fbpx

Java alapok (Java SE)

Tanfolyam kódja:
MFJAVA1
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
99 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Előfeltételek:

Programozási alapok ismerete (ajánlott)

Kiknek ajánljuk?

Programozási alapokkal már rendelkező pályakezdőknek, Java tudással nem rendelkező gyakorlott fejlesztőknek.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazás szerverek, mobil eszközök stb. E tanfolyamunk célja, hogy alapszintű programozói tudással jelentkező hallgatóink megismerjék a Java nyelvet és biztos kézzel, gyakorlottan tudjanak alkalmazásokat készíteni.

Ha még nem rendelkezik programozási ismeretekkel, akkor első lépésnek a Programozási alapok (MFPROG1) tanfolyamunkat ajánljuk.

Java portfólió

 

Tematika:

1. A JAVA NYELV ALAPJAI

1.1 Java, mint platform; verziók
1.2 A rendszer és telepítése
1.3 Java, mint programozási nyelv
1.4 Forráskód, bájtkód, gépi (natív) kód
1.5 Szintaktika, kulcsszavak
1.6 Primitív (egyszerű) típusok
1.7 Primitív típusok konverziója (cast)
1.8 Deklaráció, inicializáció
1.7 String műveletek, formázás
1.10 Operátorok (műveletek)
1.11 Utasítások
1.12 Blokkok
1.13 Vezérlési szerkezetek 

 

2. ECLIPSE, A LEGNÉPSZERŰBB JAVA FEJLESZTŐESZKÖZ

2.1 Tulajdonságai
2.2 Nézetek, perspektívák, saját perspektíva létrehozása
2.3 Hot keys (gyorsbillentyűk), jelölések
2.4 Statikus analízis eszköz használata
2.5 Kód fordítása, futtatása
2.6 Hibakeresés (debug)
2.7 JavaDoc áttekintése
 

3. JAVA OBJEKTUMORIENTÁLT FELÉPÍTÉSE

3.1 Összetett típusok (class)
3.2 Metódusok, konstruktorok (overloading)
3.3 Osztály-, objektum- és lokális változók
3.4 Objektumok életciklusa
3.5 Különbség a primitív változók és az objektumok között
3.6 Wrapper osztályok (Boolean, Integer, stb.)
3.7 Egységbezárás, adatelrejtés (private, public, empty, protected, getter, setter)
3.8 Csomagok (package), importálás (import)
3.9 Öröklődés (override, overload)
3.10 Polimorfizmus
3.11 Absztrakt osztályok (abstract)
3.12 Interfészek (interface)

 

4. KIVÉTELKEZELÉS JAVABAN (EXCEPTION)

4.1 Fordítási, futtatási hiba
4.2 A kivételkezelés alaposztályai (Throwable, Error, Exception)
4.3 Kivétel kiváltása (throw)
4.4 Kivételkezelő blokk meghatározása (try-catch)
4.5 Kivételek specifikálása (throws)
4.6 Leggyakoribb kivétel típusok (NullPointerException, ClassCastException, ArithmeticException, ArrayIndexOutOfBoundsException)

 

5. JAVA OSZTÁLYKÖNYVTÁRAK

5.1 Osztályhierarchia (Java API)
5.2 Az Object osztály
5.3 Az alap könyvtár (java.lang)
5.4 Összetett adattípusok (Collection API, Map, List)
5.5 Konzol használata: adatok beolvasása és kiíratása
5.6 Random osztály 
5.7 Math osztály 

 

6. ADATBÁZISKEZELÉS ALAPOK 

6.1 Java Database Connectivity (JDBC)
6.2 Driver beállítása
6.3 Adatbázis létrehozás
6.4 SQL lekérdezések és utasítások

 

7. GRAFIKUS FELHASZNÁLÓI FELÜLET (GUI)

7.1 AWT vs SWING
7.2 Alap grafikus komponensek
7.3 Look & feel
7.4 MVC (Model - View - Control)
7.5 Eseménykezelés

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag alapján zajlanak.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel a Delphi-vel és talán a legkönnyebben elsajátítható programozási nyelvvel, az Object Pascal-lal.

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web fejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Webfejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

 

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi két moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Java Server Faces (JSF)

Java EE Webfejlesztés 

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi három moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 

Web Service fejlesztés 

Java Persistence API (JPA) 

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv új szerkezeteit, a Lambda kifejezések használatát, a stream-ek kezelését és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő programozási elveket.

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE alapszintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-808). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudást a Java SE alapképzésünk biztosítja (MFJAVA1).

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE haladó szintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-809). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudás egy részét a „Java SE alapképzésünk” (MFJAVA1) és a „Java SE 8-as verzió újdonságai” (MFJAVA8U) képzésünk biztosítja. Továbbá jelen tanfolyam keretében átvesszük a konkurens programozás elméleti ismereteit is, mely témakör ismerete szintén szükséges a vizsgához.

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Megismerik az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-03-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-02-26

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-06-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-08-30  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-19

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-11-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-28

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is