fbpx

JavaScript programozás alapok

Tanfolyam kódja:
MFJSB
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
79 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A hallgatók megismerkedhetnek napjaink egyik legismertebb programozási nyelvével egy dinamikus tanfolyam keretein belül, melyben helyet kap az interaktív tanulás, gyakorlati feladatok és klasszikus elméleti oktatás is. A tanfolyam elsődleges célja ugyan a témával csak most ismerkedők bevezetése a JavaScript alapjaiba, de hasznos azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék frissíteni, hogy azokat a haladó szintű tanfolyamunkon bővítsék tovább.

Előfeltételek:

Programozás alapismeretek bármely programozási nyelven, HTML és CSS alapismeretek

Kiknek ajánljuk?

Ha még nem rendelkezik programozási ismeretekkel, akkor első lépésnek a Programozási alapok (MFPROG1) tanfolyamunkat ajánljuk.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Tematika:

1. HTML és CSS 

1.1. HTML áttekintés
1.2. HTML5 újdonságai
1.3. CSS áttekintés
1.4. CSS3 újdonságai
A rövid HTML és CSS rész a tanfolyamon elsősorban csak tudás frissítés jellegű, inkább az újdonságokra koncentrál. Előfeltételek között a HTML és CSS alapfokú tudást feltételezzük. Amennyiben a résztvevők számára minden szükséges témakör ismert, ez a blokk kihagyásra kerül.

 

2. A JavaScript nyelv általános jellemzői

3. JavaScript Programozási modell

4. JavaScript beágyazás HTML oldalakba

5. JavaScript elrejtése

6. Adattípusok

7. Konverziók

8. Típus egyeztetés

9. Változók

10. Névterek

11. Megjegyzések

12. Operátorok

13. Vezérlési szerkezetek

14. Leggyakrabban használt beépített objektumok kezelése

(DOM struktúra, Window, Document, Navigator, Screen, History, Location, String, Date, Array, Math, Number, Boolean, RegExp, Global stb.)

15. Objektumok kiiratási technikái

16. Tömbök

17. Felhasználó által definiált függvények

18. Paraméterátadás függvényeknek

19. Objektum-orientált JavaScript

(this, öröklődés, eltérés a valódi objektum-orientált nyelvektől)

20. Error object - a Javascript saját hibakezelési módszere

21. Kivételkezelés

22. Böngészők saját hibakeresési lehetőségei

23. Események

24. Böngészőfüggetlen megoldások készítése

25. Újrafelhasználható kódok írására vonatkozó praktikák

26. Bevezetés a jQuery-be

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam megtanít bármilyen Java fejlesztőt arra, hogy miként fejlesszen egy meglehetősen komplex Android alkalmazást. A tanfolyam során a tanultakat egy példa alkalmazás elkészítésével hasznosítjuk. A tanfolyam célja, hogy a hallgató elsajátítsa az Androidos gondolkodást.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az informatikában széles körben használt HTML technológiákkal.

Tanfolyam csomagunk a Java Enterprise Edition minden fontos témakörét lefedve átfogó tudást ad, gyakorlati feladatokon keresztül ismerik meg a résztvevők a különféle technológiákat.

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi két moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Java Server Faces (JSF)

Java EE Webfejlesztés 

Tanfolyami csomag ajánlatunk a Java Enterprise Edition verzió alábbi három moduljához kapcsolódó tanfolyamokat tartalmazza.

Enterprise JavaBeans (EJB) fejlesztés 

Web Service fejlesztés 

Java Persistence API (JPA) 

Egyedi tematikájú és árazású tanfolyam, zárt képzés formájában indítjuk!

 

A tanfolyam célja, hogy a hallgatók a már meglévő JavaScript tudásukat bővítsék keretrendszerekkel, illetve szerver oldali programozással.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Elsajátítják az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Python programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

A hallgatók ezen tanfolyam keretében megismerkednek a Python programozási nyelv haladó technikáival. Gyakorlati példákon keresztül sajátítják el a Python belső felépítését és objektumorientált felépítését, a teljesítményhangolást, a párhuzamosítást, a Djangot és sok egyéb különleges témakört.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a legfontosabb tervezési mintákkal, megtanulják felismerni és tudatosan használni őket

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az UML nyelvvel, megtanulják használni a szoftverfejlesztés teljes életciklusában gyakorlati példákon keresztül. Alapértelmezettem az Enterprise Architect eszközben történik a gyakorlati rész bemutatása.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az informatikában széles körben használt XML szabvánnyal és a hozzá kapcsolódó technológiákkal

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-11-11  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-10-31

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is