fbpx

Microsoft Excel Power Pivot online

Tanfolyam kódja:
MFPOWPIV
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:

39 500 Ft + Áfa helyett 29 500 Ft + Áfa

Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagy mennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

Előfeltételek:

Microsoft Excel haladó felhasználói szintű ismerete. Előnyt jelent a Pivot táblák valamint az adatbázisok kezelésének ismerete.

Kérjük, töltsd ki 25 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel leellenőrizheted, hogy milyen szinten ismered az Excel programot, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani. 

Kattints IDE a kérdéssorért! 

Kiknek ajánljuk?

Power Pivot tanfolyamunkat kontrollereknek, elemzőknek, pénzügyi és gazdasági szakembereknek, vezetőknek és döntéshozóknak, projektvezetőknek ajánljuk. Minden Excellel dolgozó szakembernek, akinek feladata nagy mennyiségű adatok kezelése, kimutatások és jelentések készítése nemritkán a teljes vállalati adatbázis tábláiból. Power Pivot tanfolyamunkon megismerhetik a többtáblás adatkezelés lehetőségeit, a hatékonyabb adatelemzést és adatmodellezést.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

 

Tanfolyamunk elvégzésével a résztvevők önállóan, saját eszközeik segítségével (Excel, PP, böngésző) képesek lesznek összeállítani és karbantartani olyan adatbázis alapú üzleti alkalmazásokat- mini BI rendszereket-, amelyek döntéstámogatási célt szolgálnak.

Power Pivot

 

Tematika

1. BEVEZETÉS A POWER PIVOT ESZKÖZ HASZNÁLATÁBA

1.1. Alapfogalmak
  1.1.1. Az önkiszolgáló BI helye a vállalat döntéstámogatói rendszerei között
  1.1.2. Adatbázis kezelési alapok (adatbázis, tábla, táblák kapcsolata, Query, SQL, View)
  1.1.3. Több táblás adatbázisok Excelben
  1.1.4. Táblák összekapcsolásának problémái (Vlookup)
1.2. A Pivot táblák áttekintése, a Pivot táblák adatforrásainak előkészítése

2. A POWER PIVOT SZERKEZETE, FELÉPÍTÉSE

2.1. A Power Pivot telepítése
2.2. Azonosságok és különbségek az Excel azonos funkciójához képest
2.3. Az Excel és a Power Pivot összehasonlítása, működésbeli különbségeinek áttekintése

3. ADATBÁZIS ÉPÍTÉS

3.1. Kapcsolatok az adatáttöltésekhez
  3.1.1. Adatok betöltése Excel munkalapról
  3.1.2. Adatok betöltése más adatforrásból (text, Excel, Access)
3.2. Táblák közötti kapcsolatok, adathalmazok összekapcsolása
3.3. DAX: a PowerPivot modellező nyelve
  3.3.1. Explicit és implicit számított mezők létrehozása
  3.3.2. Néhány gyakran használt DAX függvény bemutatása
3.4. Fő teljesítménymutatók (KPI) készítése
 

4. MENTÉSEK ÉS ADATFRISSÍTÉSEK

5. KIMUTATÁS KÉSZÍTÉS

5.1. Kimutatások, több forrástábla egy kimutatásban
5.2. Dashboard
  5.2.1. A pivot tábla formázása
  5.2.2. Szeletelők használata
  5.2.3. Feltételes formázás használata dashboard-okon
  5.2.4. Értékgörbék használata dashboard-okon
  5.2.5. Kombinált grafikon készítése
5.3. KOCKA() függvények generálása a Pivot tábla segítségével
5.4. Interaktív kartogramok, buborékdiagramok készítése

6. POWER VIEW JELENTÉSEK

6.1. Animált és interaktív diagramok

 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Integration Services használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Reporting Services használatát, az egyszerűbb és összetettebb jelentések készítését, jelentésmodell létrehozását illetve a programozott jelentések beállítását.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, egyszerűbb függvények használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a táblázatkezelés alapjait.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel haladó szintű használatát: függvények egymásba ágyazása, kétdimenziós keresés, szöveg és dátum függvények egymásba ágyazása, kimutatások felépítése, két tengelyes diagramok létrehozása, egymásra épülő dinamikus listák létrehozása, makrók alapszintű használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetettebb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel középszintű használatát: hivatkozások, függvények egymásba ágyazása, szöveg és dátum függvények, bonyolultabb kereső függvények gyakorlása, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Answers eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Publisher eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence alapfogalmait és az Enterprise Edition változatban létrehoznak egy valódi BI rendszert, beleértve a fizikai, üzleti és jelentéskészítési modell elkészítését is.

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Analysis Services, az OLAP technikák és adatbányászati modellek használatát.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-05-28  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-05-21

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-07-16  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-07-09

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-09-17  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-09-10

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-11-26  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-19

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is