fbpx

PMI® - ACP – Agile Certified Practitioner vizsgafelkészítő program

Tanfolyam kódja:
MFPMACP
Tanfolyam hossza:
22 tanóra, rugalmas, egyedi ütemezés
Ára:
180 000 Ft + Áfa
Akciók:

PM kedvezmény

Rövid ismertetés:

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

Előfeltételek:

A vizsgajelentkezéshez szükséges:

  • legalább középfokú végzettség, 
  • 2000 óra projekttapasztalat az előző 5 évből (PMP minősítés ezt a követelményt automatikusan kiváltja),
  • a fenti projekttapasztalaton túl további 1500 óra előző 3 évből,
  • 21 óra agilis irányzatokat lefedő oktatás
Kiknek ajánljuk?

Projektvezetők és projekt adminisztrátorok számára.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A Project Management Institute a piaci igényekhez alkalmazkodva elindította üzleti elemzők, projektmenedzserek számára releváns üzleti elemzés (business analysis) minősítését. A PMI előrejelzései alapján a következő években a PMP minősítés mellett a PMI-ACP is megszerezhető. 

Legyél az agilis irányzatok szakértője!

A PMI-ACP minősítés bizonyítja, hogy az agilis irányzatok alkalmazásában gyakorlott, nagy tudással rendelkező szakértő.

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

A projekteket megvalósító szervezetek ma már több, mint 70%-a alkalmaz agilis elemeket, vagy irányítja projektjeit agilis szemlélet szerint. A Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, minősítéseik megszerzése garantálja, hogy a szaktekintélyed világszerte elismerik.

 


Tematika:

1. AGILITÁS ALAPJAI, ALAPFOGALMAK

1.1.  PMI minősítések
1.2.  Vizsga bemutatása, tippek, trükkök
1.3.  Agilis gondolkodásmód, értékek, alapelvek
1.4.  Agilitás előnyei és hátrányai
1.5.  Hagyományos és agilis irányzatok közti különbségek
1.6.  Irányzatok (Scrum, XP, Lean, Kanban, illetve DSDM, FDD, Crystal)
1.7.  Irányzatok közti különbségek
1.8.  Szerepek, felelősségek

2. ÉRTÉK ALAPÚ SZÁLLÍTÁS

2.1.  Mit jelent az érték a megrendelő számára?
2.2.  Priorizálási módszerek
2.3.  Értelmezési asszimetriák, gulf of evaluation
2.4.  Ellenőrzés, tesztelés
2.5.  Teszt alapú fejlesztés, eszközök, technikák
2.6.  KPI-ok, megtermelt érték
2.7.  Definition of Done, Definition of ready

3. ADAPTÍV TERVEZÉS AGILIS KÖRNYEZETBEN

3.1.  Tervezési szintek
3.2.  Business case, vízió és agilis charter
3.3.  Backlog elemek, feature, epic, user story, spike, story pontok
3.4.  Release tervezés, story mapping, MVP
3.5.  Velocity, becslési technikák és iteráció tervezése
3.6.  PO-k, SM-ek, agile coachok és agilis projektvezetők által használt eszközök

4. CSAPATMUNKA, TELJESÍTMÉNY

4.1.  Tudásmegosztás
4.2.  Információs táblák szerepe és típusai
4.3.  Együttműködés, támogató játékok, eszközök
4.4.  Interperszonális készségek
4.5.  Döntéshozatal agilis projektekben
4.6.  Agilis vezetés
4.7.  Kompetenciák, készségek, fejlesztés
4.8.  Csapatfejlődés, csapatok támogatása

5. ÉRINTETTEKKEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS

5.1. Persona és stakeholder elemzés, együttműködés értéke
5.2.  Kommunikációs formák, lehetőségek agilis környezetben
5.3. Agilis szerződések, csapat elhelyezése

6. PROBLÉMAKEZELÉS, TESTRE SZABÁS

6.1. Konfliktusok és azok kezelése
6.2. Változás költsége, technikai adósság
6.3. Kockázatkezelés agilis környezetben, kockázat alapú backlog
6.4. Value stream mapping, folyamat fejlesztése
6.5. Retrospektív eszközök
6.6 Hibrid modellek, agilis transzformációk szerepe

7. VIZSGASZIMULÁCIÓ (KÜLÖN ALKALOM)

7.1. Egyéni felkészülést segítő eszközök, anyagok átadása
7.2. Vizsgaszimuláció (3 óra 120 kérdés) és kiértékelés
7.3. Díjmentes egyéni konzultációk
Kapcsolódó vizsgák:

A PMI-ACP vizsga 120 tesztkérdésből áll, mely kitöltésére 3 óra áll rendelkezésedre. Vizsga minden héten 495 USD/fő díj mellett több alkalommal tehető a BME “Z” épületében. A tananyag nem egy adott agilis metodológiára fókuszál, minden módszertanból tartalmaz elemeket és az agilis gondolkodásmódot helyezi előtérbe.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

This is an official APMG Agile Project Management Foundation course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exam that our students can take at the end of the training.

This is an official APMG Agile Project Management Foundation and Practitioner course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exams that our students can take at the end of the training.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

 

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

This Project Management Professional (PMP)®  Training Course allows you to develop your project management self-efficacy and delivery techniques in order to make you a proficient Project Manager across a variety of projects, regardless of size, scope or budget.

This world-renowned agile project management certification will familiarise delegates with the basics of PRINCE2® and how to tailor the method in an agile context. Delegates will also acquire an understanding of fundamental agile concepts and techniques, such as Scrum, Lean Startup, Kanban, and Cynefin.

PRINCE2 Agile® Practitioner is a 2-day course that aims to educate delegates on how PRINCE2 can be tailored to agile-specific scenarios. This course has been developed as a single-tier certification to allow those who already have an existing project management knowledge to learn how Agile can be incorporated into their projects. The PRINCE2 Agile® Practitioner exam is included in the price.

This introductory PRINCE2® Foundation course is designed to give candidates a comprehensive overview of the PRINCE2® methodology whilst ensuring that they are fully equipped to pass the PRINCE2® Foundation examination, which is included in the price.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink megismerjék a PRINCE2® módszertant és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik. A vizsga díját a tanfolyam díja tartalmazza.

This combined PRINCE2® Foundation and Practitioner course  is designed to give candidates a comprehensive overview of the PRINCE2® methodology whilst ensuring that they are fully equipped to pass the exams. The PRINCE2® Foundation and Practitioner exams are both included in the price.

A képzési program célja, hogy résztvevőink 5 napos oktatáson való részvételükkel egy intenzív hét leforgása alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést szerezzenek. A vizsgák díját a tanfolyam díja tartalmazza.

This PRINCE2® Practitioner course enables learners to tailor the PRINCE2® methodology to any given project scenario. The PRINCE2® Practitioner exam is included. The versatility of the PRINCE2® methodology means its applications are extensive and that it can work in projects of any size, complexity or industry. Candidates will be taught how to tailor the methodology, whilst adhering to its founding principles, themes and processes, enabling them to effectively lead projects regardless of scenario or project environment. The exam fee is included in the price.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanról, filozófiájáról és képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertant, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik. A vizsga díját a tanfolyam díja tartalmazza.

Az agilis módszertanok alkalmazása manapság egyre több projekt során elkerülhetetlen. Ezek alkalmazására több elméleti módszer is szolgál, azonban a legtöbb esetben a piaci környezetben működő csapatok felteszik azt a kérdést, hogy rendben, de ez a gyakorlatban hogyan valósulhat meg?

A hatalmas sikernek köszönhetően saját fejlesztésű projektszimulációnkat nyílt program formában is elindítottuk, hogy még több projektmenedzser, product owner, vagy scrum master kapjon egy részletes, saját tapasztalaton nyugvó folyamatot és eszköztárat e kérdés megválaszolására.

Képzésünk célja, hogy átfogó képet adjunk a Scrum Master szerepkör működéséről, az alkalmazható eszköztárról. Ezt programunk résztvevőjeként egy életszerű folyamat során konkrét helyzetszimulációkon keresztül tapasztalhatod meg és próbálhatod ki.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-03-11  (március 11-12.-online távoktatás (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-03-01

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Első oktatási nap:

2021-04-22  (április 22-23.-tantermi (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-04-16

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is