fbpx

Üzleti elemző workshop

Tanfolyam kódja:
MFBAWS1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
99 500 Ft + Áfa
Akciók:

Üzleti elemző workshop kedvezmény

Rövid ismertetés:

Gyakorlatias képzésünkön a hallgatók egy mintapéldán keresztül sajátítják el az üzleti elemzők feladatait. Végigkísérünk egy projektet a követelmények feltárásától a teljes dokumentálásig és a már élő követelmények menedzsmentjéig.

Előfeltételek:

Alapszintű követelmény menedzsment ismeretek, ajánlott IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level tanfolyamunk elvégzése vagy az IREB CPRE e-learning megtekintése.

Kiknek ajánljuk?

Üzleti elemzőknek, követelmény mérnököknek, rendszerszervezőknek, akik szeretnék mélyíteni gyakorlati tudásukat vagy IREB CPRE vizsgára szükséges módszertanokat és fogalmakat a gyakorlatban is szeretnék megismerni.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A workshop során elvégzett feladatokat egy kitalált mintaprojekten végezzük. A projekt életciklusát végigkísérjük az üzleti elemzők szemszögéből vizsgálva a kérdéseket. A résztvevőknek önállóan és csapatban is feladatokat kell megoldaniuk, melyek megoldását közösen elemezzük.

1. Mintaprojekt ismertetése
2. Projekt környezetének felmérése, elemzése (system, context, boundaries)
3. Érintett résztvevők elemzése (stakeholder analysis)
4. Üzleti elemzői feladatok becslése
5. Kommunikációs terv készítése
6. Követelménygyűjtés megtervezése (személyes, technikák, dokumentáció)
7. Összegyűjtött követelmények dokumentálása
8. Prioritások és egyéb attribútumok meghatározása
9. Tipikus hibák kigyűjtése (mintafeladat)
10. Kockázatmenedzsment (identification, assessment, documentation)
11. Kijelölt követelményekből modellek, diagramok készítése
12. Összegyűjtött követelmények minőségellenőrzése (review)
13. Összegyűjtött követelmények jóváhagyatása az ügyféllel (validating)
14. Konfliktuskezelés
15. Projekt fejlesztési és tesztelés ciklusai alatti támogatás
16. Követelményváltozások kezelése
17. Eszközhasználat gyakorlása

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

This course explores not just why the requirements matter, but how to gather the right requirements, document them effectively and ensure that they are properly implemented. It explores the roles of the requirements engineer and business analyst both in ferreting out the requirements and interacting with the project team to ensure the customer gets the product they want and need.

This course has been accredited by the American Software Testing Qualification Board (ASTQB) (February 2017). This course is based on the IIBA (International Institute of Business Analysts), IREB (International Requirements Engineering Board) bodies of knowledge as well as the syllabus for IQBBA (International Qualification Board for Business Analysts) Certified Foundation Level Business Analyst certification (CFLBA). 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a modern, felhasználóbarát felületek tervezését. Programozási nyelvektől függetlenül,  gyakorlati példákon keresztül tanulják meg a hallgatók, hogy milyenek a jó és rossz felhasználói felületek.

A hatékonyan automatizált folyamatok növelik a szervezet eredményességét és csökkentik a felesleges erőforrás-felhasználást. Megfelelő előkészítés és folyamatdefiníció esetén az RPA (Robotic Process Automation) megoldásoknak köszönhetően már az első évben megtérülés érhető el. 

A tanfolyamon a hallgatók átfogó ismereteket kapnak a követelmény kidolgozás és menedzsment elméleti hátteréről, módszertanokról és felkészítjük őket az IREB Certified Professional for Requirements Engineering (CPRE) Foundation Level vizsgára.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az üzleti modellezésre használt egyik legelterjedtebb módszertannal, a Business Process Modeling Notation-nel. 

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-04-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-04-12

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-07-28  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-07-19

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-10-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-11

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is