fbpx

Microsoft Excel alkalmazás haladó

Tanfolyam kódja:
MFEXCEL3
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
39 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel haladó szintű használatát: függvények egymásba ágyazása, kétdimenziós keresés, szöveg és dátum függvények egymásba ágyazása, kimutatások felépítése, két tengelyes diagramok létrehozása, egymásra épülő dinamikus listák létrehozása, makrók alapszintű használata. Az oktatás gyakorlati jellegű, az üzleti-pénzügyi területekből vett összetettebb gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A kurzus célja, hogy a hallgatók elsajátíthassák a munkájukhoz szükséges programozást nem igénylő üzleti Excel képességeket.

 

Előfeltételek:

A tanfolyamon való részvételnek előfeltétele az Excel alapok és középhaladó szint ismerete, azonban kérjük, hogy töltsd ki 25 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel leellenőrizheted, hogy milyen szinten ismered az Excel programot, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani. 

Kattints IDE a kérdéssorért! 

Kiknek ajánljuk?

Olyan Microsoft Office felhasználóknak, akik már használják az Excelt, napi szinten több órát összetett feladatokra: több táblázatban keresés, kimutatások készítése, több forrásból importálás, bonyolultabb diagramok elkészítése, stb.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

  

Tematika:

1. HALADÓ FORMÁZÁS

1.1 Feltételes formázás lehetőségei

1.2 Mikor érdemes használni a "Formázás táblázatként" funkciót

2. TÁBLÁZAT FELTÖLTÉS FUNKCIÓI

2.1 Szövegből oszlopok

2.2 Villámkitöltés

2.3 Érvényesítés

2.4 Táblázat tagolása

2.5 Többszintű lista szerkesztés

2.6 Dinamikus lista szerkesztése

2.7 Nagyméretű táblázatok kezelésének trükkjei

3. ADATKERESÉS/VÉDELEM

3.1 Képletvizsgálat lehetőségei

3.2 A munkafüzet védelme, egyes részek védelme

3.3 Célérték keresés

3.4 Esetvizsgáló

3.5 Képlet újraszámítás beállításai

4. MAKRÓK

4.1 Makró biztonsági beállítások

4.2 Makró rögzítése, futtatása, törlése

4.3 Makró felvétel készítése

4.4 Makró egyszerű használata

4.5 Makró felvétele az eszköztárra

5. HALADÓ DIAGRAMOK

5.1 Haladó diagramtípusok (Kombinált, Vízesés, Buborék)

5.2 Diagram készítése és formázása

5.3 Több tengelyes diagramok készítése

5.4 Értékgörbék

6. HALADÓ KIMUTATÁS (PIVOT TÁBLA) ÉS KIMUTATÁS DIAGRAM

6.1 Kimutatás szűrési lehetőségek (szeletelő, idősor)

6.2 Kimutatás diagram készítése

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Access használatát, megismerkednek az adatbázis-kezelés fogalmával, az adatmodellekkel, és megtanulják használni az adatbázis-kezelő programot. Képesek lesznek megtervezni és felépíteni egyszerű adatbázisokat, valamint elkészíteni a hozzájuk tartozó felhasználói felületet. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket.

 

A tanfolyamon a hallgatók megismerik a Microsoft Access professzionális lehetőségeit. Megtanulják az Access adatbázisok funkcióinak tetszőleges kiterjesztését a Visual Basic for Applications (VBA) programozási nyelvvel.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a Microsoft Excel makró programozás alapjait - grafikus vezérlők használata és alapszintű Visual Basic for Applications (VBA) programozás.

A Power Pivot elnevezésű ingyenes Excel kiegészítő a Microsoft önkiszolgáló BI eszköze, melyet az Excel 2013 már beépítve tartalmaz. Segítségével több különböző rendszerből érkező nagymennyiségű adatot köthetünk össze Excelben, azokat egységesen elemezhetjük, az elemzés eredményét vizualizálhatjuk, és megoszthatjuk a kollegáinkkal.

A tanfolyam célja a Power BI eszköz bemutatása, amely képessé tesz nagy mennyiségű, akár különböző adatforrásokból származó adatokból hatékony és gyors elemzések készítésére, valamint ezeket úgy prezentálni a döntéshozók felé, hogy abból könnyen lehessen a döntések meghozatalához hasznos információkat kinyerni. Mindezt önállóan, IT szakemberek támogatása nélkül.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office PowerPoint használatát. A PowerPoint a Microsoft Office programcsomag szerves részét képező alkalmazás, amely bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok előállítására szolgál. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan példák megoldásán keresztül mutatjuk be a szükséges ismereteket. A képzés célja, hogy a képzésen résztvevő elsajátítsa a Microsoft PowerPoint alkalmazás használatát, képes legyen bemutatók, vetített-képes előadások és ezekhez tartozó segédanyagok készítésére. 

 

A legelterjedtebb projektvezetési segédeszköz bemutatása gyakorlati példák segítségével.

A Microsoft Project Server használata, valamint a hatékonyság növelése makrók és scriptek segítségével.

A 8 tanóra során a résztvevők elsajátíthatják a Microsoft Visio 2010 használatát. Igény esetén további egy nap gyakorlással bővíthető az oktatás.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft Office Word használatát, megismerkednek a szövegszerkesztéssel egészen az alapoktól egy professzionális dokumentum létrehozásáig. Az oktatás gyakorlati jellegű, folyamatosan gyakorlati példák megoldásán keresztül mutatjuk be a felhasználók mindennapi munkájához szükséges ismereteket. A hallgató a tanfolyam végére képes lesz levelek, körlevelek, listák, meghívók, beszámolók készítésére, valamint professzionális megjelenésű képekkel, ábrákkal illusztrált dokumentumok szerkesztésére, melyek megfelelnek a mai formai elvárásoknak.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkedhetnek a pénzügyek, a bankinformatika, a számvitel és az államigazgatás alapjaival. Elsősorban ezeken a területeken dolgozó informatikusoknak szól, de várunk mindenkit, aki érdeklődik a téma iránt.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-04-08  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-03-29

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-06-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-11

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-08-12  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-08-02

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-10-25  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-15

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Első oktatási nap:

2021-12-20  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-12-10

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:


Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is