fbpx
Tanfolyam hossza:
Képzés nyelve:
320 tanóra
Magyar
A képzés díja:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft 


Tanfolyam időpontok és jelentkezés

Első oktatási nap: 2024. szeptember 9., további oktatási napok: 10., 11., 12., 13., 2025. március 7.

Hétvégi (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2024. augusztus 16.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft 

Első oktatási nap: 2024. november 4., további oktatási napok: 5., 6., 7., 8., 2025. május 2.

Hétvégi (09.00 - 16.30)
Jelentkezési határidő:
2024. október 11.
Képzés nyelve:
Magyar
Tanfolyam díja:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft 

Zártcsoportos képzésre jelentkezem

Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet.

Jelentkezés időpont nélkül

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.

Ezeket a kedvezményeket veheted igénybe jelentkezéskor:

Karrier Program

499 500 Ft, Áfamentes

Segítünk elhelyezkedni

Masterfield Karrier Program

Karrier Program Képzési Hitellel

499 500 Ft, Áfamentes

Segítünk elhelyezkedni

Képzési Hitellel, Kamatmentesen

Masterfield Karrier Program

Képzési Hitel

Képzési Hitellel, Kamatmentesen

Masterfield Karrier Program

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémia a szoftvertesztelés iránt érdeklődő magánszemélyeknek és cégeknek szól, akik hétvégi programunkon szeretnének piacképes IT ismeretekre szert tenni és államilag elismert junior szoftvertesztelő szakképesítést (06134007) szerezni. Tanfolyamunk tartalmazza a hivatalos ISTQB Foundation Level (CTFL) vizsgafelkészítő modult is!

A szakmai képzés megkezdéséhez szükséges bemeneti feltételek középfokú iskolai végzettség, valamint a Képző által összeállított informatikai kompetencia teszt teljesítése, mely méri a meglévő számítástechnikai ismereteket, logikai és analitikus készséget, precizitást, továbbá ajánlott angol nyelvtudás legalább az írott angol szöveg megértése szintjén.

MIÉRT LEGYEK SZOFTVERTESZTELŐ?

A szoftvertesztelő szakma még kevésbé ismert, de egy megbecsült és jól fizetett foglalkozás. A cégek folyamatosan keresik a szoftvertesztelőket, csak Magyarországon több tízezer informatikusra lenne szükség. Egy kezdő szoftvertesztelő 400 ezer és 500 ezer közötti bruttó fizetésre számíthat, de ez 1-2 éves gyakorlat után akár a másfélszeresére is emelkedhet.

500-nál is több szoftvertesztelő válaszaival elkészített 2023-as kérdőívünk átlagosan 588.590 Forintos nettó fizetést mutat a szoftvertesztelők körében.

Szoftvertesztelők átlagos nettó fizetése 2022

A teljes elemzést ide kattintva érheted el.

BELŐLEM IS LEHET TESZTELŐ?

A szoftvertesztelésben is vannak igen komoly területek, de a kezdéshez nem szükséges mély technikai ismeret. Bárkiből ugyan nem lehet szoftvertesztelőt faragni, de ebben a szakmában sincs semmi misztikus, ez is egy tanulható hivatás. Tanfolyamunkon pedig saját mentorod támogat végig, a konzultációkon pedig oktatóiddal is egyeztethetsz, ha elakadnál a tananyagban, vagy kérdéseid lennének.

Ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd a programot kelleni fog:

 

Erős számítástechnikai ismeretek

Tanulás iránti vágy

Jó logikai és analitikus készség

Precizitás 

Számítógépek iránti rajongás

  

Tananyagaink magyar nyelvűek és az oktatás is magyarul zajlik! Az informatikában az angol nyelv azonban sokszor előjön, egyes segédanyagok angol nyelvűek, hiszen előnyt jelent a tanulásban és később az elhelyezkedésben is az angol írott szöveg középfokú megértése.

Próbáld ki rövid szintfelmérő tesztünket, amely segít felmérni, hogy neked való-e a szoftvertesztelés. Ha úgy érzed, hogy mégsem neked találták ki a szoftvertesztelést, akkor ajánljuk neked Junior Java Backend FejlesztőJunior Frontend Fejlesztő vagy Rendszerüzemeltető akadémiánkat.

MIKOR LESZNEK AZ OKTATÁSOK?

Jelenleg a hétvégi programunkat nézed. Itt 6 hónap alatt zajlik az Akadémia, az első hét intenzív oktatással indul (hétköznap napközben hétfőtől péntekig 9-től 16:30-ig), majd a második héttől szombatonként, 9-től 16.30-ig tartanak az órák.

Az Akadémia elérhető esti és intenzív ütemezésben is.

A következő indulási időpontunk: 2024. szeptember 9.

Az élő oktatások mellett rendszeres telefonos és személyes konzultációs lehetőséget biztosítunk. Oktatóink, mentoraink és oktatásszervezőink a résztvevők számára az oktatásokon kívüli időszakban is folyamatosan elérhetők chat felületen.

MILYEN SZAKMÁT ÉS MINŐSÍTÉST SZEREZHETEK?

Mi megadjuk neked az induláshoz szükséges alapokat, piacképes tudásod lesz, amely lehetőséget ad junior szoftvertesztelőként való elhelyezkedésre. Az OKJ rendszer átalakítása után 2021-től egy új, államilag elismert szakképesítés, a Junior Szoftvertesztelő (06134007) jelent meg. A Masterfield Oktatóközpont felnőttképzési engedéllyel rendelkezik (felnőttképzési engedély szám: E/2021/000015), képzési programunk a szakképesítés követelményeinek megfelelően épül fel, szakértői minősítéssel rendelkezik. A képzésünk sikeres elvégzése esetén lehetőséged van az országban az elsők között ezt a minősítést egy államilag koordinált képesítő vizsgán megszerezned.

 

Az államilag elismert szakképesítés mellett az Akadémián kapott ismeretek birtokában leteheted az ISTQB egész világon elismert, hivatalos szoftvertesztelői vizsgáját, amely kiváló ajánlólevél az elhelyezkedéshez! Partnercégeinkhez való elhelyezkedéskor is plusz előnyt jelent, ha rendelkezel ezzel a nemzetközileg is elismert vizsgával.

TOVÁBB TUDOK TANULNI AZ AKADÉMIA UTÁN?

Válassz minket Szoftvertesztelői karriered beindításához; a hűségedet megjutalmazzuk! Amennyiben a Junior Szoftvertesztelő szakképzést Akadémiánkon végzed el és Junior Automata Tesztelő tanfolyamunkon tanulnál tovább, akkor mi 50.000 Ft-ot elengedünk neked a tandíjból! (A kedvezmény csak a MFJTSTAK tanfolyamkódú szakképzésünkön végzett hallgatók számára elérhető, csak a teljes árú konstrukcióból kerül levonásra az Automata Tesztelő Akadémia díjából, Karrier Program esetén nem érvényesíthető!). Továbbtanulásod emellett biztosított, hiszen mi rendelkezünk az ország legnagyobb, több mint 30 képzésből álló szoftvertesztelési tanfolyam kínálatával! Így az Akadémiai képzés végeztével továbbfejlesztheted szoftvertesztelői tudásodat nálunk.

HOGYAN TUDOK ELHELYEZKEDNI A MEGSZERZETT TUDÁSSAL?

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémiát elvégzett résztvevők nagyon jó eséllyel indulnak, amikor az álláskereséshez érnek. Akadémiai programjainkon a szakmai felkészítés mellett magánszemély résztvevők számára karrier tanácsadást is nyújtunk és biztosítjuk a lehetőséget, hogy válogassanak partnereink állásajánlatai között. A képzésen történő részvétel ugyanakkor nem jelent a hallgatóknak kötelezettséget az ajánlatok elfogadására.

Választhatod a kedvezőbb díjazással és partnernél történő elhelyezés lehetőségével járó Masterfield Karrier Programot vagy a teljesen önálló finanszírozást. 

MI AZ A MASTERFIELD KARRIER PROGRAM?

A Masterfield Karrier Program az Akadémia résztvevőinek nyújtott további támogatás, segítség az elhelyezkedésben. Képzés, karrier tanácsadás, állásajánlatok nyújtása és interjúra felkészítés egyben.  A Masterfield Karrier Programban résztvevő hallgatóknak lehetőséget biztosítunk, hogy a képzést követő 4 hónapon belül elhelyezkedjenek valamely partnerünknél. A Masterfield Karrier Program résztvevői kedvezményes áron vehetnek részt az Akadémián.

 

HOGYAN JUTHATOK BE A PROGRAMBA?

Amennyiben a Masterfield Karrier Programot választod, vállalod, hogy a képzést követően rajtunk keresztül helyezkedsz el. Ez azt jelenti, hogy amennyiben partnerünktől kapsz egy legalább havi bruttó 400 ezres kezdő fizetésről szóló ajánlatot, azt elfogadod és legalább egy évet eltöltesz a választott cégnél. A Masterfield Oktatóközpont partnerei által adott ajánlatok közül szabadon választhatsz.

Előzetesen szükségünk lesz az életrajzodra, majd telefonos interjún bizonyíthatod rátermettségedet. Ezt követően egy online interjún szeretnénk virtuálisan találkozni veled, és egy online teszt során a számítógép használatban való jártasságot és a szoftverteszteléshez szükséges készségeidet is bemutathatod. 

RÉSZLETFIZETÉSRE VAN LEHETŐSÉG?

Tudjuk, hogy egy ekkora összeget nem könnyű kigazdálkodni, ugyanakkor már erre is van megoldás: igényelj államilag támogatott, kamatmentes hitelt a képzési költségeid finanszírozásához! A szak- és felnőttképzésben tanulók esetében igénybe vehető Képzési Hitel felvétele egyszerű és gyors. A Képzési Hitelről bővebb tájékoztatást itt találsz.

 

Ha nem tudod a jelentkezési határidőig a teljes összeget kifizetni, és képzési hitel felvételére sem vagy jogosult, akkor választhatod a részletfizetést. Ekkor 50% előleget az Akadémia indulásáig, a fennmaradó összeget pedig 5 hónap alatt, 5 egyenlő részletben kell befizetned.

A részletfizetéses konstrukcióban kifizetendő teljes összeggel és a pontos feltételekkel kapcsolatban érdeklődj munkatársainknál!

 

 

MILYEN ISMERETEKET SAJÁTÍTHATOK EL?

A Masterfield Junior Szoftvertesztelő Akadémián megtanulsz tesztelni, átfogó ismereteket kapsz, amely nemcsak elméleti tudás, hanem a gyakorlatban is jól hasznosítható lesz. A módszertanokon, technikai tudáson és eszközökön kívül megismered a valódi munkakörnyezetet és valódi csapatjátékossá válsz.

ISMERD MEG A KÉPZÉS TEMATIKÁJÁT:

 

 • Operációs rendszerek, hálózatok, virtuális környezetek (24 óra)
  • Hálózati alapismeretek
  • Windows operációs rendszerek, hálózatok, virtuális környezetek
  • Linux operációs rendszerek, hálózatok, virtuális környezetek
  • Virtuális környezetek
  • Szoftver környezetek és architektúrák
 • Dokumentumkezelés és táblázatkezelés (24 óra)
  • Dokumentumkezelési alapismeretek
  • Táblázatkezelési alapismeretek
 • Tesztelők számára szükséges programozási alapok, webes alkalmazások felépítése, verziókezelő rendszerek használata (36 óra) 
  • Webes alkalmazások
  • Programozási alapok
  • Verziókezelő rendszerek használata
 • Szoftvertesztelési alapok (40 óra)
  • A szoftverfejlesztés életciklusa, főbb szerepek, a tesztelés pszichológiája
  • Követelmények
  • A szoftver minőség és a tesztelés kapcsolata
  • Tesztbázis és specifikáció
  • Tesztelési alapelvek
  • Tesztfolyamat
  • A tesztelés céljai - Meddig teszteljünk?
 • Statikus tesztelés (24 óra)
  • Statikus tesztelés alapjai
  • Felülvizsgálat típusok és a felülvizsgálat folyamata
  • Statikus elemzés
 • Hibajelentés, hibajegy életciklusa, hibajegykezelő rendszerek (20 óra)
  • Hibajelentés, hibajegy életciklusa
  • Hibajegykezelő rendszerek

 

 

 • Teszttípusok, tesztelési szintek és az agilis tesztelés (18 óra)
  • Tesztelési szintek
  • Teszttípusok
  • Fejlesztési modellek, tesztelés agilis környezetben
  A teszttervezés folyamata, tesztelési technikák (42 óra)
  • Tesztelési technikák alapjai
  • Feketedoboz teszttechnikák
  • Struktúra alapú teszttechnikák
  • Tapasztalat alapú teszttechnikák
 • Bevezetés a tesztmenedzsmentbe és a tesztelés speciális területeibe (14 óra)
  • Kockázat alapú tesztelés
  • Tesztmenedzsment alapjai
  • Tesztelés speciális területei
 • Eszközök a szoftvertesztelésben, tesztautomatizálási alapok (22 óra)
  • Tesztautomatizálási alapok
  • Szoftverek használata a tesztelés során
 • Az SQL nyelv és a relációs adatbázisok (24 óra)
  • Az SQL nyelv és a relációs adatbázisok alapjai
  • SQL lekérdezések írása
  • Adatmódosítások és haladó SQL területek
 • UML modellezés (24 óra)
  • Bevezetés az UML modellezésbe
  • UML modellek fajtái
  • UML modellezés és a szoftvertesztelés kapcsolata
 • ISTQB vizsgafelkészítés (8 óra)
  • Felkészítés az International Software Testing Qualification Board Certified Tester Foundation Level nemzetközileg elismert vizsgára

 

Akadémiai szoftvertesztelő tanfolyamunk tartalmazza a hivatalos ISTQB vizsgafelkészítő modult is!

MEGNÉZHETEM AZ OKTATÁST JELENTKEZÉS ELŐTT?

Persze, hiszen sok időt fogsz nálunk tölteni. Megnézheted a helyszínt vagy akár belenézhetsz az éppen futó tanfolyamokba. Kérünk, hogy előre jelezd érkezésed, így munkatársaink számítanak Rád!

 

ÁLLÁST KÍNÁLÓKÉNT IS TUDOK CSATLAKOZNI?

Igen, természetesen szívesen fogadjuk új Partnerek csatlakozását Karrier Partner Programunkhoz! Szeretnétek bővíteni az IT csapatot? Keresitek a leendő kollégát a szoftvertesztelés területén? A Masterfield Akadémia végzősei között biztosan megtaláljátok az ideális jelöltet. Több hónapon át képezzük diákjainkat Akadémiánkon, ahol nem csak elméleti, hanem erős gyakorlati tudásra is szert tesznek. 

Hallgatóink számára többféle támogatást biztosítunk: ezek közé tartozik Karrier Programunk, melynek keretein belül tanulóinknak lehetősége nyílik a tréning után elhelyezkedni egyik partnercégünknél. További információt partnereinknek szóló oldalunkon találsz.

 

 

Az oktatás szakmai vezetője


Kérdésed van a tréninggel kapcsolatban?TOVÁBBFEJLESZTENÉD A TUDÁSOD A TÉMÁBAN?

Ha szeretnél mélyebb ismereteket szerezni ezen a területen, akkor ezekből a ráépülő képzésekből választhatsz.


Masterfield Akadémia - Junior Automata Tesztelő (06135009) Képzés
(MFJAUTOAK)

Hossz:
200 tanóra
Ár:

849 500 Ft helyett 699 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
aug. 05
aug. 05
aug. 05

Ezek a tanfolyamok és e-learningek is érdekelhetnek

Tekintsd meg néhány további képzésünket a témában


ISTQB Certified Tester Foundation Level vizsgafelkészítő
(MFCTFL)

Hossz:
24 tanóra
Ár:

139 500 Ft + Áfa helyett 129 500 Ft + Áfa

Kedvezmény:
Időpontok:
jún. 17
jún. 24
júl. 15
Junior Szoftvertesztelő (06134007)
(MFJTSTAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
szept. 09
nov. 04
Junior Szoftvertesztelő (06134007)
(MFJTSTAKE)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

799 500 Ft helyett 719 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
szept. 09
nov. 04
Junior Frontend Fejlesztő (06134004)
(MFJFEAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

999 500 Ft helyett 899 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
jún. 18
Masterfield Akadémia - Junior Java Backend Fejlesztő (06134005) Képzés
(MFJBEAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:

999 500 Ft helyett 899 500 Ft

Kedvezmény:
Időpontok:
jún. 17
Szoftvertesztelés workshop
(MFTESTWS1)

Hossz:
16 tanóra
Ár:

109 500 Ft + Áfa helyett 89 500 Ft + Áfa

Kedvezmény:
Időpontok:
jún. 24
júl. 22
aug. 26
Masterfield Akadémia - Rendszerüzemeltető Képzés
(MFJRUAK)

Hossz:
320 tanóra
Ár:
879 500 Ft + Áfa
Kedvezmény:
Időpontok:
Jelenleg nincs meghirdetve időpont erre a tanfolyamra, megfelelő számú érdeklődés esetén indítjuk. Kérünk, hogy érdeklődj kollégáinknál!
Masterfield Akadémia - IT Business Analyst Képzés
(MFBAAK)

Hossz:
120 tanóra
Ár:

549 500 Ft + Áfa 
helyett 499 500 Ft + Áfa

Időpontok:
aug. 26
nov. 18