fbpx

Microsoft Access alkalmazás alapok

Tanfolyam kódja:
MFACC1
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
49 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

 

Kiknek ajánljuk?

Olyan Microsoft Office felhasználóknak, akik rendelkeznek számítástechnikai ismerettel, de még kezdők az Access adatbázis-kezelő program használatában.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:
Tematika:

1. ADATBÁZIS ALAPISMERETEK

1.1. Adatbázis alapfogalmai
1.2. Adatbázis szerkezetek
1.3. Relációs adatmodell alapfogalmai
1.4. Az adatbázis-kezelők legfontosabb feladatai

 

2. ADATBÁZISOK TERVEZÉSE

2.1. Általános tervezési elvek
2.2. Táblák
2.3. Mezők
2.4. Adattípusok meghatározása
2.5. Indexelés
2.6. Elsődleges kulcs
2.7. Normalizálás
2.8. Kapcsolatok meghatározása, kapcsol
2.9. Mezőtulajdonságok

 

3. MS ACCESS ALAPJAI

3.1. A program indítása
3.2. Adatbázis megnyitása
3.3. Új adatbázis létrehozása
3.4. Az Access adatbázis részei, objektumai: táblák, lekérdezések, űrlapok, jelentések, lapok, makrók és modulok
3.5. Alapműveletek objektumokkal

 

4. TÁBLÁK KEZELÉSE, ADATMŰVELETEK

4.1. Adattábla létrehozása
4.1.1. Adatok beírásával
4.1.2. Tervezéssel
4.1.3. Importálással
4.2. Meglévő táblák megtekintése, szerkesztése
4.3. Adatbevitel
4.4. Rekordok kezelése
4.4.1. Új rekord
4.4.2. Módosítás
4.4.3. Törlés
4.5. Tábla szerkezetének módosítása
4.5.1. Mező mozgatása, másolása
4.5.2. Új mező beszúrása
4.5.3. Mező törlése
4.5.4. Mezőnév megváltoztatása
4.5.5. Adattípusok módosítása
4.5.6. Beviteli maszkok
4.5.7. Érvényességi szabályok
4.6. Tábla másolása, átnevezése, törlése
4.7. Rekordok keresése, cseréje
4.8. Rekordok rendezése
4.9. Rekordok szűrése

 

5. KAPCSOLATOK

5.1. Kapcsolatok fogalma, jelentősége
5.2. Kapcsolatok kialakítása
5.3. Kapcsolatjellemzők módosítása
5.4. Kapcsolt táblák használata

 

6. LEKÉRDEZÉSEK

6.1. Lekérdezés nézetek
6.2. Lekérdezések típusai
  6.2.1. Választó lekérdezés
  6.2.2. Kereszttáblás lekérdezés
  6.2.3. Táblakészítő lekérdezés
  6.2.4. Frissítő lekérdezés
  6.2.5. Hozzáfűző lekérdezés
  6.2.6. Törlő lekérdezés
6.3. Lekérdezések létrehozása
  6.3.1. Varázslóval
  6.3.2. Tervező nézetben
6.4. Rendezési szempont megadása
6.5. Lekérdezések frissítése, futtatása
6.6. Lekérdezések módosítása
6.7. Lekérdezések törlése

 

7.  SZŰRÉSEK A LEKÉRDEZÉSBEN

7.1. Feltételek meghatározása
7.2. Operátorok
7.3. Több mezőtől függő feltételek: ÉS, VAGY kapcsolat
7.4. Számított kifejezések
7.5. Kifejezés-szerkesztő
7.6. Szélsőértékű rekordok kiválogatása
7.7. Összesítések a lekérdezésben
  7.7.1. Összes rekord alapján
  7.7.2. Rekordcsoportok alapján
7.8. Paraméteres lekérdezések

 

8. ŰRLAPOK

8.1. Űrlap fogalma, felépítése, felhasználhatósága
8.2. Űrlap létrehozása
8.3. Űrlap nézetei
8.3.1. Tervező nézet
8.3.2. Adatlap nézet
8.4. Űrlaptervezés
8.5. Adatbevitel űrlappal
8.6. Szűrés űrlappal
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Microsoft SQL szerver Transact SQL nyelv alapjaival. Ennek a tudásnak a segítségével képet kaphatnak az Microsoft SQL Server T-SQL - alapok tanfolyamunkról is, melynek ez az 1 napos online webinárium az ízelítője.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a Microsoft Access professzionális lehetőségeit. Megtanulják az Access adatbázisok funkcióinak tetszőleges kiterjesztését a Visual Basic for Applications (VBA) programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, egyszerűbb függvények használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a táblázatkezelés alapjait.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel haladó szintű használatát: függvények egymásba ágyazása, kétdimenziós keresés, szöveg és dátum függvények egymásba ágyazása, kimutatások felépítése, két tengelyes diagramok létrehozása, egymásra épülő dinamikus listák létrehozása, makrók alapszintű használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetettebb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel középszintű használatát: hivatkozások, függvények egymásba ágyazása, szöveg és dátum függvények, bonyolultabb kereső függvények gyakorlása, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

 

A legelterjedtebb projektvezetési segédeszköz bemutatása gyakorlati példák segítségével.

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

 A nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben még több megfelelő felkészültségű projektvezetőre lesz szükség. A megfelelő utánpótlás érdekében a módszertani ismeretek fejlesztése és a nemzetközileg is elismert terminológia alkalmazása mára alapelvárás lett.

Az 1969-es alapítású Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, a minősítéseik megszerzése garantálja, hogy a tudásodat világszerte elismerik.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

Az agilis módszertanok alkalmazása manapság egyre több projekt során elkerülhetetlen. Ezek alkalmazására több elméleti módszer is szolgál, azonban a legtöbb esetben a piaci környezetben működő csapatok felteszik azt a kérdést, hogy rendben, de ez a gyakorlatban hogyan valósulhat meg?

A hatalmas sikernek köszönhetően saját fejlesztésű projektszimulációnkat nyílt program formában is elindítottuk, hogy még több projektmenedzser, product owner, vagy scrum master kapjon egy részletes, saját tapasztalaton nyugvó folyamatot és eszköztárat e kérdés megválaszolására.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2021-09-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-30

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2021-12-15  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-12-06

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is