fbpx

Az átvételi tesztelés döntő szerepe a szoftverfejlesztésben  

Az acceptance testing a release előtti kulcs momentum a szoftverfejlesztések során. Ismerd meg a legfontosabb módszertanokat!

 

  • Szívesen elmélyítenéd a tudásod az átvételi tesztelés témakörében?
  • Tesztelőként vagy elemzőként dolgozol, esetleg product ownerként érdekel az acceptance testing módszertana?
  • Emellett szeretnél nemzetközileg elismert tanúsítványt szerezni arról, hogy képes vagy önállóan és az üzleti elvárásoknak megfelelően igazolni, hogy teljesíti-e egy elkészített szoftver a megrendelő elvárásait?

Ha a fenti kérdések bármelyikére igennel válaszoltál, érdemes megfontolnod a jelentkezést Acceptance testing vizsgafelkészítő képzésünkre.

 

Mi az az acceptance testing?

Ha erre a kérdésre nem tudod a választ, akkor azt javasoljuk, ne ezzel a képzéssel kezdj, az anyag elsajátításához ugyanis szükséges némi előismeret. Ha még csak érdeklődsz a tesztelés iránt, Junior Szoftvertesztelő Akadémiánk lehet számodra alkalmasabb, meglévő tudásodat pedig ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgafelkészítő tanfolyamunkon mélyítheted el.

Az acceptance testing (elfogadási vagy átvételi tesztelés) a szoftverfejlesztési folyamat egyik utolsó, kritikus fázisa, melynek során azt ellenőrizzük, hogy a leszállított termék megfelel-e az üzleti követelményeknek és a végfelhasználók elvárásainak.

 

Miért fontos az ISTQB tanúsítvány?

Az International Software Testing Qualifications Board által kínált tanúsítvány nem csupán egy papír: ez egy világszerte elismert igazolás, amely megerősíti, hogy rendelkezel azokkal a speciális ismeretekkel és készségekkel, amelyek elengedhetetlenek a sikeres átvételi tesztek végrehajtásához, valamint elsajátítottad a folyamat elméleti hátterét, legjobb gyakorlatait és alapelveit.

 

Miért jelentkezz a Masterfield Acceptance testing vizsgafelkészítő képzésére?

Tapasztalt oktatóink egyedülálló és naprakész tananyaggal, gyakorlati példákkal és interaktív feladatokkal segítenek megérteni az átvételi tesztelés minden aspektusát, a tervezési technikáktól az üzleti elvárásokon át a nem funkcionális jellegű követelmények vizsgálatáig.

A tanúsítvány megszerzése remek lehetőség, hogy egy speciális területen képezd magad nemzetközileg is elismert szakértővé.

 

Felkeltettük az érdeklődésed?

Akkor tekintsd meg hamarosan induló tanfolyamunkat a témában:

 

Ha már a szakmában dolgozol, és érdekel a tesztautomatizálás jövője, olvass bele szakértőnk legújabb cikkébe ide kattintva!