fbpx

PHP programozás haladó

Tanfolyam kódja:
MFPHP2
Tanfolyam hossza:
32 tanóra, 4 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
129 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online is csatlakozhatsz!

Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP programozás haladó szintjét. Elsajátítják az objektumorientált PHP használatát és mélyebb ismeretekre tesznek szert a PHP függvényeiben. Tervezési mintákat látnak, megismerik az MVC felépítés megvalósítását a nyelvben. Betekintést nyernek két nagyon népszerű PHP keretrendszer, a Laravel és a CodeIgnitier működésébe és alkalmazások létrehozásába, felépítésébe ilyen környezetben.

Előfeltételek:

PHP nyelv alapjainak ismerete. HTML, CSS, JavaScript, SQL nyelvekben szerzett ismeretek, valamint alapszintű hálózati ismeretek a kliens-szerver felépítésű programok kapcsán.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban olyan, PHP alapismeretekkel már rendelkező hallgatóknak, akik szeretnék munkájukat hatékonyabbá, gyorsabbá, problémamentesebbé tenni. Ajánljuk továbbá azoknak a hallgatóknak, akik megismernék az objektumorientált PHP alapjait és a keretrendszerek nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A tanfolyam során gyakorlati példákon át mutatjuk meg a helyes technikát a programozási feladatok megoldására webes környezetben. A feladatokhoz Apache webszervert, MySQL adatbázist, Eclipse vagy phpStorm integrált fejlesztői környezetet használunk.

Tematika: 

1. PHP OBJEKTUMORIENTÁLT PROGRAMOZÁS

1.1. Objektumorientált paradigma
1.2. Osztályok és objektumok a PHP nyelvben
1.3. Láthatóság: private, protected, public
1.4. Öröklődés, példányosítás, final kulcsszó
1.5. Destructor, constructor egyéb speciális PHP függvények (__destruct, __construct, __call, __call_static, __unset, __isset, wakeup,  __sleep, __toString stb.)
1.6. Szerializálás, objektumok mentése és visszaállítása (serializable, serialize, unserialize stb.)

 

2. HIBAKEZELÉS ÉS KIVÉTELKEZELÉS MÉLYSÉGEI

2.1. PHP hibakezelő függvények (error_reporting, display_errors, ini_set stb.)
2.2. Exceptions
2.3. try-catch-finally megvalósítása
2.4. Kivételek szándékos előidézése (throw)
2.5. Egyedi kivétel készítése

 

3. PHPMAILER

3.1. Email küldés mail függvényekkel (imap_open, imap_headers, imap_body, send stb.)
3.2. Email küldés postafiókon át PHPMailer-rel (send, isSMTP, AddAttachment, AddEmbedImage, AddAddress, AddCC, AddBcc,AddCustomHeader, Priority stb.)
 

4. TÖMÖRÍTETT ÁLLOMÁNYOK HASZNÁLATA

4.1. PHP Zip functions (zip_open, zip_read, zip_close, zip_entry_* stb.)

 

5. HALADÓ DOKUMENTUMKEZELÉS PHP NYELVBEN

5.1. PDF dokumentumok kezelése, TCPDF osztály
5.2. PDF fájlok készítése dinamikusan
 

 

6. HTML KÓDOK KEZELÉSE

6.1. HTML formátumú szövegek, kódok használata (html_entity_decode, html_entities, htmlspecialchars_decode, htmlspecialchars stb.)

 

7. GD ÉS IMAGE FUNKCIÓK

7.1. Képkezelés (image_crop, image_resize, image_create, image_color stb.)
7.2. Feltöltött képek mozgatása, mentése (move_uploaded_file)
7.3. image –text, -font függvények
7.4. Captcha generálás (imagestring, imagestringup, imagettftext stb.)

 

8. WEBSZOLGÁLTATÁSOK

8.1. Web Services alapok
8.2. SOAP kliens, szerver (soap_server, nusoap_clients stb.)

 

9. HALADÓ ADATBÁZIS KEZELÉS

9.1. MySQLi függvények  (mysqli_query stb.)
9.2. Tranzakció kezelés (mysqli_commit, mysqli_rollback, mysqli_autocommit stb.)
9.3. Lassú lekérdezések kezelése (mysqli_kill stb.)
9.4. Biztonságos lekérdezés készítése, SQL injection kivédése (mysqli_prepare, mysqli_real_escape_string stb.)

 

10. PHP KERETRENDSZEREK, CODEIGNITER, LARAVEL

10.1. Keretrendszerekről általában
10.2. A Laravel keretrendszer
10.3. Tulajdonságai, funkciói, típusa
10.4. Strukturális felépítés, konfiguráció
10.5. Keresőbarát url, MVC megvalósítás 
10.6. Session kezelés, cookie kezelés
10.7. Form validáció, email küldés
10.8. Adatbázis támogatás
10.9. Laravel telepítés, beállítás, composer használata
10.10. Laravel használata (routing, request, response, redirect, email, database migration, formbuilder, view, controller)
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python adatelemzést, adatfeldolgozást támogató lehetőségeivel.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Google által fejlesztett AngularJS JavaScript keretrendszerrel. 

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Bootstrap-pel, az egyik legnépszerűbb webdesign keretrendszerrel.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel, a Microsoft Visual Studio-val és a C# programozási nyelvvel.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek napjaink még mindig az egyik legfontosabb, legnagyobb múltú és legnagyobb elterjedtségű programozási nyelvével.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az egyik legnépszerűbb fejlesztőeszközzel a Delphi-vel és talán a legkönnyebben elsajátítható programozási nyelvvel, az Object Pascal-lal.

Az ECMAScript nyelv a JavaScript nyelv alapja. A 6-os verzió 2015-ben jelent meg. A nyelvi konstrukciók ennél a verziónál változtak a legjelentősebben. Az ECMAScript nyelv a 11. fő verziónál tart, de a további verziók már kevesebb változást hoztak a nyelvben fejlesztői szemszögből. A tanfolyamunkon  bemutatjuk az ECMAScript 6 és az azt követő verziók fő változásait. Gyakorlatorientált képzés során mutatjuk be a nyelv bővülő lehetőségeit. Stringek újdonságai, iterátorok, generátorok, async programozás, callBack megoldások, promises, for-of loop-ok, osztályok, új típusok, objektumok új lehetőségei, RESTparaméter témakörök képezik a tanfolyam anyagát.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek az informatikában széles körben használt HTML technológiákkal.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Java programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektum orientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek az egyik legelterjedtebb JavaScript alapú könyvtár, a jQuery használatával, valamint betekintést kapnak az erre épülő jQueryUI felhasználói felületek létrehozását segítő könyvtár használatába.

A Masterfield Webfejlesztő-frontend Akadémia a webes szoftverfejlesztés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és webfejlesztőként elhelyezkedni.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Node.js JavaScript futatókörnyezettel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a PHP alapú webes programozás alapismereteit. Képesek lesznek egyszerűbb webes programozási feladatok megoldására. Megismerik és megszerzik a haladó objektumorientált PHP programozáshoz szükséges előfeltételeket és áttekintést kapnak a PHP gazdag függvény gyűjteményéből.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a programok készítésének alapvető lépéseit, megismerik a programok felépítését és az alapvető programozási technikákat.

 

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Python programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektumorientált programozási módszertan alapvető elemeit.

A hallgatók tanfolyamunk keretében megismerkednek a Python programozási nyelvvel. Gyakorlati példákon keresztül elsajátítják a nyelv és az objektumorientált programozási módszertan alapvető elemeit.

 

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python programozási nyelv haladó technikáival. Gyakorlati példákon keresztül sajátítják el a haladó szintű programozási ismereteket. Megismerik a Python objektumorientált felépítését, a konkurenciakezelést, a clean-code elveket, és a Python alapú adatbáziskezelést.

A hallgatóink a tanfolyam keretében elsajátítják a Python alkalmazások tesztelésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a TypeScripttel, egy jól dokumentált típusos objektum-orientált script nyelvvel.

Tanfolyamunk keretében hallgatóink megismerkednek a Vue.js JavaScript keretrendszerrel.

A hallgatóink a tanfolyam keretében megismerkednek a Python webes alkalmazások hatékony fejlesztését támogató technikáival.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2020-11-02  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2020-10-22

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is