fbpx

PMP® - Project Management Professional akkreditált vizsgafelkészítő program

Tanfolyam kódja:
MFPMP2
Tanfolyam hossza:
35 tanóra, többféle ütemezésben (hetente 1 nap péntekenként vagy szombatonként vagy akár egymás utáni napokon), részletekért ld. az időpontokat jobbra
Ára:
240 000 Ft + Áfa
Akciók:

PM kedvezmény

Rövid ismertetés:

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

Előfeltételek:
  • Felsőfokú végzettségűek esetében: 4.500 óra gyakorlat összesen az öt PM folyamat csoportban (projekt feladatok vezetése), 36 hónap PM gyakorlat az utóbbi hat évben;
  • Középfokú végzettségűek esetében: 7.500 óra gyakorlat összesen az öt PM folyamat csoportban (projekt feladatok vezetése), 60 hónap PM gyakorlat az utóbbi nyolc évben;
  • Továbbá - mindkét kategória esetén: 35 nettó ("kontakt") óra dokumentált részvétel PM képzésen.
Kiknek ajánljuk?

Projektvezetők és projekt adminisztrátorok számára.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

 

Ez a tanfolyam e-learning formában is elérhető!


Az 1969-es alapítású Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, a minősítéseik megszerzése garantálja, hogy az Ön szaktekintélyét világszerte elismerik. A Project Management Professional (PMP) minősítés a projektmenedzserek által elérhető legmagasabb szintű szakmai minősítés, mellyel világszinten több, mint 800.000 fő rendelkezik.


Tematika

1. A MINŐSÍTÉS ÉS A VIZSGA BEMUTATÁSA

1.1. PMI és minősítések
1.2. Előfeltételek
1.3. Vizsga és jelentkezés menete, tippek, trükkök

 

2. A PMI ITERATÍV PROJEKTMENEDZSMENT METODOLÓGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA

2.1. Projektek, programok és projekt-portfóliók, operatív feladatok
2.2. Általános projektmenedzsment megközelítések, módszertani irányok (waterfall, agilis)
2.3. Szerepkörök, felelősségi körök, mit kell ma egy projektvezetőnek tudnia?
2.4. Szervezeti típusok a projektmenedzsment tükrében
2.5. PMI iteratív metodológia bemutatása, PMBOK mátrix

 

3. PROJEKT KEZDEMÉNYEZÉS FOLYAMATCSOPORT

3.1. Projekteket megelőző tevékenységek, business case, project business documents
3.2. Mit nevezünk projekt sikernek? Mi a különbség a projektmenedzsment és a termék siker között?
3.3. Projekt charter tartalma, inputok
3.4. Stakeholder azonosítás és elemzés, inputok, technikák és outputok

 

4. PROJEKTTERVEZÉS FOLYAMATCSOPORT

4.1. Integráció menedzsment, projektmenedzsment terv
4.2. Projekt scope, követelmények kidolgozása, feladatlebontás, terjedelem dokumentálása, a projekt védelme a kontrollálatlan scope kiterjesztés ellen – Hogyan minimalizáljuk annak esélyét, hogy a megrendelő nem fizetett többletfunkcionalitást igényeljen?
4.3. Ütemterv kialakítása, folyamatai, hálótervezés, logikai kapcsolatok
4.4. Költségtervezés, tartalékok, becslési technikák
4.5. Minőségmenedzsment megtervezése, eszközök
4.6. Erőforrások megtervezése
4.7. Kommunikációs terv
4.8. Kockázatmenedzsment, kvalitatív és kvantitatív elemzések, kezelési stratégiák
4.9. Beszállítókkal való együttműködés megtervezése, mi kell ahhoz, hogy pontos ajánlatot kapjunk a potenciális beszállítóktól, alvállalkozóktól?
4.10. Stakeholder kezelés tervezése

 

5. PROJEKTVÉGREHAJTÁS FOLYAMATCSOPORT

5.1. Projekt munka irányítása
5.2. Projekt tudásmenedzsmentje
5.3. Projektminőség menedzsment, projektauditok és folyamat minőségbiztosítás
5.4. Erőforrás menedzsment, csapat irányítása, fejlesztése, motiváció
5.5. Kommunikáció menedzsmentje
5.6. Beszállítók kiválasztása, szerződéstípusok
5.7. Stakeholderek kezelése

 

6. PROJEKT NYOMON KÖVETÉS ÉS FELÜGYELET FOLYAMATCSOPORT

6.1. Projekt munka felügyelete, riporting
6.2. Változásmenedzsment
6.3. Scope felügyelete és átadás-átvétel
6.4. Ütemezés és költségek felügyelete, megtermelt érték számítás
6.5. Termék minőségének ellenőrzése
6.6. Kommunikáció nyomon követése
6.7. Erőforrás felügyelet
6.8. Kockázatok nyomon követése
6.9. Beszállítók beszámoltatása és stakeholderekkel való együttműködés nyomon követése

 

7. PROJEKTZÁRÁS FOLYAMATCSOPORT

7.1. Projekt, projekt fázis zárása
7.2. Visszamérés, értékelés, garancia és átadás-átvétel a fenntartási szakaszra

 

8. PMI ETIKAI KÓDEX ISMERTETÉSE

9. EGYÉNI TANULÁST SEGÍTŐ ESZKÖZÖK, DOKUMENTUMOK ÁTADÁSA (ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZATOK, MINTAKÉRDÉSEK A VIZSGÁHOZ)

10. MINTAVIZSGA KITÖLTÉSE (4 ÓRA, 200 KÉRDÉS)

11. KITÖLTÖTT MINTAVIZSGA KÖZÖS KIÉRTÉKELÉSE

12. EGYÉNI KONZULTÁCIÓ IGÉNY ESETÉN A SIKERES VIZSGÁIG

Kapcsolódó vizsgák:

A PMP vizsga 200 tesztkérdésből áll, mely kitöltésére 4 óra áll rendelkezésre. Vizsga minden héten több alkalommal tehető a BME “Z” épületében.

A tesztkérdések jellemzően különböző szituációkat írnak le, melyek megválaszolásához nem elegendő az elméleti tudásanyag ismerete. Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy készen állsz-e a vizsgára, teszteld le tudásod mintakérdéseink segítségével.

A 200 kérdéses mintavizsga mellett a képzés során témakörönként mintatesztek (kb. 120 kérdés) kerülnek megoldásra, közös értékelésre, valamint átadásra kerül további (több, mint 500) az éles vizsgához hasonló mintakérdés, melyek megoldásával a sikeres vizsga esélye tovább növelhető.

 

A képzés a ProMan Consultinggal együttműködésben valósul meg.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

This is an official APMG Agile Project Management Foundation course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exam that our students can take at the end of the training.

This is an official APMG Agile Project Management Foundation and Practitioner course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exams that our students can take at the end of the training.

Az agilis módszertanok alkalmazása manapság egyre több projekt során elkerülhetetlen. Ezek alkalmazására több elméleti módszer is szolgál, azonban a legtöbb esetben a piaci környezetben működő csapatok felteszik azt a kérdést, hogy rendben, de ez a gyakorlatban hogyan valósulhat meg?

A hatalmas sikernek köszönhetően saját fejlesztésű projektszimulációnkat nyílt program formában is elindítottuk, hogy még több projektmenedzser, product owner, vagy scrum master kapjon egy részletes, saját tapasztalaton nyugvó folyamatot és eszköztárat e kérdés megválaszolására.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A PMP® képzés során a hallgatók megismerik azt az 5 folyamat-csoportot és 10 tudásterületet a hozzájuk tartozó készségekkel együtt, amelyek elengedhetetlenek a sikeres projektvezetés megvalósításához. Az e-learning lehetővé teszi, hogy a hallgatók saját elfoglaltságaikhoz igazodva, nekik megfelelő ütemben sajátíthassák el a tudásanyagot. 

Az e-learning célja, hogy hallgatóink megismerjék a PRINCE2® módszertanát és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melyet Oktatóközpontunk szervezésében tudnak letenni. Az e-learning csomag egyszeri vizsgalehetőséget tartalmaz.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink megismerjék a PRINCE2® módszertant és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik.

A program célja, hogy hallgatóink az e-learning oktatás igénybevételével időt és pénzt spórolva, rövid idő alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést megszerezzék. A vizsgákra Oktatóközpontunkban kell jelentkeznie minden hallgatónknak. Az e-learning csomag egyszeri Foundation és egyszeri Practitioner vizsgalehetőséget tartalmaz.

A képzési program célja, hogy résztvevőink 5 napos oktatáson való részvételükkel időt és pénzt spórolva, 1 hét leforgása alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést szerezzenek.

Az e-learning célja, hogy hallgatóink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanáról, filozófiájáról, képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertanát, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melyet Oktatóközpontunk szervezésében tudnak letenni. Az e-learning csomag egyszeri vizsgalehetőséget tartalmaz. 

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanról, filozófiájáról és képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertant, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik.

A tanfolyam célja az elterjedt projektvezetési módszertanok bemutatása és összehasonlítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált módszertanok elméleti hátterébe és megismerik a széles körben használt metodológiák fontosabb elemeit is.

Képzésünk célja, hogy átfogó képet adjunk a Scrum Master szerepkör működéséről, az alkalmazható eszköztárról. Ezt programunk résztvevőjeként egy életszerű folyamat során konkrét helyzet szimulációkon keresztül tapasztalhatja meg és próbálhatja ki.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-10-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-09-23
Akciók:

Első oktatási nap:

2019-11-09  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-10-28
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is