fbpx

Jira adminisztrátor tanfolyam online

Tanfolyam kódja:
MFJIRAAD
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, 9.00-17.00
Ára:
118 000 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A résztvevők megismerik a Jira, mint alkalmazás testreszabásához szükséges összes alapvető lehetőséget, barátságos, kézreálló megoldásnak tekintik majd az elsőre bonyolultnak tűnő sémák rendszerét, segítségükkel hatékony projektsablonokat lesznek képesek létrehozni.Olyan valós életből vett példákkal gazdagodnak, melyek segítségével egy átlátható, könnyen üzemeltethető Jira példány adminisztrátorai lehetnek. Könnyűszerrel megvalósítanak tetszőleges - akár nem IT területről érkező - munkafolyamatot, egyedi mezőkkel, testre szabott képernyőkkel Képesek lesznek a jogosultsági rendszer és az értesítési mechanizmusok finomhangolásával hatékony - minimális e-mail kommunikációt igénylő - munkateret létrehozni. Átfogó kép birtokában lesznek a Jira mint alkalmazás üzemeltetésével kapcsolatos alapvető teendőkről.

Előfeltételek:

Az intenzív gyakorlati példák, és a tartalmas tematika elsajátítása megköveteli a Jira alapos felhasználó szintű ismeretét, de a témakörök nagy része nem igényel rendszergazdai ismereteket, projektmenedzserek számára is kiválóan hasznosítható!

Kiknek ajánljuk?

Leendő vagy jelenlegi Jira adminisztrátoroknak, akik mélységeiben szeretnék megérteni a Jira működését. Olyan szakembereknek, akik készség szinten szeretnék megtanulni konfigurálni, testreszabni saját Jira példányukat.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A Jira egy 2002 óta exponenciálisan fejlődő feladat és projektkezelő megoldás. Töretlen sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a kezdeti IT célközönség mára már az üzleti élet minden szereplőjére kibővült. Az Atlassian minden csapat hatékonyságát szeretné növelni! HR, marketing, pénzügyi csapatok, ügyfélkiszolgálást, terméktámogatást komoly SLA elvárások teljesítése mellett végző csapatok mindennapjait könnyíti meg a Jira. 

Azért, hogy a Jira megfeleljen egy ilyen szerteágazó követelményrendszer igényeinek, a motorháztető alatt

  • a mágikus hetes séma rendszer teszi testre szabhatóvá a feladattípusokat, munkafolyamatokat, képernyőket, mezőket, értesítéseket, jogosultságokat, láthatósági szabályokat
  • moduláris felépítésének és az elérhető több 100 kiegészítőnek köszönhetően egészen különleges, egyedi megoldások is könnyű szerrel megvalósíthatóak
  • tetszőleges munkafolyamat létrehozható, melyek akár feltételes elágazásokkal, az egyes állapotátmeneteket követő utóhatásokkal tehetik még hatékonyabbá a munkavégzést
  • a restAPI felület segítségével komoly integrációk érhetőek el.

Annak érdekében, hogy egy ilyen sokrétű rendszer az üzleti igények teljesítése terén maximális rugalmassággal, de az üzemeltetési és biztonsági szempontoknak is teljes körűen megfelelve működhessen, magasan képzett alkalmazás üzemeltetőkre van szükség. 

Tematika:

1. ALAPOKTÓL A SÉMÁK MÉLYÉIG

1.1 Projekt adminisztráció (verziók, komponensek)
1.2. Jira sémák logikája
1.3. Feladattípusok, prioritások
1.4. Munkafolyamatok konfigurációja
1.5. Mezők és képernyők testreszabása
1.6. Értesítések testreszabása
1.7. Jogosultságok (globális jogok, csoportok, szerepkörök) kezelése
1.8. Jira integráció Confluence, Hipchat megoldásokkal

 

2. KARBANTARTÁS, ESETTANULMÁNYOK

2.1. Fontosabb pluginek áttekintése
2.2. Telepítés és futtatás
2.3. Rendszer adminisztrátori feladatok (mentés, visszaállítás, skálázás, biztonságos üzemeltetés)
2.4. Scriptek, haladó workflow beállítások, egyedi megoldások
2.5. Best Practice-ek, leggyakoribb, tipikus problémák, igények megoldása (jóváhagyások megvalósítása, mezők feltöltése emailből)
2.6. Résztvevők által hozott konkrét esettanulmányok feldolgozása
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam után a résztvevők otthonosan mozognak majd egy Jira rendszeren belül, gyakorlati ismeretekkel elmélyített jártasságot szereznek a projektek, feladatok, munkafolyamatok világában. Képesek lesznek az alapfunkciók használatán túl – adminisztrátori jogosultságokat nem igénylő lehetőségek felhasználásával – saját igényeiknek megfelelően kialakítani munkakörnyezetüket vezérlőpultok, lekérdezések segítségével. Olyan jó gyakorlatokat próbálhatnak ki, melyek növelik egy csapat hatékonyságát például a projektmenedzsment, a munkaidő elszámolás, az együttműködés fejlesztése terén.

A tanfolyamot elvégezve a résztvevők képesek lesznek saját ügyfél-, és/vagy terméktámogató folyamataikat Atlassian eszközökkel megvalósítani, alapos tudásra tesznek szert az egyszerűsített, testre szabott ügyfélportálok és a Jira belső munkafolyamatainak kapcsolatában, valós életből vett példák segítségével ihletet meríthetnek abból mások hogyan oldották meg a fejlesztés-terméktámogatás együttműködését. A menedzsment számára könnyen áttekinthető, automatikusan frissülő kimutatásokat készíthetnek a szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítéséről. Képesek lesznek olyan kiszolgálási modellt megalkotni, melynek segítségével kétszer annyi ügyféligény kiszolgálása nem igényel kétszer annyi támogató kollégát.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a szoftverfejlesztés teljes életciklusát támogató eszközt, a Micro Focus ALM rendszert (korábban HP Quality Center).

This Scrum Master course is aimed towards those with a background in Project Management who are looking to get to grips with Scrum principles and gain recognition for their expertise in the application of them. Certification of this Scrum Training Course proves your ability to understand Scrum values, practices and applications and use this knowledge to lead Scrum projects and facilitate the implementation of the Scrum framework.

This Scrum certification course enables aspiring Product Owners to develop their knowledge of how to maintain and manage a responsive product backlog and have a product vision that represents the stakeholders' and customers' requirements.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a tesztelés menedzsment egyik legismertebb nyílt forráskódú rendszerét, a TestLinket.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-05-13  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-05-07

Képzés nyelve::

Magyar

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Első oktatási nap:

2021-06-24  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-06-18

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-07-22  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-07-16

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is