fbpx

Microsoft Excel alkalmazás haladó

Tanfolyam kódja:
MFEXCEL2
Tanfolyam hossza:
24 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
49 500 Ft + Áfa
Akciók:

Online kedvezmény

Anyák napja egész évben

Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel professzionális használatát, elsősorban a függvényekre, kimutatásokra, nagy és komplex adattáblák kezelésére koncentrálva. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetett gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges (programozást nem igénylő) professzionális Excel képességeket.

Előfeltételek:

Excel alapfokú ismerete.

Kiknek ajánljuk?

Olyan Microsoft Office felhasználóknak, akik még kezdõk, vagy a programot már használják, de több funkciót, lehetõséget szeretnének megismerni, vagy a régi Excel ismereteiket felfrissíteni.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

Összeállítottunk két, 20-20 kérdésből álló tesztsort, melyek kitöltői leellenőrizhetik, hogy milyen szinten ismerik az Excel programot.

Kattins IDE az alapok kérdéssorért! Hogyha a haladó tesztet is kitöltenéd, ITT éred el! 


A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges professzionális Excel képességeket.

Alap és haladó Excel tanfolyamunk tematikája hasonló, de az ismereteket más tudásszinten, eltérő mélységben és nehézségi fokú gyakorlatokon keresztül tárgyalják. Zárt céges Excel képzéseinkhez egyedi igényekre testreszabott tananyagot készítünk és online, ingyenesen kitölthető tudásszint felmérőt biztosítunk, amely segít a csoportok megfelelő kialakításában.

A tanfolyam az ismereteket pénzügyi – számviteli területekből vett példákon keresztül mutatja be, a témák általában egyszerű pénzügyi listákkal kapcsolatos műveleteken alapulnak, a feldolgozástól kezdve a végeredmények grafikus prezentálásáig.

Tematika:

1. FORMÁZÁS

1.1. Formázás táblázatként

1.2. Formázás cellastílusokkal

1.3. Feltételes formázás

 

2. SOROZATOK

2.1. Sorozatkészítés

2.2. Számtani sorozatok

2.3. Dátum sorozatok

2.4. Beépített sorozatok

 

3. HIVATKOZÁSOK, KÉPLETEK, OPERÁTOROK

3.1. Matematikai műveletek, operátorok

3.2. Cella- és tartományhivatkozások

3.3. Tartománynevek definiálása

3.4. Tartománynevek használata

3.5. Névkezelő

3.6. Függvények használata

3.7. Képletellenőrzés

 

4. FÜGGVÉNYEK

4.1. Matematikai: SZUM, SZUMHA, SZUMHATÖBB, SZORZATÖSSZEG, KEREKÍTÉS, ABS

4.2. Szövegkezelő: BAL, JOBB, KÖZÉP, SZÖVEG.KERES, TRIM, HOSSZ, ÉRTÉK, KISBETÚ, NAGYBETÚ, ÖSSZEFÚZ

4.3. Dátumkezelő: ÉV, HÓNAP, NAP, MA, HÉT.NAPJA, DÁTUM

4.4. Statisztikai: ÁTLAG, ÁTLAGHA, ÁTLAGHATÖBB, DARAB, DARAB2, DARABTELI, DARABÜRES, DARABHATÖBB, MIN, MAX

4.5. Logikai: HA, ÉS, VAGY, HAHIBA

4.6. Pénzügyi: RÉSZLET, JBÉ, MÉ, RÁTA

4.7. Kereső: FKERES, VKERES, VÁLASZT, HOL.VAN, INDEX

4.8. Adatbázis: AB.SZUM, AB.ÁTLAG, AB.MAX, AB.MIN, AB.DARAB

4.9. Információs: CELLA, HIBA, ÜRES, TÍPUS

 

5. DIAGRAMOK

5.1. Diagramtípusok

5.2. Diagram készítése és formázása

5.3. Több tengelyes diagramok készítése

5.4. Értékgörbék

 

6. ADATKEZELÉS AZ EXCELBEN

6.1. Táblázat létrehozása

6.2. Rendezés

6.3. Szűrés

6.4. Speciális szűrés

6.5. Duplikált sorok eltávolítása

 

7. KIMUTATÁS (PIVOT TÁBLA) ÉS KIMUTATÁS DIAGRAM

7.1. Kimutatás létrehozása

7.2. Kimutatás formázása, elrendezései

7.3. Kimutatás szűrése, szeletelő

7.4. Kimutatás diagram készítése

 

8. OLDALBEÁLLÍTÁS ÉS NYOMTATÁS

8.1. Lap elrendezése nézet

8.2. Oldalbeállítások

8.3. Élőfej és élőláb

8.4. Munkafüzet nyomtatása

 

9. ADATVÉDELEM

9.1. Munkalap és cellavédelem

9.2. Munkafüzet védelme

9.3. Munkafüzet megosztása

9.4. Védett nézet

9.5. Fájl védelem

 

10.  LEHETŐSÉGELEMZÉS

10.1. Célérték keresés

10.2. Esetvizsgáló

10.3. Solver

 

11. MAKRÓK

11.1. Makró biztonsági beállítások

11.2. Makró rögzítése

11.3. Makró futtatása

11.4. Makró törlése

11.5. Makró felvétele az eszköztárra

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a Microsoft Access professzionális lehetőségeit. Megtanulják az Access adatbázisok funkcióinak tetszőleges kiterjesztését a Visual Basic for Applications (VBA) programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel alapfokú használatát: dokumentumok kezelése, formázások, hivatkozások, képletek és egyszerűbb függvények használata, diagramok létrehozása. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett egyszerűbb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő alapvető Excel képességeket.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagymennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

A tanfolyamon a hallgatók megismerik az Office 365 felhő alapú környezet szolgáltatásait, képesek lesznek az Office online eszközeit hatékonyan, a csoportmunka lehetőségeit maximálisan támogatva használni

Tanfolyamunk a Microsoft Office 2016 és 2013 verzióiban megjelent újdonságokat ismerteti megkönnyítve a váltást. A képzésen átvesszük az újdonságokat és a változásokat az előző verziókhoz képest. A tanfolyamot igény szerint bármely két Office verzió különbségeire fókuszálva meg tudjuk tartani.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

A legelterjedtebb projektvezetési segédeszköz bemutatása gyakorlati példák segítségével.

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a pénzügyek, a bankinformatika, a számvitel és az államigazgatás alapjaival. Elsősorban ezeken a területeken dolgozó informatikusoknak szól, de várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

Tanfolyam naptár

H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2019-05-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2019-04-29

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is