fbpx

Oracle BI Repository készítése online

Tanfolyam kódja:
MFOBI3
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
199 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence alapfogalmait és az Enterprise Edition változatban létrehoznak egy valódi BI rendszert, beleértve a fizikai, üzleti és jelentéskészítési modell elkészítését is.

Előfeltételek:

SQL alapok ismerete

Kérjük, segítsd munkánkat, és töltsd ki 20 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel Te is leellenőrizheted, milyen szintű SQL ismeretekkel rendelkezel, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani.

Kattints IDE a kérdéssorért!

Kiknek ajánljuk?

Alkalmazásfejlesztõknek és tervezõknek, elemzõknek és mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a Business Intelligence területtel

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Oracle SQL tanfolyamok

A BI Server a központi eleme a Business Intelligence Suite Enterprise Edition rendszernek. BI Server a repository az elérhető adatkörök legmagasabb szintű felosztása. A BI Server Administrator eszközben lehet előállítani ezeket a repository egységeket.

A tanfolyamon a hallgatók egy konkrét BI alkalmazás felépítésén keresztül a gyakorlatban sajátítják el a repository létrehozásához szükséges ismereteket. Az alábbi három réteghez tartozó funkciókon megyünk végig a tanfolyamon.

A legalsó a fizikai réteg. Itt a különféle adatkörökhöz való kapcsolódási pontokat kell megadnunk: akár az összes elérhető adatforrást felsorolhatjuk. Ezen a szinten még fizikai táblákkal és lekérdezésekkel van dolgunk. Ezekhez mező listát állíthatunk be és összekapcsolási lehetőségeket. A táblákat tudjuk importálni bármely alkalmazásból. A lekérdezések során az egyszer már beolvasott adatokat átmeneti tárolóba helyezhetjük (cache). Időzítéseket helyezhetünk el, ezekkel a rendszer automatikusan ellenőrzi a táblák megváltozását és újraépíti a gyorsítótárat.

A középső az üzleti modell és leképező réteg. Itt már logikai táblákkal és azok kapcsolataival dolgozunk. Hierarchiákat adhatunk meg, amelyek mentén az adatok csoportosíthatók (aggregálások). Számított mezőket is elhelyezhetünk a logikai táblákban és gyakorlatilag bármilyen leképezést készíthetünk, ami a fizikai táblákban tárolt adatokból könnyebben értelmezhető információt készít. Továbbá paramétereket helyezhetünk el, amelyek bárhol szerepelhetnek és így a lekérdezett adatokat egyszerűen tudjuk változtatni a meta adatok módosítása nélkül.

A legfelső a prezentációs réteg. Itt az üzleti modellben meghatározott adatokhoz tudunk megjelenítési formákat rendelni. A logikai táblákat katalógusokba rendezhetjük, minden felhasználói csoport számára a számára fontos adatköröket összegyűjtve. Minden ilyen katalógus elemhez (akár egyes oszlopokhoz is) külön meghatározhatjuk a hozzáférési jogosultságokat. Ennek a rétegnek a jogosultságok mellett a legfontosabb feladata az adatforrások, oszlopok és összegzések a felhasználó számára érthetőbb elnevezése.

Az OBIEE repository-jának fejlesztése:

Oracle Repository

 

Tematika:

1. BEVEZETÉS

1.1. Az Oracle BI architektúra általános bemutatása
1.2. Bevezetés az OBIEE adminisztrációba
1.3. Az OBIEE fejlesztés módszertana
1.4. OLAP/HOLAP/MOLAP
1.5. Az Admin Tool használata
 

2. A “PHYSICAL LAYER”

2.1. “Data source” létrehozása
2.2. “Connection pool” létrehozása
2.3. Metaadatok importálása
2.4. “Alias”-ok létrehozása
2.5. Fizikai kulcsok létrehozása
2.6. A fizikai réteg létrehozásának aranyszabályai
 

3. A “BUSINESS MODEL AND MAPPING LAYER”

3.1. A Business Model and Mapping layer tulajdonságai
3.2. Logikai táblák, oszlopok
3.3. Egy illetve több “source table” logikai táblához rendelése
3.4. Forrástábla tartalmának beállítása
3.5. Aranyszabályok
 

4. A “PRESENTATION LAYER”

4.1. A Presentation Layer objektumai
4.2. Aranyszabályok
 

5. REPOSITORY ELLENŐRZÉSE

5.1. Repository consistency checker
5.2. Logolás
5.3. nqquery.log
 

6. SZÁMÍTOTT MÉRTÉKEK

6.1. Új számított mértékek fizikai, illetve logikai forrás alapján
6.2. A Calculation Wizard használata
6.3. Függvényalapú változók
6.4. Idősoros számítások
 

7. LOGIKAI DIMENZIÓK (LOGICAL DIMENSIONS)

7.1. Level-based dimenziók
7.2. Share measures
7.3. Dimenzió-specifikus aggregációs szabályok
7.4. Parent-child hierarchiák
7.5. Számított attribútumok
7.6. Konformis/nem-konformis dimenziók
 

8. AGGREGÁTUMOK BEÁLLÍTÁSA

8.1. Az “Aggregate Persistence Wizard” használata
 

9. PARTIONING ÉS FRAGMENTED CONTENT

9.1. Partitionálás
9.2. Fragmented content
 

10. REPOSITORY VÁLTOZÓK

10.1. “Session variable”
10.2. “Repository variable”
10.3. “Initialization blocks”
10.4. Szűrés dinamikus “repository variable” segítségével
 

11. TÉRKÉPES MEGJELENÍTÉS

11.1. Térképek importálása
11.2. Map Builder használata (szintek, zoomolás)
 

12. USAGE TRACKING

12.1. A példa usage tracking repository használata
12.2. Usage tracking statisztikák használata optimalizásáláshoz
 

13. MULTIUSER DEVELOPMENT (MUD)

13.1. MUD használata
13.2. Projektek kialakítása
 

14. VERZIÓKEZELÉS

14.1. GIT verziókezelő használata
14.2. Beállítások a repository-ban
14.3. Verziókezelt repository deployálása
 

15. A REPOSITORY DEPLOYÁLÁSA

15.1. Online deployálás
15.2. Offline deployálás
 

16. CACHE BE ILLETVE KIKAPCSOLÁSA

16.1. Nem cache-elt táblák
16.2. Cache Manager
16.3. Cache kimutatások
16.4. Cache ürítése

 

Oracle képzéseink a Masterfield által kidolgozott tananyag és/vagy a témáról szóló könyvek alapján zajlanak.

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Integration Services használatát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Reporting Services használatát, az egyszerűbb és összetettebb jelentések készítését, jelentésmodell létrehozását illetve a programozott jelentések beállítását.

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagy mennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Answers eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Oracle Business Intelligence termékcsaládhoz tartozó Publisher eszköz használatát, valódi jelentések létrehozását gyakorolva.

A tanfolyamon a hallgatók mélyebb, haladó ismereteket szerezhetnek az Oracle PL/SQL nyelvről

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Oracle PL/SQL programozási nyelvet alaptól középfokú szintig

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják az Oracle SQL nyelv alapjait: lekérdezések írása, adatmódosító utasítások, adatszerkezetek definiálása

 

A tanfolyamon hallgatóink elsajátíthatják a nagyvállalati környezetben rendkívül elterjedt Oracle WebLogic Server adminisztrációját. Tanfolyamunkat magyar nyelven hazai előadó tartja. Igény szerint angol nyelvű oktatás is megoldható.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft SQL Analysis Services, az OLAP technikák és adatbányászati modellek használatát.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

A Microsoft üzleti intelligencia (Business Intelligence - BI) elemzőeszközeivel olyan átfogó, nagyvállalati léptékű analitikai megoldásokat alakíthatunk ki, amelyek a jól ismert alkalmazásokon keresztül a vállalat minden felhasználójához eljutnak. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képessé válnak komplex analitikai megoldások létrehozására és menedzselésére.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is