fbpx

Microsoft Excel alkalmazás alapok

Tanfolyam kódja:
MFEXCEL1
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
49 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, képletek és egyszerűbb függvények használata, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő alapvető Excel képességeket.

Előfeltételek:

A tanfolyamon való részvétel nem igényel előzetes Excel ismereteket.

Kiknek ajánljuk?

Olyan Microsoft Office felhasználóknak, akik még kezdők, azokank is, akik a programot már használják, de több funkciót, lehetőséget szeretnének megismerni, illetve a régi Excel ismereteiket felfrissíteni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Összeállítottunk két, 20-20 kérdésből álló tesztsort, melyek kitöltői leellenőrizhetik, hogy milyen szinten ismerik az Excel programot.

Kattins IDE az alapok kérdéssorért! Hogyha a haladó tesztet is kitöltenéd, ITT éred el! 


A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő alapvető Excel képességeket. Alap és haladó Excel tanfolyamunk tematikája hasonló, de az ismereteket más tudásszinten, eltérő mélységben és nehézségi fokú gyakorlatokon keresztül tárgyalják. Zárt céges Excel képzéseinkhez egyedi igényekre testreszabott tananyagot készítünk és online, ingyenesen kitölthető tudásszint felmérőt biztosítunk, amely segít a csoportok megfelelő kialakításában. A tanfolyam az ismereteket pénzügyi – számviteli területekből vett példákon keresztül mutatja be, a témák általában egyszerű pénzügyi listákkal kapcsolatos műveleteken alapulnak, a feldolgozástól kezdve a végeredmények grafikus prezentálásáig.

Tematika:

1. EXCEL VÁLTOZATAI ÉS TOVÁBBI ALKALMAZÁSOK

1.1. Az Excel változatai
1.2. Információforrások
1.3. További alkalmazások
1.4. Online alkalmazások

 

2. A TÁBLÁZATKEZELÉS ALAPJAI

2.1. Az Excel ablak felépítése
2.2. A menüszalag használata
2.3. Gyorselérési eszköztár használata
2.4. Excel munkafüzet létrehozása
2.5. Adatbevitel, adattípusok
2.6. Helyesírás ellenőrzés
2.7. Kijelölési lehetőségek
2.8. Másolás és mozgatás
2.9. Fájl műveletek a Backstage nézetben
2.10. Nyomtatás
2.11. Excel képernyő nézetek
2.12. Munkalapok kezelése (beszúrás, törlés, elrejtés)

 

3. TÁBLÁZATOK SZERKESZTÉSE, FORMÁZÁSA

3.1. Oszlopok, sorok beszúrása, törlése
3.2. Másolás, áthelyezés
3.3. Oszlopszélesség és sormagasság beállítása
3.4. Formázás táblázatként

 

4. CELLÁK FORMÁZÁSA

4.1. Betűtípusok
4.2. Cellák egyesítése
4.3. Cellatartalom igazítása
4.4. Számformátumok
4.5. Cellák szegélyezése, mintázata
4.6. Formázás cellastílusokkal

 

5. SOROZATOK

5.1. Sorozatkészítés
5.2. Számtani sorozatok
5.3. Dátum sorozatok
5.4. Beépített sorozatok

 

6. HIVATKOZÁSOK, KÉPLETEK, OPERÁTOROK

6.1. Matematikai műveletek, operátorok
6.2. Szerkesztőléc
6.3. Cella- és tartományhivatkozások
6.4. Függvények használata
6.5. Képletellenőrzés
6.6. Egyszerűbb függvények: SZUM, ÁTLAG, MIN, MAX

 

7. FÜGGVÉNYEK

7.1. Matematikai: SZUMHA, SZORZATÖSSZEG, KEREKÍTÉS
7.2. Dátumkezelő: MA, ÉV, HÓNAP, NAP, DÁTUM
7.3. Statisztikai: DARAB, DARAB2, DARABTELI
7.4. Logikai: HA
7.5. Kereső: FKERES, VKERES

 

8. DIAGRAMOK

8.1. Diagram részei
8.2. Diagramtípusok
8.3. Diagram készítése és formázása
8.4. Értékgörbék

 

9. ADATKEZELÉS AZ EXCELBEN

9.1. Táblázat létrehozása
9.2. Rendezés
9.3. Szűrés

 

10. OLDALBEÁLLÍTÁS ÉS NYOMTATÁS

10.1. Lap elrendezése nézet
10.2. Oldalbeállítások
10.3. Élőfej és élőláb
10.4. Munkafüzet nyomtatása
 
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

Az agilis módszertanok alkalmazása manapság egyre több projekt során elkerülhetetlen. Ezek alkalmazására több elméleti módszer is szolgál, azonban a legtöbb esetben a piaci környezetben működő csapatok felteszik azt a kérdést, hogy rendben, de ez a gyakorlatban hogyan valósulhat meg?

A hatalmas sikernek köszönhetően saját fejlesztésű projektszimulációnkat nyílt program formában is elindítottuk, hogy még több projektmenedzser, product owner, vagy scrum master kapjon egy részletes, saját tapasztalaton nyugvó folyamatot és eszköztárat e kérdés megválaszolására.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a Microsoft Access professzionális lehetőségeit. Megtanulják az Access adatbázisok funkcióinak tetszőleges kiterjesztését a Visual Basic for Applications (VBA) programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel professzionális használatát, elsősorban a függvényekre, kimutatásokra, nagy és komplex adattáblák kezelésére koncentrálva. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetett gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges (programozást nem igénylő) professzionális Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagymennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

A legelterjedtebb projektvezetési segédeszköz bemutatása gyakorlati példák segítségével.

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a pénzügyek, a bankinformatika, a számvitel és az államigazgatás alapjaival. Elsősorban ezeken a területeken dolgozó informatikusoknak szól, de várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

A nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben még több megfelelő felkészültségű projektvezetőre lesz szükség. A megfelelő utánpótlás érdekében a módszertani ismeretek fejlesztése és a nemzetközileg is elismert terminológia alkalmazása mára alapelvárás lett.

Az 1969-es alapítású Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, a minősítéseik megszerzése garantálja, hogy a tudásodat világszerte elismerik.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-04-23  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-04-11

Oktatók:

Akciók:

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is

Hallgatóink mondták