fbpx

Célunk, hogy a lehető legjobb párosításokat hozzuk létre az álláskereső hallgatóink és a partnercégeink között. Erről szól Karrier Programunk, melyről most két munkatársunk mesél nektek részletesen.

 

Karrier Partner Program: a híd a válságálló IT állást keresők és a tehetséges juniorokat kutató cégek között

Karrier Programunkkal tanulóink számára könnyítjük meg, hogy megtalálhassák az álom állásukat, míg Partner Programunkkal partnercégeink számára a szakmai tudással rendelkezők felkutatását és kiválasztását tesszük a lehető leghatékonyabbá - Nagy Erikával és Egedi Eszterrel, a program két felelősével beszélgettünk az Akadémiai képzésekről.


Mi pontosan a Karrier Partner Program?

Eszter: Akadémiánk Karrier Programja lehetőséget biztosít hallgatóinknak, hogy partnercégeinknél helyezkedhessenek el. A koncepció részét képezi a Karrier Partner Program, mely kifejezetten partnervállalkozásainknak szól. A hallgatóknak és a szervezeteknek is kiváló lehetőség, hiszen a Masterfield a híd, ami összeköti a két pontot, így nem nekik kell egymást keresniük, mi kapcsoljuk össze a két felet. Komoly szűrőkkel és támogatással segítjük azt a folyamatot, hogy partnereink megtalálhassák az informatikai szektor legtehetségesebb juniorjait, és alkalmazhassák őket. Hónapokon át képezzük tanulóinkat, melynek során nem csak elméleti, de komoly gyakorlati tudással is felruházzuk őket, hiszen sokszor dolgoznak éles projekteken a tanfolyam során, így már konkrét tapasztalattal is rendelkeznek, mire leteszik a záróvizsgát.

 

 

Milyen képzések végzős hallgatóit segítitek az elhelyezkedésben?

Erika: A Masterfield Akadémia többféle népszerű informatikai területet is felölel. Jelenleg a hallgatóink körében a legnagyobb érdeklődés a Junior Szoftvertesztelő szakképzésünket övezi, ha a karrierváltásról van szó. Emellett Junior Java Backend Fejlesztő, Junior Frontend Fejlesztő és a Junior Automata Tesztelő tanfolyamunk hallgatóit kapcsoljuk össze a partnereinkkel, illetve HR és szakmai támogatást is nyújtunk számukra az elhelyezkedésben. Nagyon sokan váltanának az IT világában válságálló és stabil munkahelyre, így sokféle területről érkeznek igazán ígéretes érdeklődők, akik közül csak a legkiválóbb jelöltek kerülhetnek be a Karrier Programba.

 

Milyen hosszú egy Akadémiai képzés és mit tanulnak rajta a résztvevők?

Erika: Fontos tudni, hogy Akadémiánkon igyekeztünk úgy kialakítani a tanagyagot és a tanmenetet, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető leghasznosabb tudást adjuk át. Sokaknak nincsen sajnos 10 hónapja, vagy 1.5-2 éve arra, hogy kitanuljanak egy új szakmát, így nekünk is ehhez alkalmazkodva kellett kialakítani szakképzési programjainkat. Természetesen így is nagyjából 300 órás tanfolyamokról beszélhetünk, amelyek 3-6 hónapig tartanak. Ezalatt az idő alatt a hallgatók piacképes tudást szereznek meg az adott témakörben. A képzések során folyamatosan házi feladatokkal és részvizsgákkal ellenőrizzük minden tanuló szakmai előrehaladását, de önálló és csoportos projektfeladatokat is meg kell oldaniuk a résztvevőknek. A képzéseket munka mellett is el tudják végezni az érdeklődők, esti és hétvégi ütemezésben, melyek során ugyanazt a minőségű tudást kapják meg, mint az intenzív, nappali ütemezésben.

 

Milyen partnercégekkel dolgoztok együtt?

Eszter: Együttműködő partnereink az üzleti élet különféle szektoraiból kerülnek ki: a bankszektortól kezdve, telekommunikációs cégeken át a legváltozatosabb területekre gyártó, szoftverfejlesztő vállalkozásokig. Büszkék vagyunk arra, hogy az újabb és újabb megbízóink mellett vannak már a program kezdete óta aktívan működő együttműködéseink is. Fontos megemlítenem, hogy partnereink kötelezettségek nélkül férhetnek hozzá hallgatóink önéletrajzaihoz. Évente több alkalommal is továbbítjuk a megfelelő jelölteket, akikből válogathatnak ügyfeleink, így kapcsolva össze a végzősöket a vállalkozásokkal.

 

Mi a közvetítés menete?

Erika: Miután hallgatóink sikeresen letették a záróvizsgát, elkészítjük a pályázati anyagaikat, és ezt küldjük el a partnereink részére. Van olyan cég, aki az összes hallgatónak lehetőséget ad a bemutatkozásra, viszont a legtöbben a számukra legideálisabb jelöltekkel szeretnék csak felvenni a kapcsolatot. Mi teljesen a partnereinkre bízzuk, hogy eldöntsék, kiket szeretnének személyesen is megismerni. Ezt követően kerül sor az interjúkra, szakmai és nyelvi teszteket oldanak meg a végzősök. A legeredményesebbnek bizonyuló hallgatókkal pedig határozatlan idejű és alkalmazotti jogviszonyú szerződést köthetnek. Sikerdíjas konstrukcióban dolgozunk, melyet kizárólag az elhelyezés után érvényesítünk, tehát minden partnerünknek teljesen kötelezettségmentes mind a kiválasztás folyamata, mind pedig a hallgatók megismerése.

 

Hogyan tudhatja meg a program tagja, hogy ki a legjobb jelölt a számára?

Erika: A hallgatókról többszintű értékelés készül a képzés alatt, és az erről készült összefoglalót átadjuk a partnereknek, így könnyebben tudják rangsorolni a jelölteket és a teljesítményüket is.  Akadémiánkon nem a mennyiségi, hanem a minőségi oktatásra fektetünk hangsúlyt.  Ezt azért emelem ki, mert a nálunk végzett hallgatók már kiváló szakmai alapokat kapnak, így partnereinknek a kiválasztáskor általában már csak azon kell leginkább vacillálnia, hogy ki illik legjobban a csapatába. A megszerzett tudásukat felmérhetik gyakorlati feladatokkal, szakmai beszélgetéssel és a személyes interjú során is sokat nyom a latban, hogy milyen az adott hallgató, mennyire lenne jó vele együtt dolgozni, mennyire illeszkedik az adott csapatba.

 

Milyen közvetítői díjjal kalkulálhatnak a partnereiteknek?

Eszter: Sikerdíjas koncepcióban dolgozunk, így maga a Karrier Partner Programhoz való csatlakozás, illetve a jelöltek meghallgatása teljes mértékben díjmentes. Költség csakis a munkaszerződés megkötésével keletkezik, ahogy már említettük, és az elhelyezettekre ráadásul 1 éves garanciát is vállalunk, ami azt jelenti, hogy amennyiben a munkába állástól számított 1 éven belül a munkavállalónak felróható okból szűnik meg a munkaviszony, úgy kompenzációt biztosítunk partnerünk felé. Így teljes mértékben biztonságban érezhetik magukat az együttműködés során.

 

Mi a helyzet akkor, ha egyedi Akadémiai képzést szeretne egy cég, mert valamilyen más programnyelvet használnak például?

Eszter: Elég gyakran előfordult az utóbbi időben, hogy egy-egy partnerünk saját munkavállalói számára szeretett volna IT képzést. Természetesen ez nem okoz problémát, hiszen az elmúlt évek során több cégspecifikus Akadémiát is megszerveztünk már változatos témakörökben:, mint például C++, Tesztautomatizáló, vagy Szoftvertesztelő Akadémia. Ilyen esetben a partnerünk igényei alapján és velük szorosan együttműködve dolgozzuk ki a tantervet, egyeztetjük a képzés intenzitását, a fix képzési időpontokat és a helyszínt is. Akadémiai képzést egy szervezet megtarthat a már meglévő munkavállalói számára is, de akár új munkatársakat is kereshet egy ilyen tanfolyam során. Ebben az esetben a résztvevők kiválasztásában is szívesen segítünk, és akár lebonyolítjuk a teljes felvételi folyamatot, beleértve a teszteket és interjúkat is, szorosan együttműködve a megbízóval.

 

Mi a teendője annak a cégnek, aki úgy dönt, hogy szeretne csatlakozni a Programhoz?

Eszter: Ha felkeltettük az érdeklődést és belépnének vállalkozásukkal a Karrier Partner Programba - így hozzáférve hallgatóink anyagaihoz-, akkor elég annyit tenni, hogy jelzik a csatlakozási igényt a lenti elérhetőségeim valamelyikén. Ezt követően, egy kötetlen beszélgetés során részletes tájékoztatást adunk az együttműködésben rejlő további lehetőségekről, a belépés után pedig azonnal elérhetőek lesznek végzős tanulóink anyagai az új Karrier Partner Program tag számára.

 

Egedi Eszter
értékesítési menedzser
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+3612880179