fbpx

Java EE - Java Persistence API (JPA)

Tanfolyam kódja:
MFJAVAJPA
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
49 500 Ft + Áfa
Akciók:

Újra Együtt kedvezmény

Anyák napja egész évben

Stay Home kedvezmény

Rövid ismertetés:

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Előfeltételek:

Java intenzív alap illetve haladó tanfolyam elvégzése, vagy azzal egyenértékű tudás. Adatbázis és SQL alapismeret. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Java Persistence API (JPA) fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia hatékony adatbáziskezelést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 


Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazásszerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a Java EE által tartalmazott, JPA fejlesztésekhez nélkülözhetetlen technológiákat. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek önállóan létrehozni alkalmazásszerver környezetben futó Java alkalmazást, amely rendelkezik adatbázis hozzáféréssel és hatékonyan használja ki a JPA technológiában rejlő lehetőségeket. Ismerni fogják az ehhez szükséges programozói fogásokat/technikákat, a szükséges beállításokat.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok). 

Tananyagunk a Hibernate JPA implementációra épül. Egyedi igény esetén lehetőség van EclipseLink (TopLink) JPA megvalósítás használatára is. Egyedi tematikában MyBatis (nem ORM megoldás) oktatása is elérhető.

Java portfólió

 

Tematika:

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Java EE architektúra

 

2. FEJLESZTŐKÖRNYEZET BEMUTATÁSA

2.1. Alkalmazásszerver definíció
2.2. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
2.3. Telepítés, csomagolás részletei
2.4. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése
2.5. JPA konfiguráció
2.6. Adatbáziskezelő ismertetése

 

3. JAVA PERSISTENCE API (JPA) BEVEZETÉS

3.1. Mi a JPA?
3.2. ORM (Object/Relation Mapping)
3.3. Entitások definiálása
3.4. Adatbázis elemek (táblák, szekvenciák, ID-k)
3.5. Entity Manager használata
3.6. Objektumok tárolása
3.7. Alapvető adatbázis műveletek megvalósítása
3.8. Lekérdezések

 

4. ORM MEGVALÓSÍTÁS

4.1. Objektum relációk ábrázolása
4.2. Egyirányú és kétirányú kapcsolatok
4.3. Objektumok származtatásának leképzése
4.4. Beágyazott osztályok használata
4.5. Rendezési annotációk (OrderBy, OrderColumn)
4.6. Asszociatív törlés

 

5. ENTITY MANAGER

5.1. Entity Manager, a központi elem
5.2. Entitások életciklus eseményei
5.3. Find, merge, persist, remove múveletek
5.4. Adatszerkezetek (map, collection, enum) perzisztálása

 

6. TRANZAKCIÓK

6.1. Deklaratív és programozott tranzakciók
6.2. Java Transaction API (JTA) használata
6.3. Container-Managed Transaction (CMT)
6.4. Entitások verziózása
6.5. Zárolás az Entity Manager API-n keresztül
6.6. Rollback/Commit

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag alapján zajlanak. 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web fejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Webfejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

 

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

A tanfolyamon hallgatóink tovább bővíthetik a Java alap tanfolyamon megszerzett Java programozói ismereteiket. A tematikába új témakörök is bekerültek, illetve több témakört haladó szinten tárgyalunk a tanfolyam keretében.

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi két moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Java Server Faces (JSF)

Java EE Webfejlesztés 

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi három moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 

Web Service fejlesztés 

Java Persistence API (JPA) 

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv új szerkezeteit, a Lambda kifejezések használatát, a stream-ek kezelését és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő programozási elveket.

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE alapszintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-808). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudást a Java SE alapképzésünk biztosítja (MFJAVA1).

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE haladó szintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-809). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudás egy részét a „Java SE alapképzésünk” (MFJAVA1) és a „Java SE 8-as verzió újdonságai” (MFJAVA8U) képzésünk biztosítja. Továbbá jelen tanfolyam keretében átvesszük a konkurens programozás elméleti ismereteit is, mely témakör ismerete szintén szükséges a vizsgához.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is