fbpx

Online kommunikáció workshop

Tanfolyam kódja:
MFKOMM
Tanfolyam hossza:
12 tanóra, 3 egymást követő nap, napi 4 tanóra délelőtt, 9.00-12.30
Ára:
89 500 Ft + Áfa
Rövid ismertetés:

A 3x4 órás online kommunikációs workshopon a résztvevők fejleszthetik azokat a képességeiket, amik az online és offline térben is elengedhetetlenek a sikeres és hatékony kommunikációhoz. Ehhez számos helyzetgyakorlatot használunk, mert hiszünk a tapasztalati tanulás erejében, akár online tanteremben vagyunk, akár valamelyik oktatótermünkben. A hatékony kommunikációhoz vezető úton fejlesztjük a résztvevők kérdezéstechnikai képességeit, figyelmét. Hangsúlyt fektetünk arra is, hogy az online térben leghatékonyabb kommunikációs trükköket és best-practice-eket is megosszuk. 

Előfeltételek:

Nincs előzetesen elvárt ismeret, a kurzust bárki elvégezheti.

Kiknek ajánljuk?

Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének hatékonyabban, együttműködve, érdekeiket érvényesítve kommunikálni mind online, mind pedig offline.

 

Képzés nyelve:
Magyar, igény esetén angol
Részletes leírás:

 

A képzés témái:

1. MI AZ, AMI AZ ONLINE ÉS OFFLINE TÉRBEN IS FONTOS A KOMMUNIKÁCIÓBAN?

1.1. Kommunikációs típusok
1.2. Másik nyelvén beszélni
1.3. Figyelem, jelenlét
1.4. Érdekérvényesítő képesség

2. MI AZ, AMI AZ ONLINE TÉRBEN MÉG FONTOSABB?

2.1. Kérdezéstechnika konfliktusmegoldás helyett
2.2. Kódolás - kognitív torzítások felismerése
2.3. Video és telefonos konferencia best practice-ek

3. HELYZETGYAKORLATOK, SZIMULÁCIÓ (ÍRÁSBAN, TELEFONON (KÉP NÉLKÜL), VIDEOKONFERENCIÁBAN)

Vissza


Hasonló tanfolyamok listája:

A tanfolyam célja a hatékony érdekérvényesítő kommunikáció képességének fejlesztése. A képzésen kiemelt figyelmet fordítunk az értő figyelem, a hatékony kérdések és az érdekérvényesítő kifejezésmód fejlesztésére. A verbális kommunikáción túl a résztvevők megismerkedhetnek a testbeszéd témakörével is.

Az asszertív kommunikációs tréningen a résztvevők megtanulják felismerni a nem asszertív kommunikációs stílusokat, legyen az agresszív, passzív, vagy ezek kombinációja, és megtanulják azt, hogy hogyan tudnak ezekre, a célnak megfelelően reagálni. Ezen kívül a kurzus egy önismereti utazás is, hisz a nem hatékony kommunikáció mögött gyakran tanult minták állnak, amiket érdemes tudatosítani és ezt követően megváltoztatni. Ez a 2 nap erre is lehetőséget kínál.

A tanfolyam célja az időgazdálkodás alapjainak megismerése, különböző technikák bemutatása és elsajátítása. A hallgatók bevezetést kapnak a strukturált idő- és feladatkezelés elméleti hátterébe és megismerkednek a széles körben használt szoftverek (pl. Microsoft Office Outlook, ToDoist, online naptár alkalmazások és feladatkezelők) gyakorlati alkalmazásában rejlő lehetőségekkel feladataik tudatos menedzseléséhez.

A tanfolyam célja, hogy azoknak a távmunkában dolgozó munkavállalóknak adjunk támogatást, akiknek az elmúlt időszakban megváltozott a munkakörülménye, otthonról kell dolgoznia. Akár egyedül él, akár családban, akár adott egy íróasztal a munkához, akár az ebédlő asztalon alakította ki az ideiglenes irodáját. Mindannyian szeretnénk visszakapni a régi életünket, de mi van akkor, ha ehhez a helyzethez hosszútávon kell alkalmazkodnunk?

A 2x4 órás online stresszkezelési képzésünkön a résztvevők azonosítják saját stresszfaktoraikat és azt is, hogy mivel okozhatnak ők is stresszt másoknak. A megoldások széles tárházát mutatjuk be, hogy mindenki a saját magának leginkább testhezálló megoldást tudja kiválasztani és beépíteni az életébe. Ezért három megközelítést is bemutatunk a stressz kezelésére: egyrészt megvizsgáljuk a feladatokat és az azokhoz fűződő viszonyt. Emellett átvesszük az érzelmeket, és azt, hogy min lehet változtatni ahhoz, hogy csökkenjen a stressz szintje. A harmadik megközelítés pedig a megfigyelésen, mindfulness-en alapul, ebbe is betekintést kapnak a résztvevők. A képzés az online térben is a saját élmények, tapasztalatok feldolgozására épít, és az elmélet-gyakorlat aránya minimum 40-60%.

A workshop célja a történetmesélés üzleti környezetben való felhasználásának elsajátítása. 

Miért hasznos készség a történetmesélés üzleti környezetben? Evolúciósan fogékonyak vagyunk a történetekre.Az emberiség évezredeken át történeteken keresztül osztotta meg tapasztalatait egymással. A legszárazabb adatokat is érdekessé teheti, ha történetbe vannak ágyazva. A történetek erejét felhasználva könnyebben tudjuk motiválni a munkatársakat, meggyőzni a partnereket, és érvelni saját álláspontunk mellett.  

Egy prezentáció történetek nélkül félkarú óriás. Természetesen nem tündérmeséket kell kreálnunk ahhoz, hogy a száraz tényeket emészthetővé, élvezhetővé tegyük. A workshop végére nemcsak azt sajátítják el a résztvevők, hogyan meséljenek igazán élvezetesen, de azt is, hogy mikor milyen történeteket érdemes választani, és azok hogyan tudják a mondanivalót magával ragadóvá, emlékezetessé tenni.

Tanfolyam naptár
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Tanfolyam időpontok

Első oktatási nap:

2021-07-19  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-07-09

Képzés nyelve::

Magyar

Első oktatási nap:

2021-10-25  (Hétköznap napközbeni (09.00 - 16.30))

Jelentkezési határidő:

2021-10-15

Képzés nyelve::

Magyar

Ha egyik időpont sem felel meg neked, de érdekel a tanfolyam, kérünk, hogy add le jelentkezésedet időpont nélkül! Új időpont felvételekor értesíteni fogunk.


Amennyiben munkatársaiddal zárt csoportos képzésen veszel részt és kaptál a tanfolyam időpont kódot, itt tudod leadni jelentkezésedet


Jelentkezésedet leadhatod a kitöltött jelentkezési lap visszaküldésével is