fbpx

Hatékony időgazdálkodás és feladatkezelés a mindennapokban online

Tanfolyam kódja:
MFTIME1
Tanfolyam hossza:
8 tanóra, 1 nap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
59 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A tanfolyam célja az időgazdálkodás alapjainak megismerése, különböző technikák bemutatása és elsajátítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált idő- és feladatkezelés elméleti hátterébe és megismerkednek a széles körben használt szoftverek (pl. Microsoft Office Outlook, ToDoist, online naptár alkalmazások és feladatkezelők) gyakorlati alkalmazásában rejlő lehetőségekkel feladataik tudatos menedzseléséhez.

Előfeltételek:

Google, vagy egyéb web alapú feladatkezelő szoftver alap szintű ismerete szükséges.

Kiknek ajánljuk?

A kurzus remek kiindulópont bármilyen személyes hatékonyságát fejleszteni vágyó magánszemély számára és céges környezetben dolgozóknak egyaránt, akik tudatosabban akarnak gazdálkodni idejükkel.  Az időgazdálkodáshoz való viszony rendezésével könnyebbé válik a priorizálás, tudatosabban tudják meghatározni feladataikat és nő munkájuk hozzáadott értéke a cég számára. Ezt igény szerint a mindennapi életben is használt szoftverekbe ültetjük, hogy a kurzus után azonnal be tudják építeni a tanultakat személyes produktivitásuk növelésébe.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A nap, mint nap ránk zúduló feladattenger hatékony időkezelési szokásokat és strukturált munkavégzést kíván, amellyel megelőzhető a folyamatos tűzoltásból fakadó állandó stressz érzet. 

A tanfolyam során megismertetjük a hallgatókat a priorizálás és tervezés alapjaival. Erre építve a Microsoft Office Outlook vagy más feladat és időkezelő szoftverek segítségével gyakorlatban is bemutatjuk, hogyan lehet az összes teendőt és prioritást egy kézben és online felületen tartani. A tréning során azonnal használható gyakorlati eszközök bemutatása és megtanulása által kialakított új időkezelési rutinok stabil alapokat nyújtanak, amelyek beépülnek a résztvevők mindennapjaiba. A hallgatók munkanapjai ezáltal szervezettebbek lesznek, hatékonyságuk növekszik és 30%-al csökkenhet a napi stressz.

 

Tematika

 

1. HATÉKONYSÁG ALAPJAI

1.1. Önismeret és időgazdálkodás összefüggéseinek feltárása
1.2. Célkitűzés művészete

 

2. TUDATOS IDŐGAZDÁLKODÁS ALAPJAI

2.1. Életcélok és a tervezés összefüggései, szerepe a megvalósításban
2.2. Produktivitás és priorizálás
2.3. Eisenhower-mátrix
2.4. Prioritások kezelése a Pareto-elv tükrében
2.5. Tervezés – egyéni célok, rendszeres heti, napi feladattervezés 
2.6. Végrehajtás – a feladatok teljesítésének sorrendje
2.7. Ellenőrzés és újra tervezés

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam célja a hatékony érdekérvényesítő kommunikáció képességének fejlesztése. A képzésen kiemelt figyelmet fordítunk az értő figyelem, a hatékony kérdések és az érdekérvényesítő kifejezésmód fejlesztésére. A verbális kommunikáción túl a résztvevők megismerkedhetnek a testbeszéd témakörével is.

Az asszertív kommunikációs tréningen a résztvevők megtanulják felismerni a nem asszertív kommunikációs stílusokat, legyen az agresszív, passzív, vagy ezek kombinációja, és megtanulják azt, hogy hogyan tudnak ezekre, a célnak megfelelően reagálni. Ezen kívül a kurzus egy önismereti utazás is, hisz a nem hatékony kommunikáció mögött gyakran tanult minták állnak, amiket érdemes tudatosítani és ezt követően megváltoztatni. Ez a 2 nap erre is lehetőséget kínál.

A tanfolyam célja, hogy azoknak a távmunkában dolgozó munkavállalóknak adjunk támogatást, akiknek az elmúlt időszakban megváltozott a munkakörülménye, otthonról kell dolgoznia. Akár egyedül él, akár családban, akár adott egy íróasztal a munkához, akár az ebédlő asztalon alakította ki az ideiglenes irodáját. Mindannyian szeretnénk visszakapni a régi életünket, de mi van akkor, ha ehhez a helyzethez hosszútávon kell alkalmazkodnunk?

A 3x4 órás online kommunikációs workshopon a résztvevők fejleszthetik azokat a képességeiket, amik az online és offline térben is elengedhetetlenek a sikeres és hatékony kommunikációhoz. Ehhez számos helyzetgyakorlatot használunk, mert hiszünk a tapasztalati tanulás erejében, akár online tanteremben vagyunk, akár valamelyik oktatótermünkben. A hatékony kommunikációhoz vezető úton fejlesztjük a résztvevők kérdezéstechnikai képességeit, figyelmét. Hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az online térben leghatékonyabb kommunikációs trükköket és best-practice-eket is megosszuk. 

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

A 2x4 órás online stresszkezelési képzésünkön a résztvevők azonosítják saját stresszfaktoraikat és azt is, hogy mivel okozhatnak ők is stresszt másoknak. A megoldások széles tárházát mutatjuk be, hogy mindenki a saját magának leginkább testhezálló megoldást tudja kiválasztani és beépíteni az életébe. Ezért három megközelítést is bemutatunk a stressz kezelésére: egyrészt megvizsgáljuk a feladatokat és az azokhoz fűződő viszonyt. Emellett átvesszük az érzelmeket, és azt, hogy min lehet változtatni ahhoz, hogy csökkenjen a stressz szintje. A harmadik megközelítés pedig a megfigyelésen, mindfulness-en alapul, ebbe is betekintést kapnak a résztvevők. A képzés az online térben is a saját élmények, tapasztalatok feldolgozására épít, és az elmélet-gyakorlat aránya minimum 40-60%.

A workshop célja a történetmesélés üzleti környezetben való felhasználásának elsajátítása. 

Miért hasznos készség a történetmesélés üzleti környezetben? Evolúciósan fogékonyak vagyunk a történetekre.Az emberiség évezredeken át történeteken keresztül osztotta meg tapasztalatait egymással. A legszárazabb adatokat is érdekessé teheti, ha történetbe vannak ágyazva. A történetek erejét felhasználva könnyebben tudjuk motiválni a munkatársakat, meggyőzni a partnereket, és érvelni saját álláspontunk mellett.  

Egy prezentáció történetek nélkül félkarú óriás. Természetesen nem tündérmeséket kell kreálnunk ahhoz, hogy a száraz tényeket emészthetővé, élvezhetővé tegyük. A workshop végére nemcsak azt sajátítják el a résztvevők, hogyan meséljenek igazán élvezetesen, de azt is, hogy mikor milyen történeteket érdemes választani, és azok hogyan tudják a mondanivalót magával ragadóvá, emlékezetessé tenni.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-04  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-05-28

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-09-10  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-09-03

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-12-03  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-26

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is