fbpx

PMI® - CAPM vizsgafelkészítő program

Tanfolyam kódja:
MFPMCA
Tanfolyam hossza:
30 tanóra, rugalmas, egyedi ütemezés
Ára:
180 000 Ft + Áfa
Akciók:

PM kedvezmény

Rövid ismertetés:

A nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben még több megfelelő felkészültségű projektvezetőre lesz szükség. A megfelelő utánpótlás érdekében a módszertani ismeretek fejlesztése és a nemzetközileg is elismert terminológia alkalmazása mára alapelvárás lett.

Az 1969-es alapítású Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, a minősítéseik megszerzése garantálja, hogy a tudásodat világszerte elismerik.

Előfeltételek:
  • minimum középfokú végzettség, és
  • 23 óra strukturált projektmenedzsment oktatás, melyet a képzési programunkon való részvétel teljes egészében igazolja, VAGY
  • 1.500 óra projektekben szerzett tapasztalat, melyek igazolása a nemzetközi PMI portálon szükséges projektenkénti adatlapok kitöltésével történik.
Kiknek ajánljuk?

A Certified Associate in Project Management (CAPM) minősítés a kevesebb tapasztalattal rendelkező projektvezetők, projektkoordinátorok, pályakezdők számára lehet megfelelő választás, mely segítségével a projektmenedzser karrier megalapozható, elindítható.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben még több megfelelő felkészültségű projektvezetőre lesz szükség. A megfelelő utánpótlás érdekében a módszertani ismeretek fejlesztése és a nemzetközileg is elismert terminológia alkalmazása mára alapelvárás lett.

 


Tematika

1. PROJEKT, PROGRAM, PORTFÓLIÓ

1.1. Módszertani irányok, tradicionális, agilis, hibrid
1.2. Szerepkörök, hatalom forrásai, vezetési irányzatok
1.3. Szervezeti struktúrák a projektmenedzsment tükrében
1.4. Folyamatcsoportok és tudásterületek
1.5. PMI iteratív megközelítése, PMBOK mátrix

2. INTEGRÁCIÓ MENEDZSMENT

2.1. Projekteket megelőző feladatok, project charter célja, felépítése
2.2. Projektmenedzsment terv készítése, felépítése, tartalma
2.3. Projektek irányítása, vezetése, tudásmenedzsment
2.4. Projektek riportálása és integrált változáskezelés
2.5. Projektek, fázisok zárási folyamata és visszamérés
2.6. SCOPE, TERJEDELEM
2.7. Scope tervezése, követelmények kidolgozása, gyűjtése
2.8. Scope elhatárolás, feladatlebontás, Work Breakdown Structure
2.9. Formális átadás-átvétel és terjedelem kézben tartása

3. PROJEKTEK ÜTEMEZÉSE

3.1. Tevékenységek azonosítása, gördülő tervezés és time-boxing
3.2. Hálótervezés és átfutási idők becslése és technikái, ütemterv kialakítása, kritikus út elemzés
3.3. Ütemterv kézben tartása, agilis kitekintés az ütemezés tekintetében


4. KÖLTSÉGMENEDZSMENT

4.1. Költségterv elkészítése, tartalékok, becslések
4.2. Megtermelt érték (Earned Value) elemzés, mutatók és azok számítása, gyakorlati alkalmazás


5. MINŐSÉGMENEDZSMENT

5.1. Minőség tervezése, minőség költsége, minőségmenedzsment eszközök
5.2. Minőségbiztosítás, folyamatos fejlesztés, termékminőség ellenőrzése

6. ERŐFORRÁS MENEDZSMENT

6.1. Erőforrás tervezése, felelősségek, hatáskörök, team charter szerepe
6.2. Erőforrások rendelkezésre állítása, csapat fejlesztés, motiváció, és erőforrások felügyelete

7. KOCKÁZATMENEDZSMENT

7.1. Kockázatok azonosítása, kvalitatív és kvantitatív elemzése
7.2. Kezelési stratégiák tervezése, implementálása és felügyelete


8. PROJEKTKOMMUNIKÁCIÓ

8.1. Kommunikáció tervezése, megvalósítása, kézben tartása
8.2. Tárgyalástechnika és konfliktusmenedzsment


9. BESZÁLLÍTÓK MENEDZSMENTJE

9.1. Beszállítókkal való együttműködés tervezése, ajánlatkérés, stratégiák és kiválasztási szempontok
9.2. Szerződéskötés, szerződéstípusok, beszállítói munka felügyelete


10. ÉRINTETTEKKEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS

10.1. Stakeholder azonosítás és elemzés
10.2. Stakeholderekkel való együttműködés és nyomon követés

11. VIZSGASZIMULÁCIÓ ÉS TESZTEK (KÜLÖN ALKALOM)

11.1. Kb 500 tesztkérdés
11.2. Egyéni felkészülést segítő eszközök, anyagok átadása
11.3. Vizsgaszimuláció (3 óra 150 kérdés) és kiértékelés
11.4. Díjmentes egyéni konzultációk

 

Kapcsolódó vizsgák:

A CAPM vizsga 150 tesztkérdésből áll, mely kitöltésére 3 óra áll rendelkezésre. Vizsga minden héten több alkalommal tehető több helyszínen is, illetve 2018-tól már akár otthon is vizsgázhatunk webkamera és mikrofon segítségével. A tesztkérdések jellemzően a lexikális tudást kérik számon, melyek nehézségi szintje illeszkedik a PMI hírhedten nehéz vizsgáihoz.

 

A képzés a ProMan Consultinggal együttműködésben valósul meg.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

This is an official APMG Agile Project Management Foundation course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exam that our students can take at the end of the training.

This is an official APMG Agile Project Management Foundation and Practitioner course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exams that our students can take at the end of the training.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A PMP® képzés során a hallgatók megismerik azt az 5 folyamat-csoportot és 10 tudásterületet a hozzájuk tartozó készségekkel együtt, amelyek elengedhetetlenek a sikeres projektvezetés megvalósításához. Az e-learning lehetővé teszi, hogy a hallgatók saját elfoglaltságaikhoz igazodva, nekik megfelelő ütemben sajátíthassák el a tudásanyagot. 

Az e-learning célja, hogy hallgatóink megismerjék a PRINCE2® módszertanát és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melyet Oktatóközpontunk szervezésében tudnak letenni. Az e-learning csomag egyszeri vizsgalehetőséget tartalmaz.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink megismerjék a PRINCE2® módszertant és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik.

A program célja, hogy hallgatóink az e-learning oktatás igénybevételével időt és pénzt spórolva, rövid idő alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést megszerezzék. A vizsgákra Oktatóközpontunkban kell jelentkeznie minden hallgatónknak. Az e-learning csomag egyszeri Foundation és egyszeri Practitioner vizsgalehetőséget tartalmaz.

A képzési program célja, hogy résztvevőink 5 napos oktatáson való részvételükkel időt és pénzt spórolva, 1 hét leforgása alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést szerezzenek.

Az e-learning célja, hogy hallgatóink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanáról, filozófiájáról, képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertanát, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melyet Oktatóközpontunk szervezésében tudnak letenni. Az e-learning csomag egyszeri vizsgalehetőséget tartalmaz. 

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanról, filozófiájáról és képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertant, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik.

A tanfolyam célja az elterjedt projektvezetési módszertanok bemutatása és összehasonlítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált módszertanok elméleti hátterébe és megismerik a széles körben használt metodológiák fontosabb elemeit is.

Képzésünk célja, hogy átfogó képet adjunk a Scrum Master szerepkör működéséről, az alkalmazható eszköztárról. Ezt programunk résztvevőjeként egy életszerű folyamat során konkrét helyzet szimulációkon keresztül tapasztalhatja meg és próbálhatja ki.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-10-28  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-10-18
Akciók:

Első oktatási nap:

2019-11-25  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-11-15
Akciók:

Első oktatási nap:

2019-12-09  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-11-29
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is