fbpx

Visszatérő hallgatónkkal beszélgettünk

Interjúnk Tősér Csabával készült, aki tavaly végezte el Junior szoftvertesztelő képzésünket, idén pedig Microsoft SQL Server T-SQL alapok tanfolyamunkat, és további tervei is vannak.

Mesélj egy kicsit magadról!

A nevem Tősér Csaba, Jászárokszálláson élek. 2006-ban szereztem gépészmérnöki diplomát, azóta ebben a szakmában dolgozom, mint tervezőmérnök – jelenleg egy 250 fős vidéki cégnél. Adott specifikáció és vázlat alapján tervezünk légkezelő gépeket, amelyeket a gyártóüzem elkészít, összeépít. Ez nagyon változatos munka, hiszen nincs két egyforma feladat. Emellett lépten-nyomon informatikai rendszerekkel, programokkal van dolgom. Tudásvágy vezérel, hogy ezeket átlássam, megértsem, használjam és akár fejlesszem is. Odafigyelek arra, hogy jó munkát adjak ki a kezemből, és abban bízom, hogy ezt az IT világában is értékelik majd.

Tősér Csaba - tervezőmérnök

Azzal a céllal jöttél képzéseinkre, hogy új IT ismereteket sajátíts el, és ezzel bővítsd karrierlehetőségeidet. Milyen szempontokat vettél figyelembe, amikor tanfolyamokat keresgéltél? Miért esett éppen a Masterfieldre a választásod?

Számomra fontos volt, hogy hétvégén és online legyen az oktatás, hogy pár hónapos legyen a tanfolyam, és a tanfolyam ára is. Végzettségemet és tanfolyamaimat tekintve mérnöki, menedzseri, frontend fejlesztési, WS tesztelési és adatbázis-kezelési területeken rúghatok labdába. Kitöltöttem a szoftvertesztelői tesztet, majd felhívtam a tesztet kiértékelő e-mailben szereplő marketinges kolléganőt... innen már tudtam, hogy a Masterfield mellett döntök.


Junior szoftvertesztelő szakképzésünk egy átfogóbb, mélyebb tudást adó, akadémiai jellegű program. Olyan volt a tanfolyam, amilyenre számítottál?

A képzéstől olyan szakmai tudás elsajátítását vártam, amivel helyt tudok állni az IT területén. Nos, ezt maximálisan meg is kaptam a Masterfieldtől. Az elméleti részen kívül az oktatók nagy hangsúlyt fektettek a gyakorlati részekre. Ezek elősegítették, hogy gyorsabban, jobban megértsük a tananyagot. Ahogy mondják, gyakorlat teszi a mestert.

 

A Masterfieldnél büszkék vagyunk arra, hogy oktatóink gyakorló IT szakemberek. Az akadémián elég sok oktatóval találkozhattál – neked mi volt a tapasztalatod, mennyire volt naprakész a tudás, amit átadtak? És a Microsoft SQL Server T-SQL alapok képzésünkön, amit az akadémia után végeztél?

A masterfieldes oktatók teljes mértékben naprakészek, széles látókörrel rendelkeznek és maximálisan segítőkészek. Külön ki szeretném emelni az oktatók által említett megtörtént, valós eseteket, amelyek érdekesek és tanulságosak voltak számomra.

 

Milyen kihívásokkal szembesültél a képzés során? Sikerült ezeket legyőzni?

Az Oracle Database saját gépre történő telepítése nem jött össze, nagy valószínűséggel az általam használt laptop miatt. Viszont ennek hiányát nem éreztem, ugyanis online is lehetőségünk volt gyakorolni az adatbázis-kezelést, illetve Android applikációt is használtam SQL parancsok gyakorlására.

 

Online formában végezted a képzést. Mennyire volt így hatékony az oktatóval, illetve a csapattársakkal történő kommunikáció?

Tökéletesen hatékony és zökkenőmentes volt a tanfolyam alatti kommunikáció. Szinte észre sem lehetett venni, hogy nem az oktatóteremben ülök.

 

Hogy érzed, elérted a célod a képzéssel?

Teljes mértékben megkaptam azokat az alapokat, amelyeket hasznosítani tudok az IT világában. És ebben a Masterfield a legmagasabb szinten támogat.

 

Van olyan masterfieldes munkatárs, aki különösen hozzájárult ahhoz, hogy a képzés pozitív élmény legyen számodra?

Minden masterfieldes munkatárs kedves, mosolygós és segítőkész. A záróvizsgán is csak pozitív élményben volt részem. A családias hangulat, szendvicsek, a frissítő italok, kávé, a vizsga utáni ajándékcsomag, illetve a csoportkép elkészítése mind hozzájárult ehhez.

 

Említetted, hogy MS SQL, programozás és cyber security témák is érdekelnek. Ez azt jelenti, hogy egyelőre inkább tapogatózol, hogy megtaláld a karrierváltás fő irányát?

Igen, még tapogatózom, keresem a rést a pajzson. :) Ebben az is szerepet játszik, hogy az álláskereső portálokon azt látom, hogy a munkaadók minimum 1 éves munkatapasztalattal keresnek munkavállalókat, ami nekem még nincs.

 

Tervezel elvégezni újabb masterfieldes képzéseket?

Határozottan igen. Jövőbeli terveim között szerepel a Programozási alapok tanfolyam... utána esetleg Python vagy Java, MS SQL ismeretek bővítése, cybersecurity, mesterséges intelligencia. Ha IT képzés, akkor csakis a Masterfield jöhet szóba.

 

  

 

Felkeltettük az érdeklődésedet és Te is szívesen belevágnál a tanulásba?
Akkor csatlakozz hallgatóinkhoz a hamarosan induló tanfolyamaink egyikénél! Nézz szét képzéseink között!