fbpx

Java programozás alapok online

Tanfolyam kódja:
MFJAVA1
Tanfolyam hossza:
40 tanóra, 5 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
109 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Előfeltételek:

Programozási alapok ismerete (ajánlott)

Kiknek ajánljuk?

Programozási alapokkal már rendelkező pályakezdőknek, Java tudással nem rendelkező gyakorlott fejlesztőknek.

Ha még nem rendelkezel programozási ismeretekkel, akkor első lépésnek a Programozási alapok tanfolyamunkat ajánljuk.

 

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazás szerverek, mobil eszközök stb. Ezen tanfolyamunk célja, hogy alapszintű programozói tudással jelentkező hallgatóink megismerjék a Java nyelvet és biztos kézzel, gyakorlottan tudjanak alkalmazásokat készíteni. A képzés során lehetőség nyílik megismerni az ingyenesen használható Eclipse IDE, illetve alternatívaként az IntelliJ IDEA fejlesztőeszközt.

 

Tematika:

1. A JAVA NYELV ALAPJAI

1.1 Java, mint platform; verziók
1.2 A rendszer és telepítése
1.3 Java, mint programozási nyelv
1.4 Forráskód, bájtkód, gépi (natív) kód
1.5 Szintaktika, kulcsszavak
1.6 Primitív (egyszerű) típusok
1.7 Primitív típusok konverziója (cast)
1.8 Deklaráció, inicializáció
1.7 String műveletek, formázás
1.10 Operátorok (műveletek)
1.11 Utasítások
1.12 Blokkok
1.13 Vezérlési szerkezetek 

 

2. JAVA FEJLESZTŐESZKÖZ

2.1 Tulajdonságai
2.2 Nézetek, perspektívák, saját perspektíva létrehozása
2.3 Hot keys (gyorsbillentyűk), jelölések
2.4 Statikus analízis eszköz használata
2.5 Kód fordítása, futtatása
2.6 Hibakeresés (debug)
2.7 JavaDoc áttekintése
 

3. JAVA OBJEKTUMORIENTÁLT FELÉPÍTÉSE

3.1 Összetett típusok (class)
3.2 Metódusok, konstruktorok (overloading)
3.3 Osztály-, objektum- és lokális változók
3.4 Objektumok életciklusa
3.5 Különbség a primitív változók és az objektumok között
3.6 Wrapper osztályok (Boolean, Integer, stb.)
3.7 Egységbezárás, adatelrejtés (private, public, empty, protected, getter, setter)
3.8 Csomagok (package), importálás (import)
3.9 Öröklődés (override, overload)
3.10 Polimorfizmus
3.11 Absztrakt osztályok (abstract)
3.12 Interfészek (interface)

 

4. KIVÉTELKEZELÉS JAVABAN (EXCEPTION)

4.1 Fordítási, futtatási hiba
4.2 A kivételkezelés alaposztályai (Throwable, Error, Exception)
4.3 Kivétel kiváltása (throw)
4.4 Kivételkezelő blokk meghatározása (try-catch)
4.5 Kivételek specifikálása (throws)
4.6 Leggyakoribb kivétel típusok (NullPointerException, ClassCastException, ArithmeticException, ArrayIndexOutOfBoundsException)

 

5. JAVA OSZTÁLYKÖNYVTÁRAK

5.1 Osztályhierarchia (Java API)
5.2 Az Object osztály
5.3 Az alap könyvtár (java.lang)
5.4 Összetett adattípusok (Collection API, Map, List)
5.5 Konzol használata: adatok beolvasása és kiíratása
5.6 Random osztály 
5.7 Math osztály 

 

6. ADATBÁZISKEZELÉS ALAPOK 

6.1 Java Database Connectivity (JDBC)
6.2 Driver beállítása
6.3 Adatbázis létrehozás
6.4 SQL lekérdezések és utasítások

 

7. GRAFIKUS FELHASZNÁLÓI FELÜLET (GUI)

7.1 AWT vs SWING
7.2 Alap grafikus komponensek
7.3 Look & feel
7.4 MVC (Model - View - Control)
7.5 Eseménykezelés

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag alapján zajlanak.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel a Delphi-vel és talán a legkönnyebben elsajátítható programozási nyelvvel, az Object Pascal-lal.

Tanfolyamunkon a vállalati környezetben gyakran alkalmazott Java Enterprise JavaBean (EJB) fejlesztéshez szükséges technológiáit nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java funkcionális programozást megvalósító nyelvi elemeivel, többek között a Lambda kifejezésekkel és a streamekkel. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv funkcionális programozási szerkezeteit és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő funkcionális programozási elveket.

A Java Persistence API (JPA) technológia két világot kapcsol össze: az objektum-orientált programozást képviselő Java világot és a relációs adatbáziskezelők világát. A technika angol neve Object Relational Mapping (ORM), amely lehetővé teszi, hogy a programozók az üzleti logikára fektessék a hangsúlyt és a relációs adatbáziskezelőktől minél függetlenebb kódot készíthessenek.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbázis-kezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyamunkon a Java webes alkalmazások fejlesztését támogató Java Server Faces (JSF) modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes, vállalati alkalmazások esetén.

Tanfolyamunkon a Java webfejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java ltal adott webes komponenseket és technológiákat (Servlet, JSP).

 

Tanfolyamunkon a Java webszolgáltatások (Web Service) fejlesztéséhez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük napjaink két legnépszerűbb webszolgáltatását: a SOAP és a REST technológiák alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Megismerik az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-08-30  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-19

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-11-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-28

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is