fbpx

Asszertív kommunikáció workshop online

Tanfolyam kódja:
MFAKWS
Tanfolyam hossza:
16 tanóra, 2 egymást követő nap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
89 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A tanfolyam célja a hatékony érdekérvényesítő kommunikáció képességének fejlesztése. A képzésen kiemelt figyelmet fordítunk az értő figyelem, a hatékony kérdések és az érdekérvényesítő kifejezésmód fejlesztésére. A verbális kommunikáción túl a résztvevők megismerkedhetnek a testbeszéd témakörével is.

Az asszertív kommunikációs tréningen a résztvevők megtanulják felismerni a nem asszertív kommunikációs stílusokat, legyen az agresszív, passzív, vagy ezek kombinációja, és megtanulják azt, hogy hogyan tudnak ezekre, a célnak megfelelően reagálni. Ezen kívül a kurzus egy önismereti utazás is, hisz a nem hatékony kommunikáció mögött gyakran tanult minták állnak, amiket érdemes tudatosítani és ezt követően megváltoztatni. Ez a 2 nap erre is lehetőséget kínál.

Előfeltételek:

Nincs előzetesen elvárt ismeret.

Kiknek ajánljuk?

Asszertív kommunikációs tréningünket azoknak ajánljuk, akik szeretnének OK-OK helyzeteket létrehozni mindennapi kommunikációjukban, valamint akik szeretnék, hogy ne félreértsék, hanem megértsék őket.

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

A 2 napos képzésen a résztvevők számos szituatív, játékos gyakorlaton keresztül tapasztalják meg saját kommunikációs stílusukat, és tanulják meg felismerni könnyedén másokét. A testbeszédről tanulva a szavakon túli üzeneteket is értelmezni tudják majd, és adott esetben befolyásolni. A workshop során a résztvevők megtanulnak rokonszenvet teremteni, és jó kérdéseket feltenni másik félnek. 

 

A résztvevők nem csak azt tapasztalják meg, hogy honnan lehet felismerni, hogy valaki épp asszertíven, agresszíven vagy passzív módon kommunikál, hanem azt is, hogy ezekre a kommunikációs stílusokra hogyan lehet hatékonyan, elegánsan, a célnak megfelelően reagálni. A helyzetgyakorlatokon keresztül mindenki megtalálja a saját stílusát, és abban is támogatjuk a résztvevőket, hogy konstruktív visszajelzést tudjanak adni másoknak, és mások visszajelzését is önbizalommal tudják fogadni. A képzés eddigi résztvevői egyik erősségként az önismeretben való fejlődést jelölték meg visszajelzéseikben.

 

Tematika:

1. A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓ ELEMEI

2. KÉRDEZÉSTECHNIKA (GYAKORLATOK)

3. KOMMUNIKÁCIÓS TÍPUSOK (GYAKORLATOK)

4. TESTBESZÉD (GYAKORLATOK)

5. FEEDBACK ADÁS/KAPÁS

6. ASSZERTÍV/AGRESSZÍV/PASSZÍV KOMMUNIKÁCIÓ

7. HELYZETGYAKORLATOK

8. A MÁSIK NYELVÉN BESZÉLNI

9. ROKONSZENVTEREMTÉS

10. VISSZAJELZÉSEK, MEGBESZÉLÉS, KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

 

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam célja az időgazdálkodás alapjainak megismerése, különböző technikák bemutatása és elsajátítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált idő- és feladatkezelés elméleti hátterébe és megismerkednek a széles körben használt szoftverek (pl. Microsoft Office Outlook, ToDoist, online naptár alkalmazások és feladatkezelők) gyakorlati alkalmazásában rejlő lehetőségekkel feladataik tudatos menedzseléséhez.

A 3x4 órás online kommunikációs workshopon a résztvevők fejleszthetik azokat a képességeiket, amik az online és offline térben is elengedhetetlenek a sikeres és hatékony kommunikációhoz. Ehhez számos helyzetgyakorlatot használunk, mert hiszünk a tapasztalati tanulás erejében, akár online tanteremben vagyunk, akár valamelyik oktatótermünkben. A hatékony kommunikációhoz vezető úton fejlesztjük a résztvevők kérdezéstechnikai képességeit, figyelmét. Hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az online térben leghatékonyabb kommunikációs trükköket és best-practice-eket is megosszuk. 

A tanfolyam célja a Microsoft Power Point vagy más alkalmazásban elkészített prezentációk előadásának fejlesztése. Lehet bármilyen profin is összerakva egy prezentáció, nem lesz sikeres, ha az előadó nem képes az üzenetét személyes kommunikációjában és előadásában átadni. Ezen a workshopon az előadók felkészítése kerül elsősorban fókuszba, hogy karizmatikusan, lámpaláz mentesen, könnyedén és a hallgatóságot lenyűgözve és meggyőzve tudják közvetíteni szakmai ismereteiket a célközönség felé akár személyesen, akár az online térben prezentálnak.

A 2x4 órás online stresszkezelési képzésünkön a résztvevők azonosítják saját stresszfaktoraikat és azt is, hogy mivel okozhatnak ők is stresszt másoknak. A megoldások széles tárházát mutatjuk be, hogy mindenki a saját magának leginkább testhezálló megoldást tudja kiválasztani és beépíteni az életébe. Ezért három megközelítést is bemutatunk a stressz kezelésére: egyrészt megvizsgáljuk a feladatokat és az azokhoz fűződő viszonyt. Emellett átvesszük az érzelmeket, és azt, hogy min lehet változtatni ahhoz, hogy csökkenjen a stressz szintje. A harmadik megközelítés pedig a megfigyelésen, mindfulness-en alapul, ebbe is betekintést kapnak a résztvevők. A képzés az online térben is a saját élmények, tapasztalatok feldolgozására épít, és az elmélet-gyakorlat aránya minimum 40-60%.

A workshop célja a történetmesélés üzleti környezetben való felhasználásának elsajátítása. 

Miért hasznos készség a történetmesélés üzleti környezetben? Evolúciósan fogékonyak vagyunk a történetekre.Az emberiség évezredeken át történeteken keresztül osztotta meg tapasztalatait egymással. A legszárazabb adatokat is érdekessé teheti, ha történetbe vannak ágyazva. A történetek erejét felhasználva könnyebben tudjuk motiválni a munkatársakat, meggyőzni a partnereket, és érvelni saját álláspontunk mellett.  

Egy prezentáció történetek nélkül félkarú óriás. Természetesen nem tündérmeséket kell kreálnunk ahhoz, hogy a száraz tényeket emészthetővé, élvezhetővé tegyük. A workshop végére nemcsak azt sajátítják el a résztvevők, hogyan meséljenek igazán élvezetesen, de azt is, hogy mikor milyen történeteket érdemes választani, és azok hogyan tudják a mondanivalót magával ragadóvá, emlékezetessé tenni.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-21  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-11

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-10-07  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-09-27

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is