fbpx

Üzemeltetési feladatok automatizálása PowerShell segítségével - haladó online

Tanfolyam kódja:
MFMSPS2
Tanfolyam hossza:
40 tanóra, 5 egymást követő munkanap, napi 8 online tanóra, 9.00-16.30
Ára:
139 500 Ft + Áfa
Akciók:

Anyák napja egész évben

Oktató:
Rövid ismertetés:

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell haladóbb szintú programozási lehetőségeivel, áttekintik a PowerShell modulkészítési lehetőségeit, valamint a grafikus felületű PowerShell programok készítését, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a komplex PowerShell megoldásokat készítsenek a napi feladatok automatizálásához.

Előfeltételek:

Microsoft Windows felhasználói ismeretek, gyakorlat a Microsoft termékek és az internet használatában. Alapfokú rendszeradminisztrációs és programozási ismeretek és készségek. Javasolt a "PowerShell alapozó" tanfolyam elvégzése vagy azzal egyenértékű PowerShell ismeretek.

Kiknek ajánljuk?

Infrastruktúra üzemeltetõknek, akiknek feladatai közé tartozik a Microsoft Windows Server alapú hálózat (Exchange, Sharepoint, MSSQL) napi mûködtetése.

Képzés nyelve:
Magyar
Részletes leírás:

 

Kérjük, segítsd munkánkat, és töltsd ki 12 kérdésből álló tesztsorunkat, mellyel Te is leellenőrizheted, milyen szintű PowerShell ismeretekkel rendelkezel, ezáltal könnyebben tudsz tudásodnak megfelelő képzést választani.

Kattints IDE a kérdéssorért! 

 


1. HALADÓ NYELVI TECHNIKÁK      

1.1. Változók
1.2. Type accelerators
1.3. Statikus metódusok 
1.4. Objektum típusok
1.4.1. COM
1.4.2. WMI
1.4.3. PS (.NET)
1.5. Saját PS Objektum létrehozása
1.6. Új típus létrehozása 
1.7. Új osztály létrehozása
1.8. Objektumtípusok lekérdezése

 

2. HALADÓ WMI HASZNÁLAT                    

2.1. WMI WHERE
2.2. WMI ASSOCIATORS
2.3. WMI EVENTS
2.4. WMI SCHEMA

 

3. KIMENETI FORMÁTUM MAGAS SZINTŰ BEÁLLÍTÁSA                    

3.1. Formázás beállítása
3.2. HTML jelentés készítése 
3.3. PowerShell Charts

 

4. XML ADATOK KEZELÉSE POWERSHELLBŐL                    

4.1. Kimenet mentése XML-be
4.1.1. ConvertTo-Xml, Export-Clixml
4.2. XML adatok visszaolvasása
4.2.1. Import-Clixml
4.3. XML osztály és objektum-metódusok
4.4. Keresés és mozgás az XML-ben
4.4.1. Select-Xml
4.5. XML elemek hozzáadása, módosítása

 

5. HALADÓ FÜGGVÉNYKÉSZÍTÉS                    

5.1. Kötelező paraméterek megadása
5.2. Paraméterkészletek definiálása
5.3. Pipeline input
5.4. Help készítése
5.5. Proxy függvény készítése

 

6. FÜGGVÉNYTÁR KÉSZÍTÉSE                    

6.1. Függvények definiálása
6.2. Függvénytár beemelése a környezetbe

 

7. SCRIPT KÉSZÍTÉSE                    

7.1. Csővezetéket használó cmdlet-ek írása
7.2. Saját osztályok definiálása
7.3. Hibakezelés
7.4. Debugging
7.5. Haladó paraméterezési technikák
7.6. Help és dokumentációkészítés

 

8. RENDSZERSZOLGÁLTATÁSOK                    

8.1. Munkafolyamatok
8.1.1. Készítés és futtatás
8.1.2. Időzített munkafolyamatok
8.1.3. Párhuzamos végrehajtás
8.2. Desired State Configuration
8.2.1. Bevezetés
8.2.2. Felépítés és működés
8.2.3. Konfiguráció készítése
 

9. ADATBÁZIS ELÉRÉS POWERSHELLBŐL                    

9.1. Excel adatok feldolgozása
9.2. Access adatbázis-adatok feldolgozása
9.2.1. Kapcsolódás
9.2.2. Adatok lekérdezése
9.2.3. Adatok módosítása
9.3. MS SQL szerver adatbázis-adatok feldolgozása
9.3.1. Kapcsolódás
9.3.2. Adatok lekérdezése
9.3.3. Adatok módosítása

 

10. GRAFIKUS INTERFÉSZ KÉSZÍTÉSE                    

10.1. Grafikus interfész tervezése
10.2. Függvénymodul definiálása
10.3. Grafikus PowerShell script futtatása
Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyamon a hallgatók elsajátíthatják a nemzetközileg elismert CompTIA A+ gyártó semleges minősítés megszerzéséhez szükséges ismereteket: a telepítést, a megelőző karbantartást, a hálózatok ismeretét, a biztonsági beállításokat és a hibakeresést. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA A+ Core 1 (220-1001) éa Core 2 (220-1002) vizsgákra készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók általános hálózat technológiai funkciókat sajátítanak el, gyártó-semleges hálózatok összeállításán, konfigurálásán, biztosításán keresztül. A tanfolyam a nemzetközileg elismert CompTIA Network+ vizsgára készít fel.

A tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a páratlan népszerűségnek örvendő Docker platform használatával, amely néhány év alatt a konténer alapú virtualizáció de-facto standardjává vált. Az oktatás workshop formában történik, ahol az alapoktól indulva, gyakorlati példákon át, alkalmazásfejlesztői, rendszergazdai és DevOps szempontokat is figyelembe véve sajátítható el a tudásanyag.

Tanfolyamunkon a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server magas rendelkezésre állási szolgáltatásait.

Az online webinárium célja, hogy a képzésen résztvevők megismerkedhessenek a Hyper-V alapjaival, mely segítségével képet kaphatnak a Microsoft virtualizációs technológiák (Hyper-V) megvalósítása és üzemeltetése tanfolyamunkról is.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Microsoft SQL Server alapú magas rendelkezésre állású infrastruktúrák üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatokkal. A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek adminisztrálni és önállóan üzemeltetni egy MSSQL alapú magas rendelkezésre állású adatbázis infrastruktúrát.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják az Exchange Server teljes körű üzemeltetését.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Microsoft SQL Server üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat: telepítés, adatbázisok kezelése, felhasználók és jogosultságok, titkosítás, hibatűrő rendszerek, SQL alapok, jelentéskészítés.

Tanfolyamunkon a Microsoft virtualizációs technológiáit járjuk körül, különös tekintettel a fizikai gépek virtualizációjára és Hyper-V-re. Tanfolyamunk elvégzése után a résztvevők képesek lesznek a virtualizált gépek napi karbantartására és hibaelhárítására.

Tanfolyamunkon a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait ismertetjük. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server nyilvános kulcsú szolgáltatásait.

A tanfolyamon a hallgatók elsajátítják a Solaris operációs rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb ismereteket: telepítés, felhasználói csoportok és jogosultságok, adattárolás, nyomtatási feladatok, parancssor, eszközmeghajtók, stb.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Powershell alapjaival, a nyelv architektúrájával és kialakításának szempontjaival. Áttekintik a Powershell programozási lehetőségeit, melyek lehetővé teszik számukra, hogy a napi munkában felmerülő adminisztrációs feladataikat automatizálják.

A hallgatók a tanfolyam elvégeztével képesek lesznek a Windows kliens operációs rendszer telepítésére, frissítésére, a felhasználói- és a hardverhibák kijavítására, kezelésére, valamint a Windows kliens operációs rendszer otthoni, kis-, közép- és nagyvállalati infrastruktúrába való beillesztésére.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek egy Windows Server alapú hálózat üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a Windows tartományi környezettel, illetve az alapjául szolgáló címtárral.

Tanfolyamunkon a Windows Server alkalmazás platform szolgáltatásaiból szemezgetünk, úgymint: Remote Desktop Services, Internet Information Services, Hyper-V és még sok-sok érdekesség. A tanfolyam résztvevői elsajátítják mindazon ismereteket, melyek lehetővé teszik, hogy teljes körűen kihasználják a Windows Server szolgáltatásait.

A tanfolyam során a hallgatók megismerkednek a Windows Server üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb feladatok végrehajtási lehetőségeivel, a rendszer felépítésével, a szerveradminisztrációs eszközök kezelésével.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-06-14  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-06-04

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Első oktatási nap:

2021-11-15  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-11-05

Képzés nyelve::

Magyar

Oktatók:

Akciók:

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is