Microsoft Excel Power Pivot

Tanfolyam kódja:
MFPOWPIV
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
29 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Online kedvezmény

Rövid ismertetés:

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagymennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

Előfeltételek:

Microsoft Excel haladó felhasználói szintú ismerete. Előnyt jelent a Pivot táblák valamint az adatbázisok kezelésének ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Power Pivot tanfolyamunkat kontrollereknek, elemzőknek, pénzügyi és gazdasági szakembereknek, vezetőknek és döntéshozóknak, projektvezetőknek ajánljuk. Minden Excellel dolgozó szakembernek, akinek feladata nagy mennyiségű adatok kezelése, kimutatások és jelentések készítése nemritkán a teljes vállalati adatbázis tábláiból. Power Pivot tanfolyamunkon megismerhetik a többtáblás adatkezelés lehetőségeit, a hatékonyabb adatelemzést és adatmodellezést.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Összeállítottunk két, 20-20 kérdésből álló tesztsort, melyek kitöltői leellenőrizhetik, hogy milyen szinten ismerik az Excel programot.

Kattins IDE az alapok kérdéssorért! Hogyha a haladó tesztet is kitöltenéd, ITT éred el! 


Tanfolyamunk elvégzésével a résztvevők önállóan, saját eszközeik segítségével (Excel, PP, böngésző) képesek lesznek összeállítani és karbantartani olyan adatbázis alapú üzleti alkalmazásokat- mini BI rendszereket-, amelyek döntéstámogatási célt szolgálnak.

Power Pivot

Tematika

1. BEVEZETÉS A POWER PIVOT ESZKÖZ HASZNÁLATÁBA

1.1. Alapfogalmak
  1.1.1. Az önkiszolgáló BI helye a vállalat döntéstámogatói rendszerei között
  1.1.2. Adatbázis kezelési alapok (adatbázis, tábla, táblák kapcsolata, Query, SQL, View)
  1.1.3. Több táblás adatbázisok Excelben
  1.1.4. Táblák összekapcsolásának problémái (Vlookup)
1.2. A Pivot táblák áttekintése, a Pivot táblák adatforrásainak előkészítése

2. A POWER PIVOT SZERKEZETE, FELÉPÍTÉSE

2.1. A Power Pivot telepítése
2.2. Azonosságok és különbségek az Excel azonos funkciójához képest
2.3. Az Excel és a Power Pivot összehasonlítása, működésbeli különbségeinek áttekintése

3. ADATBÁZIS ÉPÍTÉS

3.1. Kapcsolatok az adatáttöltésekhez
  3.1.1. Adatok betöltése Excel munkalapról
  3.1.2. Adatok betöltése más adatforrásból (text, Excel, Access)
3.2. Táblák közötti kapcsolatok, adathalmazok összekapcsolása
3.3. DAX: a PowerPivot modellező nyelve
  3.3.1. Explicit és implicit számított mezők létrehozása
  3.3.2. Néhány gyakran használt DAX függvény bemutatása
3.4. Fő teljesítménymutatók (KPI) készítése

4.MENTÉSEK ÉS ADATFRISSÍTÉSEK

5. KIMUTATÁS KÉSZÍTÉS

5.1. Kimutatások, több forrástábla egy kimutatásban
5.2. Dashboard
  5.2.1. A pivot tábla formázása
  5.2.2. Szeletelők használata
  5.2.3. Feltételes formázás használata dashboard-okon
  5.2.4.Értékgörbék használata dashboard-okon
  5.2.5. Kombinált grafikon készítése
5.3. KOCKA() függvények generálása a Pivot tábla segítségével
5.4. Interaktív kartogramok, buborékdiagramok készítése

6. POWER VIEW JELENTÉSEK

6.1. Animált és interaktív diagramok
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, képletek és egyszerűbb függvények használata, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő alapvető Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel professzionális használatát, elsősorban a függvényekre, kimutatásokra, nagy és komplex adattáblák kezelésére koncentrálva. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetett gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges (programozást nem igénylő) professzionális Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Analysis Services, az OLAP technikák és adatbányászati modellek használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Integration Services használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Reporting Services használatát, az egyszerűbb és összetettebb jelentések készítését, jelentésmodell létrehozását illetve a programozott jelentések beállítását.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Answers eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Publisher eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence alapfogalmait és az Enterprise Edition változatban létrehoznak egy valódi BI rendszert, beleértve a fizikai, üzleti és jelentéskészítési modell elkészítését is.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2018-09-28  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-09-17
Akciók:

A tanfolyam ugyan még nem indult el, de a jelentkezési határidő lejárt. Hívd ügyfélszolgálatunkat, hátha még tudunk helyet biztosítani!


Első oktatási nap:

2018-10-26  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-10-15

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2018-11-23  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-11-12

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2018-12-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2018-12-03

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is