fbpx

Scrum Master Workshop online

Tanfolyam kódja:
MFSCRUM1
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, rugalmas, egyedi ütemezésben
Ára:
170 000 Ft + Áfa
Akciók:

PM kedvezmény

Rövid ismertetés:

Képzésünk célja, hogy átfogó képet adjunk a Scrum Master szerepkör működéséről, az alkalmazható eszköztárról. Ezt programunk résztvevőjeként egy életszerű folyamat során konkrét helyzetszimulációkon keresztül tapasztalhatod meg és próbálhatod ki.

Előfeltételek:

Előny, ha a résztvevők az agilis alapfogalmakkal, gondolkodásmóddal, illetve a Scrum keretrendszerrel már találkoztak, annak elemeit ismerik.

Kiknek ajánljuk?

Képzésünket olyan egyéneknek vagy csoportoknak ajánljuk, akik agilis csapatok hatékony támogatását tűzték ki célul, és képesnek tartják magukat a menedzsmentszemlélet helyett egy szolgáló vezetői személet alkalmazására, illetve hisznek a csapatok, a kreativitás és az együttműködés erejében.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

Scrum Master egy igen komplex, összetett szerep. Fő célja, hogy akár projekt, akár szervezeti keretek között segítse a csapatot az értékteremtésben, a keretek definiálásában és alkalmazásában, valamint az együttműködés fejlesztésében. Mivel minden szituáció és csapat más, a Scrum Master részéről komoly eszköztárra, az agilis értékek mély ismeretére, illetve megfelelő szemléletre, gondolkodásmódra és készségekre van szükség.

 

 

A 2 napos programot a lényegre és gyakorlatra fókuszálva állítottuk össze, mely egy új ötlet feldolgozása érdekében létrejött csapat felállításától annak működési kereteinek kialakításán és folyamatos támogatásán, fejlesztésén át, a ceremóniák szimulálásáig és egy igazi, önszerveződő csapat létrehozásáig szimulálja a leggyakrabban felmerülő helyzeteket és lehetséges teendőket.

A program igen intenzív, kb 20% elmélet és 80% gyakorlati elemet tartalmaz, így a csoportok létszámát   4-10 főben határoztuk meg, mely során mindenkinek lehetősége lesz adott helyzetek Scrum Master szerepkörben történő megtapasztalására.

A program szerepjáték elemeket és saját élmény szerzésre fókuszáló gyakorlati helyzeteket tartalmaz, mely kimenetele, eredménye leginkább a csapaton múlik. A program kihelyezett formában is megvalósulhat, mely esetben a helyzeteket és szituációkat a megrendelő igényeihez alakítjuk.

KÉPZÉSI TEMATIKA

1.1. Mikor alkalmazzuk és mik a korlátok?
1.2. Stacey mátrix és annak gyakorlati alkalmazása
1.3. Mit jelent az agilitás és mi az a Scrum?
1.4. Scrum folyamat, ceremóniák, szerepek és működés teljes körű szimulációja

2.1. Facilitálás
2.2. Tanítás
2.3. Mentorálás
2.4. Coaching
2.5. Szervezet támogatása

3.1. Csapat fejlődési fázisok
3.2. Bizalom építés
3.3. Biztonság kialakítás
3.4. Önismeret
3.5. Kompetencia felmérés
3.6. Agilis oktatás
3.7. Helyzetgyakorlat – mi a teendő új csapat alakulásakor, miben segíthetjük őket?

4.1. Munkamódszer tervezés a scrum csapattal
4.2. Story darabolás
4.3. Story becslés
4.4. Közös célok megfogalmazása
4.5. Helyzetgyakorlat – Release tervezés scrum master szemszögből, hogyan ne mondjuk meg a csapatnak hogy mit tegyenek, mégis hogyan támogassuk őket a folyamatban?

5.1. Visszajelzés adás és kérés
5.2. Napi scrum
5.3. Retrospektív
5.4. Coaching
5.5. Facilitálás
5.6. Konfliktus-kezelés
5.7. Motiváció fenntartás
5.8. Nyomon követés
5.9. Helyzetgyakorlatok: stand-up facilitálás, coaching saját élmény, konfliktuskezelés

6.1. Retrospektivek: Feature, Release, Projekt
6.2. Értékelés, visszamérés
6.3. Követő lépések és új ötletek megfogalmazása
6.4. Helyzetgyakorlat: Retrospektív a gyakorlatban


 

 
AJÁNLÓ


A Scrum Master tananyag elérhető e-learning formában is,
melyhez online vizsga választható.
Részletes információk az alábbi linken olvashatóak:

https://masterfield.hu/scrum-master-e-learning

 

A Scrum Product Owner e-learning ugyancsak elérhető vizsgával együtt. Ennek a képzésnek az a célja, hogy a hallgatók megtanulják, hogy hogyan használják az agilis szoftverfejlesztés módszertanát Product Ownerként dolgozva.

https://masterfield.hu/hu/tanfolyamok/scrum-product-owner-e-learning 

 

 

 

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

This is an official APMG Agile Project Management Foundation course which provides detailed knowledge of Agile Project Management and prepares for the official APMG exam that our students can take at the end of the training.

Az agilis irányzatok futótűzként terjednek az üzleti területeken. Van, aki rajong érte, van aki elutasítja, ám bármely csoportba is tartozunk, az egyértelmű, hogy legalább ismerni célszerű ezt a gondolkodásmódot.

Azok számára, akik még nem találkoztak az agilis projektmenedzsmenttel, az alapokat hatékonyan képesek vagyunk átadni e rövid program keretén belül.

A minősítés nem csupán a Scrum metodológiára, hanem egy sor más irányzatra is komoly fókuszt helyez. Segítségével a gyakorlatban is alkalmazható, széles eszköztárra tehetsz szert, ami a projektek széles spektrumán használható.

 A nemzetközi előrejelzések szerint a jövőben még több megfelelő felkészültségű projektvezetőre lesz szükség. A megfelelő utánpótlás érdekében a módszertani ismeretek fejlesztése és a nemzetközileg is elismert terminológia alkalmazása mára alapelvárás lett.

Az 1969-es alapítású Project Management Institute (PMI) a legrangosabb szervezet a szakmában, a minősítéseik megszerzése garantálja, hogy a tudásodat világszerte elismerik.

A program segítségével a résztvevők sikeresen felkészülhetnek a PMI PBA vizsgájára, elmélyíthetik tudásukat az üzleti elemzés folyamataival, célterületeivel kapcsolatban, valamint számos hasznos eszközt, technikát ismerhetnek meg, melyek a napi munka során is sikerrel alkalmazhatóak.

A projektmenedzsment, mint hivatás körében példátlan növekedés és egyre elterjedtebb elismerés tapasztalható. Ahogy a vállalatok egyre inkább bevonják a projektmenedzsmentet üzleti életükbe, világszerte nő a kereslet a hozzáértő szakemberek iránt.

A Project Management Institute (PMI) támogat egy projektmenedzsment hitelesítő programot, melynek célja a szigorú, vizsga-alapú, legmagasabb szintű szakmai minősítő oklevél - a Project Management Professional (PMP)- fejlesztése, fenntartása, értékelése, előmozdítása és alkalmazása. 

PMP vizsgafelkészítő tanfolyamunk biztosítja a szükséges felkészülést a PMI (Project Management Institute) világszerte elismert PMP (Project Management Professional) Certification megszerzéséhez. Tanfolyamunk a PMI által akkreditált, hivatalos képzés.

This Project Management Professional (PMP)®  Training Course allows you to develop your project management self-efficacy and delivery techniques in order to make you a proficient Project Manager across a variety of projects, regardless of size, scope or budget.

This introductory PRINCE2® Foundation course is designed to give candidates a comprehensive overview of the PRINCE2® methodology whilst ensuring that they are fully equipped to pass the PRINCE2® Foundation examination, which is included in the price.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink megismerjék a PRINCE2® módszertant és széles körben használt metodológiájának fontosabb elemeit, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Foundation nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik. A vizsga díját a tanfolyam díja tartalmazza.

This combined PRINCE2® Foundation and Practitioner course  is designed to give candidates a comprehensive overview of the PRINCE2® methodology whilst ensuring that they are fully equipped to pass the exams. The PRINCE2® Foundation and Practitioner exams are both included in the price.

A képzési program célja, hogy résztvevőink 5 napos oktatáson való részvételükkel egy intenzív hét leforgása alatt PRINCE2® Foundation és Practitioner képesítést szerezzenek. A vizsgák díját a tanfolyam díja tartalmazza.

This PRINCE2® Practitioner course enables learners to tailor the PRINCE2® methodology to any given project scenario. The PRINCE2® Practitioner exam is included. The versatility of the PRINCE2® methodology means its applications are extensive and that it can work in projects of any size, complexity or industry. Candidates will be taught how to tailor the methodology, whilst adhering to its founding principles, themes and processes, enabling them to effectively lead projects regardless of scenario or project environment. The exam fee is included in the price.

A tanfolyam célja, hogy résztvevőink mélyebb ismereteket szerezzenek a PRINCE2® módszertanról, filozófiájáról és képesek legyenek az adott környezetben alkalmazni a PRINCE2® módszertant, továbbá felkészüljenek a PRINCE2® Practitioner nemzetközi vizsgára, melynek letételére a tanfolyam végén lehetőség nyílik. A vizsga díját a tanfolyam díja tartalmazza.

Az agilis módszertanok alkalmazása manapság egyre több projekt során elkerülhetetlen. Ezek alkalmazására több elméleti módszer is szolgál, azonban a legtöbb esetben a piaci környezetben működő csapatok felteszik azt a kérdést, hogy rendben, de ez a gyakorlatban hogyan valósulhat meg?

A hatalmas sikernek köszönhetően saját fejlesztésű projektszimulációnkat nyílt program formában is elindítottuk, hogy még több projektmenedzser, product owner, vagy scrum master kapjon egy részletes, saját tapasztalaton nyugvó folyamatot és eszköztárat e kérdés megválaszolására.

Innovatív, két oktatóval zajló képzésünket olyan projektvezetőknek ajánljuk, akik az eredményesebb együttműködés felé akarják a csapatukat elmozdítani.

This Scrum Master course is aimed towards those with a background in Project Management who are looking to get to grips with Scrum principles and gain recognition for their expertise in the application of them. Certification of this Scrum Training Course proves your ability to understand Scrum values, practices and applications and use this knowledge to lead Scrum projects and facilitate the implementation of the Scrum framework.

This Scrum certification course enables aspiring Product Owners to develop their knowledge of how to maintain and manage a responsive product backlog and have a product vision that represents the stakeholders' and customers' requirements.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-10  (június 10-11.-tantermi (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Első oktatási nap:

2021-09-09  (szeptember 9-10.-tantermi (09.00 - 17.00))

Jelentkezési határidő:

2021-09-03

Képzés nyelve::

Magyar
Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is