE

6.1. Általános jellemzők
6.2. UI állapotok
6.3. Notification design
6.4. Natív vagy web?
6.5. Material Design
6.6. iOS Human Interface Guidelines
6.7. Mobilos minták
6.8. Ügyvitel mobilon
6.9. Tabletek, POS-ok, okosórák
6.10. Animációk
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Google által fejlesztett AngularJS JavaScript keretrendszerrel. 

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Bootstrap-pel, az egyik legnépszerűbb webdesign keretrendszerrel.

Az ECMAScript nyelv a JavaScript nyelv alapja. A 6-os verzió 2015-ben jelent meg. A nyelvi konstrukciók ennél a verziónál változtak a legjelentősebben. Az ECMAScript nyelv a 11. fő verziónál tart, de a további verziók már kevesebb változást hoztak a nyelvben fejlesztői szemszögből. A tanfolyamunkon  bemutatjuk az ECMAScript 6 és az azt követő verziók fő változásait. Gyakorlatorientált képzés során mutatjuk be a nyelv bővülő lehetőségeit. Stringek újdonságai, iterátorok, generátorok, async programozás, callBack megoldások, promises, for-of loop-ok, osztályok, új típusok, objektumok új lehetőségei, RESTparaméter témakörök képezik a tanfolyam anyagát.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek az egyik legelterjedtebb JavaScript alapú könyvtár, a jQuery használatával, valamint betekintést kapnak az erre épülő jQueryUI felhasználói felületek létrehozását segítő könyvtár használatába.

Az IT Business Analyst akadémia az olyan szoftverfejlesztés üzleti oldala iránt érdeklődőknek szól, akik olyan kurzusokon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni, mely 2-3 hónap alatt felkészíti őket a gyakorlati munkavégzésre és a nemzetközi vizsgára. A program átfogó alapismeretekkel és gyakorlatban használható ismeretanyaggal ruházza fel a résztvevőket. A kurzus elvégzése után a diákok képesek lesznek egy szoftverbevezetési projekt üzleti és informatikai igényfelmérésre, folyamatok alapszintű optimalizálására, illetve az ehhez kapcsolódó dokumentációs és adatelemzési feladatok ellátására. 

A képzés egyedi ütemezésben, az első héten 5 egymást követő munkanapon, utána további 10 héten keresztül, heti egy alkalommal (általában a hét utolsó munkanapján) zajlik. 

A tananyagok egy része angol nyelvű, de az oktatás magyar nyelven történik. Az oktatáson nagy hangsúlyt kapnak az egyéni, csoportos, workshop jellegű feladatok.

A Masterfield Webfejlesztő-frontend Akadémia a webes szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és webfejlesztőként elhelyezkedni.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Node.js JavaScript futtatókörnyezettel.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a TypeScripttel, egy jól dokumentált típusos objektum-orientált script nyelvvel.

Gyakorlatias képzésünkön a hallgatók egy mintapéldán keresztül sajátítják el az üzleti elemzők feladatait. Végigkísérünk egy projektet a követelmények feltárásától a teljes dokumentálásig és a már élő követelmények menedzsmentjéig.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Vue.js JavaScript keretrendszerrel.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-08-16  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-06

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-12-01  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-22

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is