fbpx

Alkalmazásfejlesztés Android alapokon online

Tanfolyam kódja:
MFANDR1
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
139 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

Előfeltételek:

Java nyelv alapfokú ismerete

Kiknek ajánljuk?

Java programozói alapokkal már rendelkező fejlesztőknek, akik szeretnék megismerni az Android világát fejlesztői oldalról.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A tanfolyam tökéletes az Android alapok elsajátításához. Kezdő és haladó Java fejlesztőknek mutatja be az Android platform építőelemeinek használatát felhasználói felületek készítéséhez, adatok tárolásához, internetes kommunikációhoz és egyéb mobilos használati esetek implementálásához.

Saját Android telefon használata ajánlott, de nem szükséges, a tanfolyam emulátor használatával is egyenértékűen elvégezhető.

Tematika:

1. ANDROID

1.1. Bevezetés, a platform működése
1.2. A fejlesztőkörnyezet elemeinek bemutatása
 

2. ALKALMAZÁSFEJLESZTÉS ALAPOK

2.1. Legfontosabb tulajdonságok
2.2. Manifest file
2.3. UI fejlesztés alapjai, view hierachia
2.4. Layout XML és view objektumok, erőforrások és erőforrásazonosítók
 

3. ACTIVITY-ÉLETCIKLUS

3.1. Az életciklus naplózása
3.2. Forgatással kapcsolatos speciális megfontolások
3.3. Kommunikáció intentek segítségével
 

4.UI FRAGMENTEK ÉS A FRAGMENT MANAGER


5. LISTÁK MEGJELENÍTÉSE, RECYCLERVIEW HASZNÁLATA
5.1. RecyclerView, Adapter, ViewHolder
5.2. Lista tartalmának adatkötése
5.3. Reagálás a lista eseményeire


6. DIALÓGUSABLAKOK


7. ADATKEZELÉS SQLITE ADATBÁZIS SEGÍTSÉGÉVEL


8.BROADCAST INTENTEK

8.1. Hagyományos vs Broadcast Intentek
8.2. System broadcastok kezelése
8.3. Előtérértesítések kezelése
8.4. Receiverek és hosszan futó folyamatok


9. HÁTTÉRSZOLGÁLTATÁSOK

9.1. IntentService
9.2. Értesítések


10. A TOOLBAR

10.1. AppCompat
10.2. Menük


11. LOKALIZÁCIÓ

11.1. Erőforrások lokalizációja
11.2. Alternatív erőforrások


12. STÍLUSOK ÉS TÉMÁK

12.1. Color resource-ok
12.2. Stílusok
12.3. Témák


13. XML DRAWABLES, 9-PATCH IMAGE-EK 

 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Tanfolyamunkon a vállalati környezetben gyakran alkalmazott Java Enterprise JavaBean (EJB) fejlesztéshez szükséges technológiáit nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java funkcionális programozást megvalósító nyelvi elemeivel, többek között a Lambda kifejezésekkel és a streamekkel. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv funkcionális programozási szerkezeteit és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő funkcionális programozási elveket.

A Java Persistence API (JPA) technológia két világot kapcsol össze: az objektum-orientált programozást képviselő Java világot és a relációs adatbáziskezelők világát. A technika angol neve Object Relational Mapping (ORM), amely lehetővé teszi, hogy a programozók az üzleti logikára fektessék a hangsúlyt és a relációs adatbáziskezelőktől minél függetlenebb kódot készíthessenek.

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbázis-kezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

Tanfolyamunkon a Java webes alkalmazások fejlesztését támogató Java Server Faces (JSF) modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes, vállalati alkalmazások esetén.

Tanfolyamunkon a Java webfejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java ltal adott webes komponenseket és technológiákat (Servlet, JSP).

 

Tanfolyamunkon a Java webszolgáltatások (Web Service) fejlesztéséhez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük napjaink két legnépszerűbb webszolgáltatását: a SOAP és a REST technológiák alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

Hallgatóink megismerkedhetnek napjaink egyik legismertebb programozási nyelvével egy dinamikus tanfolyam keretein belül, melyben helyet kap az interaktív tanulás, gyakorlati feladatok és klasszikus elméleti oktatás is. A tanfolyam elsődleges célja ugyan a témával csak most ismerkedők bevezetése a JavaScript alapjaiba, de hasznos azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék frissíteni, tudásukat rendszerezni, hogy azokat a haladó szintű tanfolyamjainkon bővítsék tovább. A tanfolyam példákon keresztül mutatja be a „modern” JavaScript programozás lehetőségeit.

A hallgatók megismerkedhetnek napjaink egyik legismertebb programozási nyelvének a JavaScriptnek a haladó aspektusaival egy gyakorlatorientált tanfolyamon. A képzés elsődleges célja, hogy bemutassa a JavaScript nyelv haladó módszertanait. Tanfolyamunkon hallgatóink megismerik a háttér folyamatok működését, a JavaScript engine részleteit, az arrow funkciókat és az aszinkron programozást. Néhány fogalom - teljesség igénye nélkül, ami ismert lesz a tanfolyam után: async generator, iterator, dekorator, event-loop, promise, await, eval, JSON, REST.

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik esti programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A Masterfield Junior Programozó Akadémia a szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és junior szoftverfejlesztőként elhelyezkedni. 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A Facebook által fejlesztett React jelenleg az egyik legmodernebb browseres alkalmazások kialakítására létrehozott keretrendszer. Minden aspektusában kihasználja a JavaScript által nyújtott funkcionális programozói paradigmát, így biztosítva komplex JavaScript alapú SPA (Single-Page-Application) weboldalak könnyű kialakítását. A deklaratív programozásra támaszkodó, optimalizált végrehajtási mechanizmusának köszönhetően az így létrehozott oldalak gyorsak, reszponzívak lesznek.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a React legfontosabb funkcióival az alapoktól a haladó szintig. Rengeteg gyakorlati feladaton keresztül mutatjuk be a React használatát. A tanfolyam során bemutatott best-practice példák tisztázzák a felmerülő kérdéseket is. Tanfolyamunkat elvégezve hallgatóink átfogó képet kapnak a React programozásról és a mindennapokban is használható gyakorlati tudásra tesznek szert, így már biztos tudással láthatnak neki éles React alkalmazások kivitelezésének.

Tananyagunk követi a React legújabb verziói által nyújtott funkciókat.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring REST. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-10-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-09-24

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is