fbpx

Java EE - Java Server Faces (JSF)

Tanfolyam kódja:
MFJAVAJSF
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
89 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

Tanfolyamunkon a Java EE Java Server Faces (JSF) fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a JSF technológia alkalmazását webes alkalmazások esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web fejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

Előfeltételek:

Java intenzív alap illetve haladó tanfolyam elvégzése vagy azzal egyenértékű tudás. HTML ismeret. Eclipse fejlesztőkörnyezet alapszintű gyakorlati ismerete. Java EE – Webfejlesztés modul (MFJAVAWEB) – ajánlott.

Kiknek ajánljuk?

JSF fejlesztés iránt érdeklődő Java fejlesztőknek, akiknek céljuk, hogy megismerjék a Java EE technológia JSF fejlesztést támogató elemeit.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web fejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 


Napjaink egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb programozási nyelve a Java. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni: webfejlesztések, alkalmazásszerverek, mobil eszközök stb. Tanfolyamunk során hallgatóink megismerik a Java EE által tartalmazott webes fejlesztésekhez nélkülözhetetlen technológiát, a JSF (Java Server Faces)-t. A tanfolyam elvégzése után képesek lesznek önállóan létrehozni Java EE webes alkalmazásokat JSF technológia segítségével. Ismerni fogják az ehhez szükséges programozói fogásokat/technikákat, a szükséges beállításokat.

Tanfolyamunkon Oracle WebLogic Server 12 verziót használunk alkalmazásszerverként. Egyedi igény esetén lehetőség van WebLogic Server helyett Glassfish vagy WildFly (korábban JBoss) alkalmazásszerverek használatára. Ebben az esetben a gyakorlati feladatok során a kiválasztott szervert használjuk és megismerjük a specifikus alap adminisztrációs feladatokat is (konfiguráció, indítás/leállítás, telepítés, naplózás, további alapvető üzemeltetési feladatok). 

Java portfólió

 

Tematika:

1. BEVEZETÉS A JAVA EE TECHNOLÓGIÁBA

1.1. Java EE általános jellemzői
1.2. Verziók, története
1.3. Mit nevezünk webes alkalmazásnak?

 

2. WEBES ALKALMAZÁS

2.1. JSF web-es architektúra
2.2. Alkalmazásszerver definíció
2.3. Webes Java EE konténer funkciói
2.4. Fejlesztési ciklus adott alkalmazásszerveren
2.5. Telepítés, csomagolás részletei
2.6. Eclipse fejlesztőkörnyezet áttekintése

 

3. JSF LAPOK LÉTREHOZÁSA

3.1. UI komponensek
3.2. JSF lapok felépítése
3.3. Tag library-k
3.4. JSF core tag library
3.5. Konfiguráció (faces-config.xml)
3.6. Üzeneteket tartalmazó csomag definiálása (resource bundle)
3.7. JSF template-ek
3.8. JSF eseménykezelés, reagálás különböző eseményekre
3.9. HTML5 és JSF 2.0 kapcsolata

 

4. JAVABEAN

4.1. Bean létrehozása
4.2. Beszúrása DI (Dependency Injection) használatával

 

5. ADATOK KONVERTÁLÁSA, VALIDÁLÁSA

5.1. Adatok konvertálása
5.2. Adatok validálása 
5.3. Saját validátorok, konvertálók létrehozása

 

6. JSF ALKALMAZÁSOK KONFIGURÁLÁSA, BIZTONSÁGI BEÁLLÍTÁSOK

6.1. JSF alkalmazás életciklusa
6.2. Konfiguráció betöltésének folyamata
6.3. Konténer által nyújtott biztonsági beállítások
6.4. Felhasználói szerepkörök
6.5. JSF alkalmazás biztonsági beállításai
6.6. Security API

 

7. ADATTÁBLÁK MEGJELENÍTÉSE

7.1. Data Table komponens
7.2. Táblázat formázása (fejléc, lábléc, stb.)
7.3. Scroll-ozás, rendezés, lapozás

 

8. JSF ÉS AJAX KAPCSOLATA

8.1. AJAX ismertetése
8.2. JSF és AJAX kapcsolata
8.3. JSF összetett komponensek
8.4. Egyedi komponensek létrehozása 

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag alapján zajlanak.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az informatikában széles körben használt HTML technológiákkal.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Tanfolyamunkon a Java EE EJB fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az EJB technológia alkalmazását elosztott rendszerek, alkalmazásszerverek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

A Java Persistence API (JPA) segítségével hatékonyan tárolhatjuk adatbázisban Java objektumainkat, szabványosan érhetjük el az adatbázis funkcióit, de akár konkrét SQL utasítást is futtathatunk. Tanfolyamunkon a Java EE JPA fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük az adatbáziskezelés folyamatát JPA technológia alkalmazásával.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web Service fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Web Service (JAX-WS, REST) technológia alkalmazását elosztott rendszerek esetén.

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Web Service, EJB, JPA csomagot a kedvezményért! 

Tanfolyamunkon a Java EE Web fejlesztéshez szükséges modulját nézzük végig. Gyakorlati feladatokon keresztül megismerjük a Java EE által adott webes komponenseket, technológiákat (Servlet, JSP).

A tanfolyam csomagban is elérhető, kedvezményes áron. Válaszd a Java Mester - Webfejlesztés, JSF csomagot a kedvezményért! 

 

A tanfolyamon hallgatóink átfogó ismereteket szereznek a vállalati környezetben nagyon népszerű J2EE technológiáról.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi két moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Java Server Faces (JSF)

Java EE Webfejlesztés 

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi három moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 

Web Service fejlesztés 

Java Persistence API (JPA) 

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Java SE 8-as verzió forradalmi újdonságaival: Lambda kifejezések, stream-ek. Segítségükkel immár a Java nyelvben is elérhetők a régóta hiányolt funkcionális programozás alapszintű nyelvi elemei. Gyakorlati példákon keresztül hallgatóink elsajátítják a Java nyelv új szerkezeteit, a Lambda kifejezések használatát, a stream-ek kezelését és a mindennapi feladatokban gyakran felmerülő programozási elveket.

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE alapszintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-808). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudást a Java SE alapképzésünk biztosítja (MFJAVA1).

Tanfolyamunk célja, hogy hallgatóinkat felkészítsük az Oracle Java SE haladó szintű programozói vizsgára (Exam No. 1Z0-809). A tanfolyamhoz szükséges elméleti tudás egy részét a „Java SE alapképzésünk” (MFJAVA1) és a „Java SE 8-as verzió újdonságai” (MFJAVA8U) képzésünk biztosítja. Továbbá jelen tanfolyam keretében átvesszük a konkurens programozás elméleti ismereteit is, mely témakör ismerete szintén szükséges a vizsgához.

Tanfolyamunkon a hallgatók megismerkednek a Spring keretrendszer elemeivel és a hozzá kapcsolódó kiegészítő technológiákkal: Spring Data, Spring Boot, Spring Security. Képzésünk végén hallgatóink képesek lesznek önállóan létrehozni Spring keretrendszerre épülő Java alkalmazást.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-03-31  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-03-19

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-08-18  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-06

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-12-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-26

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is