fbpx

Üzemeltetési feladatok automatizálása PowerShell segítségével - alapok

Tanfolyam kódja:
MFMSPS1
Tanfolyam hossza:
40 tanóra, 5 egymást követő munkanap, napi 8 tanóra, 9.00-16.30
Ára:
139 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

Előfeltételek:

Microsoft Windows felhasználói ismeretek, gyakorlat a Microsoft termékek és az internet használatában. Alapfokú rendszeradminisztrációs és programozási ismeretek és készségek.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetőknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft Windows Server alapú hálózat (Exchange, Sharepoint, MSSQL) napi működtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

 

Kérjük, segítsd munkánkat, és töltsd ki 12 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel Te is leellenőrizheted, milyen szintű PowerShell ismeretekkel rendelkezel, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani.

Kattints IDE a kérdéssorért! 

 


1. BEVEZETÉS   

1.1. Powershell architektúra
1.2. Segédprogramok
1.3. A .NET keretrendszer alapjai
1.4. Objektum-orientáltság
1.4.1. Osztályok és gyújtemények
1.4.2. A CLR és a Class Library
1.5. COM objektumok használata
1.6. WMI kezelés Powershellből

 

2. POWERSHELL ELEMEK                    

2.1. CMD-letek
2.1.1. Felépítése
2.1.2. Keresés, lekérdezés
2.1.3. Paraméterek megadása: pozicionális vs. nevesített
2.2. Kifejezés és parancsfeldolgozás
2.3. Csővezeték ás átirányítás
2.4. Output formázás
2.5. Alias-ok
2.6. PSDrive-ok
2.7. Objektummetódusok és tulajdonságok
2.8. Dátum és idő kezelés

 

3. NYELVI ELEMEK                    

3.1. Változók és konstansok
3.2. Változótípusok
3.3. Tömbök
3.3.1. Egydimenziós
3.3.2. Többdimenziós
3.3.3. Asszociatív
3.4. Dátumtípusok
3.5. Típuskonverzió
3.6. Operátorok
3.6.1. Aritmetikai
3.6.2. Logikai
3.6.3. Típusvizsgálati
3.6.4. Csoportosító
3.7. Reguláris kifejezések - mintaillesztés

 

4. VEZÉRLÉSI SZERKEZETEK                    

4.1. Elágazás
4.1.1. IF/ ELSE/ ELSEIF
4.1.2. SWITCH
4.2. Ciklus
4.2.1. WHILE, DO-WHILE
4.2.2. DO-UNTIL
4.2.3. FOR
4.2.4. FOREACH
4.3. Ugrások
4.3.1. BREAK
4.3.2. CONTINUE

 

5. FÜGGVÉNYEK                    

5.1. Szintaktika
5.2. Paraméterek
5.3. Visszatérési érték kezelése
5.4. Beépített függvények
5.5. Filter vs. Function

 

6. SCRIPTEK                    

6.1. Szintaktika
6.2. Engedélyezés
6.3. Paraméterek, visszaadott érték

 

7. FONTOS CMDLET-EK                    

7.1. Elemfeldogozás
7.2. Importálás és exportálás
7.3. Gyakran használt cmdlet-ek

 

8. HIBAKEZELÉS ÉS HIBAKERESÉS                    

8.1. Trap
8.2. Debug
8.3. Try...Catch...Finally

 

9. RENDSZERSZOLGÁLTATÁSOK                    

9.1. Filekezelés
9.2. Registrykezelés Powershellből
9.3. WMI kezelés Powershellből
9.4. Távoli számítógépek felügyelete
9.5. Háttérben futó és időzített feladatok

 

10. ÚJDONSÁGOK                    

10.1. PowerShell 3 újdonságok
10.1.1. PowerShell WebAccess
10.1.2. Workflow
10.1.3. Where() operátor tulajdonságainak változása
10.1.4. Átirányítás kibővülése
10.2. PowerShell 4 újdonságok
10.2.1. Help szerkezetének újdonságai
10.2.2. Get-Module szerkezetváltozásai
10.2.3. RunNow használata az időzített feladatoknál
10.2.4. Get-Process újdonságai
10.2.5. Passthru paraméter használatának kibővítése
10.2.6. Desired State Configuration
10.3. PowerShell 5 újdonságok
10.3.1. PowerShell OneGet
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a nemzetközileg elismert CompTIA A+ gyártó semleges minősítés megszerzéséhez szükséges ismereteket: a telepítést, a megelőző karbantartást, a hálózatok ismeretét, a biztonsági beállításokat és a hibakeresést. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA A+ Essentials és CompTIA A+ Practical Application vizsgákra készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók általános hálózat technológiai funkciókat sajátítanak el, gyártó-semleges hálózatok összeállításán, konfigurálásán, biztosításán keresztül. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA Network+ vizsgára készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a páratlan népszerűségnek örvendő Docker platform használatával, amely néhány év alatt a konténer alapú virtualizáció de-facto standardjává vált. Az oktatás workshop formában történik, ahol az alapoktól indulva, gyakorlati példákon át, alkalmazásfejlesztői, rendszergazdai és DevOps szempontokat is figyelembe véve sajátítható el a tudásanyag.

Tanfolyamunkon a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait.

Az online webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Hyper-V alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak a Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése tanfolyamunkról is.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatokkal. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek adminisztrálni és önállóan üzemeltetni egy MSSQL alapú magas rendelkezésre állású adatbázis infrastruktúrát.

A Masterfield Üzemeltető Akadémia az informatikai rendszerek üzemeltetése iránt érdeklődőknek szól, akik intenzív programunkon szeretnének piacképes IT üzemeltetési ismeretekre szert tenni és üzemeltetőként elhelyezkedni.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Exchange Server teljes körű üzemeltetését.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft SQL Server üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat: telepítés, adatbázisok kezelése, felhasználók és jogosultságok, titkosítás, hibatűrő rendszerek, SQL alapok, jelentéskészítés.

Tanfolyamunkon a Microsoft virtualizációs technológiáit járjuk körül, különös tekintettel a fizikai gépek virtualizációjára és Hyper-V-re. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a virtualizált gépek napi karbantartására és hibaelhárítására.

Tanfolyamunkon a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Solaris operációs rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb ismereteket: telepítés, felhasználói csoportok és jogosultságok, adattárolás, nyomtatási feladatok, parancssor, eszközmeghajtók, stb.

A webinárium célja, hogy az online képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Powershell alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak az Üzemeltetési feladatok automatizálása PowerShell segítségével - alapok tanfolyamunkról is.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

A hallgatók a tanfolyam elvégeztével képesek lesznek a Windows kliens operációs rendszer telepítésére, frissítésére, a felhasználói- és a hardverhibák kijavítására, kezelésére, valamint a Windows kliens operációs rendszer otthoni, kis-, közép- és nagyvállalati infrastruktúrába való beillesztésére.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

Tanfolyamunkon a Windows Server alkalmazás platform szolgáltatásaiból szemezgetünk, úgymint: Remote Desktop Services, Internet Information Services, Hyper-V és még sok-sok érdekesség. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server szolgáltatásait.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Windows Server üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a rendszer felépítésével, a szerveradminisztrációs eszközök kezelésével.

Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-05-03  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-04-23

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2021-10-18  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-08

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is