Microsoft Excel makró programozás

Tanfolyam kódja:
MFVBX2
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
49 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

Előfeltételek:

Excel haladó felhasználói tudás, függvények használatának ismerete (képletek működése, abszolút és relatív hivatkozások, tartományok stb.), fájl (megnyitás, mentés, mentés másként stb.) és szerkesztő műveletek (kijelölési technikák, másolás, kivágás, beillesztés stb.) gyors és magabiztos használata, táblázatok létrehozása, szűrése, rendezése. Programozási ismeret bármilyen nyelven előnyt jelent, de nem előfeltétel.

Kiknek ajánljuk?

Microsoft Office felhasználóknak, akiknek az Excel hagyományos lehetőségei már nem elegendőek.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

A kurzus célja, hogy azon szakemberek, akik már magas szinten kezelik az Excel „hagyományos” eszközeit (formázás, függvények, kimutatások, grafikonok), megtanulják a felhasználóbarát grafikus vezérlők használatát és alapszintű VBA programozási készségeket sajátítsanak el.

 

Tematika:

1. VIZUÁLIS VEZÉRLŐESZKÖZÖK

1.1. Bevezetés

1.2. Visual Basic eszköztár áttekintése

1.3. Control Toolbox

1.4. Vezérlő tulajdonságok, metódusok és események

1.5. Fontosabb vezérlők ismertetése

 

2. MAKRÓK RÖGZÍTÉSE ÉS FUTTATÁSA

2.1. Bevezetés

2.2. Biztonsági beállítások

2.3. Makró rögzítése

2.4. Makró futtatása

2.5. Makró módosítása

 

3. VBA FEJLESZTŐKÖRNYEZET

3.1. Visual Basic for Applications

3.2. Fejlesztőkörnyezet

3.3. Project Explorer

3.4. Properties

3.5. Object Browser

3.6. Programkód ablak

3.7. Programok végrehajtása

3.8. Debug

 

4. EXCEL OBJEKTUMOK

4.1. Component Object Model

4.2. Események

4.3. Objektumok és Class module

4.4. Dokumentumok

4.5. Munkafüzetek

4.6. Cellák, tartományok

4.7. Értékek, képletek kezelése

4.8. Betűtípus és formázás

4.9. Értékek megjelenítése

4.10.  Események használata

4.11. Excel indítása külső programból

 

5. PROGRAMOZÁSI ALAPOK

5.1. Alapfogalmak

5.2. Programozás szintjei

5.3. Fordító és értelmező

5.4. Utasítás

5.5. Soremelés és sortörés

5.6. Változók

5.7. Adattípusok

5.8. Konstansok

5.9. Operátorok

5.10. With parancs

 

6. PROGRAMOZÁSI EGYSÉGEK

6.1. Modulok

6.2. Munkalapok

6.3. Excel Add-In

6.4. Függvények

6.5. Eljárások

6.6. Paraméterátadás

6.7. Láthatóság

6.8. Másik eljárás meghívása

6.9. Azonnali kilépés egységekből

 

7. PROGRAMOZÁSI SZERKEZETEK

7.1. Feltételek

7.2. Feltételes elágazások – If

7.3. Feltételes elágazások – If Else

7.4. Feltételes elágazások – If ElseIf

7.5. Többszörös elágazások – Select Case

7.6. Ciklusok

7.7. For ciklus

7.8. For Each ciklus

7.9. Do Loop ciklus

7.10. Ciklusok egymásba ágyazása

7.11. Ugrások

7.12. Hibakezelés

 

8. VISUAL BASIC FÜGGVÉNYEK

8.1. Függvény típusok

8.2. Saját függvények használata Excelben

8.3. Numerikus függvények

8.4. Szövegkezelő függvények

8.5. Dátumkezelő függvények

8.6. Konverziós függvények

8.7. Információs függvények

8.8. MsgBox függvény

8.9. GetOpenFileName, GetSaveAsFileName

 

9. TÖMBÖK HASZNÁLATA

9.1. Tömb fogalma

9.2. Tömb deklarációja

9.3. Tömb méretének meghatározása

9.4. Dimenziók lekérdezése

9.5. Eljárások dinamikus paraméterszámmal

 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a Microsoft Access professzionális lehetőségeit. Megtanulják az Access adatbázisok funkcióinak tetszőleges kiterjesztését a Visual Basic for Applications (VBA) programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, képletek és egyszerűbb függvények használata, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő alapvető Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel professzionális használatát, elsősorban a függvényekre, kimutatásokra, nagy és komplex adattáblák kezelésére koncentrálva. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetett gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges (programozást nem igénylő) professzionális Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

A legelterjedtebb projektvezetési segédeszköz bemutatása gyakorlati példák segítségével.

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a pénzügyek, a bankinformatika, a számvitel és az államigazgatás alapjaival. Elsősorban ezeken a területeken dolgozó informatikusoknak szól, de várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2018-11-07  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-10-26
Akciók:

Első oktatási nap:

2018-12-17  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-12-07
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is